Kommentit (7)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8228
Liittynyt9.9.2005

Ravintoa enemmän, väestö kasvaa. Siis lisää hiilidioksidia. Eipä hätäillä. Nythän ihmiskunta haluaa polttaa biomassaa liike-energiakseen, jotta kuluisi vähemmän fossiilisia energioita, jotka taas lisäävät hiilidioksidin määrää.

Biomassan x] lisääntyvä poltto on lopulta vastoin kaikkia evoluution "sääntöjä", vaikka rajuja metsäpaloja on ollut jo vuosimiljoonien ajan. Emme tunne meitä elättävän biosfäärin biomassojen keskinäisiä suhteita, joilla on vahva merkitys elollisuuden monipuolisuuteen eli biodiversiteetin asteeseen.

Näin kirjoittelimme vuonna 2011 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/01/lisaa-hiilidioksidia-ruoka-loppuu.... -

[... luvuistaan väsynyt opiskelija tutkii Alepassa ruokapakettien viimeinen myyntipäivä alennuslappuja – 30 %, jopa -50 %. Jättiläisslummissa aamuyöstä 12 h työnsä aloittava laittaa palkastaan puolet ravintoon. Työssä käyvä suomalainen osastopäällikkö tutkii ”kurmee” - osaston juustoja - pienen palan hinta on puolet työttömän peruspäivärahan määrästä... ]

Lisää hiilidioksidia – ruoka loppuu!

Missä mättää, kun ruokaa on yllin kyllin kauppojen takapihojen roskiksiin kipattavaksi, yöllisten ja varhaisaamujen liikkujien iloksi - ja ruokakaapin täytteeksi. Missä mättää, kun yhdestä sinievätonnikalasta (lihaa noin 150 kiloa) saatetaan maksaa 2 000 työttömän peruspäivärahan ~25€/tpv verran japanilaisella kalatukkurien huutokaupassa?

Osakekirjoja, kultaa ja timantteja on vaikea syödä

Kallis auto on myös huonosti sulava - vaikka sisältää rautaa. Ruoka lähtee maasta, siis biokerroksesta - joka on täynnä hiiliyhdisteitä, ravinteita, kivennäisiä ja kasvuvoimaa antavaa typpeä ja fosforia. Jätevesilaitokset tuskailevat typen ja fosforin kanssa - ne ovat jopa ongelmajätteitä. Kaikki pitäisi polttaa!

Hiilidioksidi on ehdoton kasvua ylläpitävä voima!

Ilmakehästä tarvitaan ravinnon kasvattamiseen ehdottomasti hiilidioksidia, tuota ylisuosittua elintasokasvihuonekaasua. Puheissa se haluttaisiin kätkeä [CCS |*] maanpoveen, kun sitä liiaksi tuotamme muun muassa koneellistetun liikkumisemme vuoksi. Ruokatuotanto on kasvanut maapallolla muun muassa keinolannoitteiden käytön vuoksi viimeisen 150 vuoden aikana viisinkertaiseksi - samoin kuin miltei väkilukummekin [ … ]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Minijehova
Seuraa 
Viestejä5553
Liittynyt10.10.2011

Pitää lopettaa hävikki ja ulkomultaviljely, niin ei ole ongelmia tiedossa.

Ruoka suoraan tehtaasta (esim. joku vertikaalisylinteri) kuluttaja kaappiin ilman ihmiskäsiä välissä on se tulevaisuuden ruokatuotanto sekä -jakelu, lisäksi se on luultavasti melkoinen rahasampo jollekin. Itse epäilen että suurimman siivun siitä kakusta saa Bezoz tai Waltonien suku, ellei sitten joku Monsanton kaltainen onnistu kikkailemaan kaikkea itselleen sivukierteellä (mm patenttilakien myötä).

Ah, this is obviously some strange usage of the word 'safe' that I wasn't previously aware of.

ThiNguyen
Seuraa 
Viestejä45
Liittynyt14.8.2016

Oikeasti 9 miljardin ihmisen ruokkiminen Maapallolla ei ole ollenkaan vaikeaa. Tuotannon tehokkuutta voidaan helposti lisätä esimerkiksi kasvihuoneilla.

Titanic
Seuraa 
Viestejä1295
Liittynyt10.5.2014

Jaa muistan millaista stressiä minulle lapsena aiheutti kun 1970-luvulla oli jokaisen sanomalehden jokaisessa uutisessa hälyyttäävä tieto VOIVUORESTA, jota on mahdoton purkaa. Tuotettiin voita niin paljon, että kaikki ei mennyt kaupaksi. Meillä kotona oli hyvin yksipuolinen ruokavalio, mutta sitten tilanne parani kun kesäisin alettiin monipuolisesti kasvitarhaa hyödyntämään itse ja tuotettiin perunaa, porkkanoita, herneitä, salaatteja yms.

Nykyisin on tehotuotanto yksipuolistanut ravinnon laatua. Kaikki meren tonnikalat pyydetään hetkessä ja kaikki syövät tonnikalaa, jonka hinta on 10 markkaa 3 purkkia. Yhden ruokalajin massatuotanto hallitsee kaiketi markkinoita. Enää ei ehkä edes tilastoida omakotitalojen kasvitarhoja yms. Eikä kovin moni jaksa kasvitarhaviljelyä edes harrastaa.

Yksi tekijä ihmiskunnan ruokkimisen vaikeudessa saattaa olla RAVINNON YKSIPUOLISUUS. Sekä myös tuotannon yksipuolisuus.

1950-luvun eläintieteen kirjassa puolestaan joka sivulla oli kirous eläimiä kohtaan. Millainen ahmatti tuokin eläin oikein on kun syö niin paljon. Esim. valaat kaloja. Ja vielä oli tieto, että USA:n kalansaalista menee puolet kotieläin kissojen ruokintaan. Ei ole ihme, että jos alkoi tuolloin monien "ahmattilajien" tappaminen sukupuuttoon, mutta miten tuokin oikein vaikuttaa loppujen lopuksi ekosyysteemien hyvinvointiin?

Minijehova
Seuraa 
Viestejä5553
Liittynyt10.10.2011

Keijona kirjoitti:
Niin, ikuinen kasvu ei ole mahdollista vaikka älyvapautuneet siihen uskovatkin.

Harva kai ikuisesta uneksii, mutta väkiluvun kymmenkertaistuminen aluksi ja sen jälkeen uusi kymmenkerta siihen. Se uusi kertaistus taitaa jo vaatia avaruudellista lisätilaa, mutta ei tuollaiseen varsinaista estettä ole, enintään pienehkö sarja haasteita.

Ah, this is obviously some strange usage of the word 'safe' that I wasn't previously aware of.

Minijehova
Seuraa 
Viestejä5553
Liittynyt10.10.2011

Eikö lähes sairaalloisen laihuuden ihannointi käy juuri artikkelissa esitetyn ongelman, eli ylipainon kimppuun?

Voimmeko siis pitää anorektista kauneuskäsitystä maapallon pelastajana?

Ah, this is obviously some strange usage of the word 'safe' that I wasn't previously aware of.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat