Seuraa 
Viestejä45973

http://www.mbnet.fi/jutut/uutiset/?from=etusivu#U2085

Miten te käsitätte sananvapauden? Mitä saa julkaista ja mitä ei?

Tuossa oli mielenkiintoinen tuomioistuimen lauselma: "Tuomioistuimen mukaan Apple ei pystynyt todistamaan, ettei tietojen vuotajaa pysty tunnistamaan muuten kuin pakottamalla blogaajat julkaisemaan lähteensä. Tämän lisäksi on mahdotonta erotella mikä on laillista ja laitonta uutisointia. Tämän yrittämistä pidettiin uhkana perustuslain takaamalle sananvapaudelle."

Jos onnistun hankkimaan jonkin yrityksen liikesalaisuuksia, niin voiko 'journalisti'kaverini huoletta julkaista ne netissä, vedoten sananvapauteen ja yleiseen etuun? Entä jos onnistun haalimaan huomattavan määrän luottokorttien numeroita varmenteineen tai muuta pankkimateriaalia, voiko nekin julkaista yleisen edun nimissä? Koska näistä julkaisuista on varmasti monelle ihan konkreettistakin hyötyä.

Kiinnostaisi myös tietää, että eikö yksityisyydensuoja koske ollenkaan julkisuuden henkilöitä, vaan niistä voi huoletta julkaista mitä tahansa? (tämä ei sitten suoranaisesti mitenkään liity Lordin maskeihin, vaan ihan yleisellä tasolla)

Mainittakoon, että itse en tekisi yllä mainittuja asioita, koska oma käsitykseni sananvapaudesta ei veny niin pitkälle.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat