Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kesä tekee tuloaan ja kesän grilliherkut eli kyljykset, pihvit ja makkarat, mutta muistakaa hyvät ihmiset syödä kalaa! Se on terveellisempää kuin liha!

Kesällä on kiva käydä vähän onkimassa ja monasti ongella saa ahvenia, siksi ensimmäinen esimerkkikalamme on ahven.

Ahven on sataprosenttisesti syötävää!!!

AHVEN:

# Elintarvikkeen numero: 812
# Tieteellinen nimi: Perca fluviatilis
# Elintarvikkeen tyyppi: Raaka-aine
# Valmistustapa: Käsittelemätön tai tuore
# Raaka-aineluokka: Kalat
# Ruoankäyttöluokka: Kalat
# Syötävä osuus: 100%

Energiasisältö:
rasva 18%
proteiinia 82%
hiilihydraattia 0%
alkoholi 0%

Kannattaa myös muistaa että kalan rasva on terveellistä.

Nyt eikun vaan kaikki ahvenia narraamaan! Wink
_________________
Allah on suurin!

Sivut

Kommentit (27)

Antero
Lohi ja siikakin on hiton hyvää. Savusiika, naminami.

Lohi ja siika ovat toki erinomaisia kaloja. Otin ahvenen ensimmäseksi esimerkiksi, koska ahvenen herkillisuus ei ehkä ole niin yleisesti tunnettua kuin lohen ja siian. Sen lisäksi ahven on tyypillinen mökkikala. Muista hyvistä kaloista mainittakoon vaikkapa kuha. Kaupan kalatiskillä sitä ja ahventa esiintyy laihan laisesti.

Itsekkin näin kesällä pyytelen mökkiverkolla ahvenia ja niitä sitten pöntössä savustelen. Kuten Juha tuossa mainitsikin savustettu ahven on hakee herkkuna vertaistaan.

Seuraava esimerkki kalamme onkin sitten siika. Ahvenen tavoin myös siika on erinomainen savukala. Muutenkin siika on niin hyvän makuinen kala että sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla vaikkapa lohen asemasta.

SIIKA:

Siika on sataprosenttisesti syötävää!!!

* Elintarvikkeen numero: 815
* Tieteellinen nimi: Coregonus lavaretus
* Elintarvikkeen tyyppi: Raaka-aine
* Valmistustapa: Käsittelemätön tai tuore
* Raaka-aineluokka: Kalat
* Ruoankäyttöluokka: Kalat
* Syötävä osuus: 100%

Energia sisältö:
rasvaa: 30%
proteiinia 70%
hiilihydraatteja 0%
alkoholia 0%

Kalanrasvahan on terveellistä. Ei sitä turhan takia ole kauppojen lisäravinne hyllyt pullollaan! (mm. möllerin tuotteet)

Asiaan enemmän tai vähemmän liittyen, kysyisin seuraavaa asiaa.

Nyt kun kuhaa taas nousee Suomenlahdesta kiitettävissä määrin, kuinka paljon tuota uskaltaa vaikkapa viikossa syödä? Sisältävät varmasti jos jonkinlaista ympäristömyrkkyä ja muuta paskaa.

Olbe
Mutta onko tonnikalassa nykyään liikaa elohopeaa?

Purkkitonnikalassa ei, mutta lihatiskin tonnikalaa pitäisi syödä kohtuudella.

EDIT: En kyllä ymmärrä mitä järkeä on ostaa lihatiskiltä tonnikalaa, sehän on aivan mautonta.

Abdul Az

Energiasisältö:
rasva 18%
proteiinia 82%

Tuliko nyt kalavale?
Ei kai nyt missään kalassa ole 82% proteiinia?

28% vois olla lähempänä.

Kannatan lämpimästi, koska kala on terveellistä, mutta kun ei voi syödä kalaa niin ei voi!! Vatsassa kiertää, yököttää ja lopputulos nähtävissä vessanpöntössä, puskassa, lattialla...

Mikä on mielestänne eksoottisin merenelävä mitä olette syöneet? Olin tässä Kreikassa käymässä ja siellä tuli syötyä kalaa. Tilaamassani lajitelmassa oli kokonaisia pieniä mustekaloja, mustekalarenkaita, simpukoita, katkarapuja, kokonaisia paistettuja pieniä kaloja ja tietysti siivu miekkakalaa.

Söin myös jänistä, mutta se ei kuulu tähän. Aika hyvää mutta paljon rustoja.

Asimov
Mikä on mielestänne eksoottisin merenelävä mitä olette syöneet?

Nizzassa sukelleltiin paikallisten kanssa merisiilejä. Siili halki, sitruunaa päälle ja sisus suuhun sellaisenaan. Maistuivat Välimerelle.

Ja mustekaloja paikalliset pyydystivät siiman päässä olevalla muovipussilla. Mustekala luulee kilpailijaksi ja käy kimppuun. En olisi uskonut jos en olisi nähnyt.

Papillon
Abdul Az

Energiasisältö:
rasva 18%
proteiinia 82%




Tuliko nyt kalavale?
Ei kai nyt missään kalassa ole 82% proteiinia?

28% vois olla lähempänä.


Enhän minä suinkaan näitä päästä keksi. Jos joku valehtelee niin se on sitten kansanterveyslaitos. Tieto on peräisin sieltä.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005
Asimov
Mikä on mielestänne eksoottisin merenelävä mitä olette syöneet?

Punakampela on hyvää. Kannattaa valmistaa pannulla.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Asimov
Mikä on mielestänne eksoottisin merenelävä mitä olette syöneet? Olin tässä Kreikassa käymässä ja siellä tuli syötyä kalaa. Tilaamassani lajitelmassa oli kokonaisia pieniä mustekaloja, mustekalarenkaita, simpukoita, katkarapuja, kokonaisia paistettuja pieniä kaloja ja tietysti siivu miekkakalaa.

Söin myös jänistä, mutta se ei kuulu tähän. Aika hyvää mutta paljon rustoja.

Muutamaa merenötökkää on tullut syötyä. Eksoottisin on omasta mielestä merimakkara. Limanuljaska joka ei juuri maistu. Kokeilemisen arvoinen kuitenkin.

Haineväkeitto on hyvää, vaikka onkin luonnonsuojelun kannalta kiellettyjen listalla. Iso hai taas maistuu puulta. Pienet hait on maukkaita.

Pikkumustekalat on perempia kuin iso "kumihanska".

Osterit ei juuri ole minun suosiossa.

Abdul Az
Papillon
Abdul Az

Energiasisältö:
rasva 18%
proteiinia 82%




Tuliko nyt kalavale?
Ei kai nyt missään kalassa ole 82% proteiinia?

28% vois olla lähempänä.


Enhän minä suinkaan näitä päästä keksi. Jos joku valehtelee niin se on sitten kansanterveyslaitos. Tieto on peräisin sieltä.

Ilmeisesti. Näyttää että tossa on oletettu, mikä ei ole rasvaa on proteiinia.
Osaiskohan joku selventää?

Yleensä kalassa on proteiinia noin 20-24%. Yhtäpaljon kuin hyvässä lihassa. Mistähän virhe mahtaa johtua?

Tietääkseni suurimmat proteiinipitoisuudet on äyriäisissä, toukissa ja hyönteisissä, joissa se on n.80%:n luokkaa.

Papillon
Abdul Az
Papillon
Abdul Az

Energiasisältö:
rasva 18%
proteiinia 82%




Tuliko nyt kalavale?
Ei kai nyt missään kalassa ole 82% proteiinia?

28% vois olla lähempänä.


Enhän minä suinkaan näitä päästä keksi. Jos joku valehtelee niin se on sitten kansanterveyslaitos. Tieto on peräisin sieltä.



Ilmeisesti. Näyttää että tossa on oletettu, mikä ei ole rasvaa on proteiinia.
Osaiskohan joku selventää?

Yleensä kalassa on proteiinia noin 20-24%. Yhtäpaljon kuin hyvässä lihassa. Mistähän virhe mahtaa johtua?

Tietääkseni suurimmat proteiinipitoisuudet on äyriäisissä, toukissa ja hyönteisissä, joissa se on n.80%:n luokkaa.


Tossa on toi linkki tohon tietoon.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=812&lang=fi

Äyriäisiä ei löytynyt mutta esim. Osterissa on noiden sivujen mukaan 78%
proteiinia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat