Seuraa 
Viestejä11

Todennäköisesti erittäin tyhmä kysymys mutta miksi lapset ovat niin paljon energisempiä kuin aikuiset ?

Pikaisella kuukelituksella en löytänyt vastausta tähän suureen biologiseen dilemmaan :-D

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Minijehova
Seuraa 
Viestejä10240

Aikuisuus on lamauttava ja aina kuolemaan johtava sairaus, jonka evoluutio yrittää voittaa ADHDn kaltaisilla konsteilla.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

ahkera kalat
Seuraa 
Viestejä1511

Ihmisovi kirjoitti:
Todennäköisesti erittäin tyhmä kysymys mutta miksi lapset ovat niin paljon energisempiä kuin aikuiset ?

Pikaisella kuukelituksella en löytänyt vastausta tähän suureen biologiseen dilemmaan :-D

Miksi ihmeessä tuo on mielestäsi tyhmä kysymys? Tuohan pureutuu ihmisyytemme perusteisiin. Hieno kysymys mielestäni.
Dilemma lienee enemmänkin kulttuurinen kuin biologinen. Upeat esi-isämme muokkasi evoluutio liikkumaan ja leikkimään kun taas yhteiskunnan tarkoitus päinvastoin on mahdillisimman nuoressa iässä tukahduttaa tämä ihmiselle luontainen taipumus https://www.psychologytoday.com/us/blog/freedom-learn/200907/play-makes-... ja indoktrinoida hänet tuottavaksi koneiston osaksi ja tämän koneiston tuottamien helppoja ja halpoja dopamiiniannoksia tarjoavien tuotteiden kuten television muiden vilkkuvien laitteiden ja roskaruuan passiiviseksi kuluttajaksi. Positiivinen feedbaclooppi on valmis ja tässä tämän oravanpyörän seuraukset https://youtu.be/NgMdz2fe0CY
Biologian vaikutus voitaneen havaita siinä että lapsen aivot eivät ole vielä kategorisoineet kokemuksellista todellisuutta käsitteiksi ja kuolleiksi kuviksi ja olemassaolo on vielä hänelle toimintaan stimuloiva ihme toisin kuin meille aikuisille.

Kuten upea ja voimaannuttava Louise Glück kerran kirjoitti
“We look at the world once, in childhood. The rest is memory.”

Situation: You're in danger of living a life so soft and comfortable, that you will die without ever realizing your true potential.
-David Goggins

apassi
Seuraa 
Viestejä975

Mielenkiintoinen kysymys kun vähän miettii. Energiaahan niillä riittää, mutta kroppa ei ole kyllä lähellekkään niin vahva kuin aikuisella, painoon suhteutettuna. Esim. 10-15kilonen ei jaksa, tai korkeintaan juuri ja juuri jaksaa nostaa maasta oman painonsa verran, kun aikuinen nostaa helposti n. 1-1,5 kertaa oman painonsa. Ilman mitään reenejä ja peeteetä.

Mutta aivon jaksaminen on sit taas ihan eri juttu. Parivuotiaan pää jaksaa sitä sekoilua helposti yhden päivän, kun aikuiselle tulee nopeesti tarve torkuille ja tuntuu että pää hajoaa siihen riehuiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat