Seuraa 
Viestejä18

Mielenkiintoinen video ja täynnä ongelmia, ehkä me ratkotaan ongelmat tässä keskustelussa.

https://www.youtube.com/watch?v=Gr8Az3QQZdI

Sivut

Kommentit (30)

Titanic
Seuraa 
Viestejä1388

Tuleeko Merkurius joskus törmäämään Aurinkoon? Se on ongelma, jota itse olen miettinyt joitakin kuukausia ihan vain mielikuvitusleikkinä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Stability_of_the_Solar_System

Jacques Laskar and his colleague Mickaël Gastineau in 2009 took a more thorough approach by directly simulating 2500 possible futures. Each of the 2500 cases has slightly different initial conditions: Mercury's position varies by about 1 metre between one simulation and the next.[14] In 20 cases, Mercury goes into a dangerous orbit and often ends up colliding with Venus or plunging into the Sun. Moving in such a warped orbit, Mercury's gravity is more likely to shake other planets out of their settled paths: in one simulated case its perturbations sent Mars heading towards Earth.

Toinen kysymys on mitä tapahtuu, jos neljä tai viisi asteroidia otetaan hyötykäyttöön ja raahataan Marsiin tai muuten vain kaiverretaan ontoiksi. Vaikuttaisiko se koko aurinkokunnan tulevaisuuteen. On kirjoja jotka kertovat siitä, että maapallo joskus tulee melkein laavamereksi eli siis ehkä radallaan ajautuu lähemmäksi aurinkoa tai sitten Venuksen tavoin muuttuu pyöriminen hitaammaksi niin, että aurinko paistaa kauan samaan pisteeseen.

Run-Away Effect tapahtuu viimeistään 2400 jaa. Siihen mennessä on tehty päätös hyödynnetäänkö asteroideja yms. Ja tuosta päätöksestä johtuu ehkä koko maapallon tuleva kohtalo. Sekä myös aurinkokunnan. Transhumanistinen puolue ajaa hyväksikäyttöä koko aurinkokunnan vapaasti, mutta se saattaa johtaa siihen, että ihminen tulee vaikuttaneeksi aurinkokunnan kehitykseen kohtalokkaalla tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Titanic
Seuraa 
Viestejä1388

Jaa, katselin videota 35 minuutin kohdalle. Siinä todellakin on paljon asiaa tiivistettynä. Mutta ajatus siitä, että rationalistisilta tiedemiehiltä puuttuu paljon uskottavia näkökulmia ja teorioita planneetojen synnyn suhteen saattaa pitää paikkansa. Mutta myös creationistien käsitys siitä, että maailma on 6000 vuotta vanha on ehkä vielä astetta epäuskottavampi. Molemmat ovat epäuskottavia sekä rationalistit että uskovaiset.

Olen lukenut Barnabaan evankeliumista, että ensimmäinen ihmissielu luotiin 60000 vuotta sitten. Eli maapallo olisi ainakin 10 kertaa vanhempi kuin tuo 6000 vuotta. Toiseksi olen lukenut Krishna tietoisuuden kirjoista, että Krishna saapui avaruudesta maapallolle yli 100 miljoonaa vuotta sitten.

Englanninkielisestä Geneva Biblista ja Krishna tietoisuuden kirjoista olen mielikuvituksen avulla koonnut oman teorian planeettojen eli taivaiden synnystä:

1. Genevan kuvaus on, että taivaat olivat alun perin ikään kuin meren sisällä ja nousivat pikkuhiljaa ylös merestä ja muodostivat siitä noustuaan avaruuden taivaat.  Tarkoittaako se sitä, että planeetat olivat kauan aikaa ikään kuin planetaarisen vesisumun sisässä. Sittemin tuo planetaarinen vesisumu on haihtunut.

2. Apostoli Pietari sanoo ensimäinen maa ja taivaat muodostettiin vedestä ja veden avulla. Mutta nykyiset taivaat muodostettiin tulesta ja tulen avulla. Tarkoittaako se sitä, että Planetaarisesta vesisumusta nouseet taivaat myöhemmin joutuivat tulihöykytykseen eli jonkinlaiseen tulisumuun.

3. Krishna tietoisuus kirjat kertovat, että kunkin planeetan eli taivaan kaasukehä muodostuu maapallon ilmakehän kopiona siten, että maapallon ilmakehässä on seitsemän eri kerrosta ja jokaisen planeetan ilmakehä vastaa YHTÄ AINOAA MAAPALLON ILMAKEHÄN KERROKSISTA.

Mutta nämä ovat oman mielikuvitukseni tuotetta ja rivien välistä luettua. Rationalisteilta puuttuu uskottava teoria, koska he eivät uskalla käyttää tarpeeksi mielikuvitusta. Uskovaiset taas tahtovat leikkiä ajan pituuden suhteen liian yksisilmäisiä leikkejä.

Miksi ihmeessä pitää olla vain kaksi vastakkain asetettua teoriaa kun niitä voisi olla rinnakkain ehkä jopa viisi tai kuusi erilaista teoriaa. Olen itse luonut jopa sellaisen teorian, että maailmaa ei ole edes vielä luotu. Maailma luodaan vasta noin tuhannen vuoden kuluttua. Olemme eräänlainen esimaailma, halokansi, braani tai takyoneista luomalla muodostettu maailman luomista edeltävä takauma. Eräänlainen keinomaailma. Kun maailma tuhannen vuoden kuluttua luodaan liikkuvat hiukkaset niin nopeasti, että alkavat liikkua takaperin ja niin on syntynyt tällainen takaumamaailma. 

Erään teorian luin Dao De Jing teoksesta. Siinä teoksessa mietitään mustaa aukkoa ja sen vaikutusta galaksin aikaan ja menneisyyteen. Väitetään mustilla aukoilla olevan ominaisuuksia, jotka tekevät niistä aikakoneen menneisyyttä muokkaavan.

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä1719

Käyttäjä16505 kirjoitti:
Siis mitä, olis niinku tarkoitus keskustella noista planetaarisen evoluution ongelmista.

Joo-o, sanallakaan et kuitenkaan aloita keskustelua aiheesta, vaan luulet että joku katsoo ensin tunnin videon ja yrittää löytää sieltä kuvittelemiasi ongelmia.

offmind
Seuraa 
Viestejä17130

Käyttäjä16505 kirjoitti:
no jos sua ei aihe kiinnosta, niin eiköhän sullekin löydy joku keskustelu joka sua kiinnostaa

Eihän aihe vaikuta kiinnostavan edes sinua, koska et vaivautunut kertomaan mistä siinä on kyse. Mitä tarkoittaa "planetaarinen" ja miksi sellaisen evoluutio on ongelmallista.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Titanic
Seuraa 
Viestejä1388

Voiko aurinkokunta olla muodostunut Planetaarisen sumun takaisin kokoon vetäytymisestä? Se voisi selittää joitakin asioita.

1. Planetaariset sumut yleensä ovat olemassa vain muutaman tuhat vuotta ja ilmeisesti hajaantuvat sen jälkeen avaruuteen. Tuo, että ne ovat muutaman tuhannen vuoden ikäisiä tukisi Raamatun luomiskertomusta.

2. Planetaariset sumut ovat kerrostuneita kaiketi siten, että keskellä on happea, hiiltä ja muutakin. Se ratkaisisi ongelman vedestä ja hiilestä maapallolla.

3. Planetaarisia sumuja on löydetty vain muutamia tuhansia ja luultavaa on, että olisi aika harvinaista jos joku niistä kokoon takaisin kuroutuisi. Se selittäisi sen minkä vuoksi olemme yksin avaruudessa. On erittäin harvinaista, että asumiskelpoisia planeettoja syntyy.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Planetaarinen_sumu

Planetaariset sumut ovat kaasusumuista pienimpiä – niiden koko on korkeintaan muutamia valovuosia ja elinikä joitakin tuhansia vuosia

Aika epäilyttävä saattaa olla tämä teoria siitä, että joku ISO AURINKO ELINKAARENSA LOPUSSA MUODOSTAA PLANETAARISEN SUMUN, JOKA KUROUTUU TAKAISIN AURINKOKUNNAKSI. JA VIELÄ JOS TUOLLAINEN PROSESSI VOISI TAPAHTUA USEAMMIN KUIN KERRAN PERÄJÄLKEEN. Itse asiassa tämä teoria on hassu, hatusta vedetty pupu ja täysin mielikuvituksen tuotetta, eikä perustu mihinkään?

Mutta musta on mukavaa kehitellä hatusta temmottuja mielikuvitus teorioita.

Titanic
Seuraa 
Viestejä1388

http://www.astronomy.com/news/2012/11/x-rays-from-a-reborn-planetary-nebula

The star meanwhile transforms from a cool giant into a hot compact star that produces intense ultraviolet (UV) radiation and a fast wind of particles 

In rare cases, nuclear fusion reactions in the region surrounding the star’s core heat the outer envelope of the star so much that it temporarily becomes a red giant again. The sequence of events — envelope ejection followed by a fast stellar wind — is repeated on a much faster scale than before, and a small-scale planetary nebula is created inside the original one. In a sense, the planetary nebula is reborn.

Käyttäjä16505
Seuraa 
Viestejä18

offmind kirjoitti:
Käyttäjä16505 kirjoitti:

Entä se ongelmallisuus?

aloituksen videossa on ongelmat esitetty, siitä vaan tutkimaan ja purkamaan, sillä jos ja kun evoluutio-teoria ei voi pitää paikkaansa, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää: Luominen

Joten nyt viisaat esiin ja selvitetään ongelmat.

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1831

Täällä menee käytetyt jeesukset huonosti kaupaksi. Suosittelen vaihtamaan foorumia tai menemään kadunkulmaan raakkumaan. Vai olitko jo ja vilu ajoi sisätiloihin?

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31320

Käyttäjä16505 kirjoitti:
aloituksen videossa on ongelmat esitetty, siitä vaan tutkimaan ja purkamaan, sillä jos ja kun evoluutio-teoria ei voi pitää paikkaansa, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jää: Luominen

Joten nyt viisaat esiin ja selvitetään ongelmat.

Ei evoluutiossa ole merkittäviä ongelmia. Jos jollain hihhulilla on henkilökohtaisia ongelmia evoluution ymmärtämisessä, niin emme me sille mitään voi. Ei se tee henkilökohtaisesta ongelmasta tieteellistä ongelmaa, että tekee tyhjäpäisen julistusvideon nettiin.  Kun kerran yhteiskuntakaan ei noihin puutu psykiatrista apua järjestämällä, niin parasta on antaa videohihhulien olla ilman huomiota ihan kuin eivät olisikaan ja toivoa, etteivät saa vajaatoimivaan aivoonsa ideaa tulla nettipalstoille julistamaan. Valitettavasti silloin tälläin joku saa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat