Seuraa 
Viestejä1809

Pari päivää sitten opin symboliikan salaisuuden runoudessa ja avain siihen on se, että vaihtaa sanan tai kirjaimen tai tavun toiseksi, mutta teeskentelee, että sana on yhä sama alkuperäinen sana. Esim. kirjoitan symbolisen runon KOSKESTA, Muutan KOSKI sanan yhtä kirjainta vaihtamalla sanaksi KASKI. Sitten käytän
tuota KASKI sanaa, mutta ajattelen kirjoittaessani kirjoittavani KOSKESTA.

Epäilemättä mitä tahansa kirjaimia, tavuja ja sanojakin voi vaihtaa toiseksi ajatellen yhä alkuperäistä sanaa kun kirjoittaa.
En tiedä onko se nyt varsinaista symboliikkaa, mutta samantyyppisiä runoja saa aikaan kuin: Mannisen: Ui merta ne unten päin utuista rantaa ...... Itse en tietenkään samaan laatuun kykene, vaan töherrysteni vaikutus on kuitenkin itseeni sama kuin tuon runon.

Mutta tämä symboliikan avain ja tekniikka on tietenkin hieman arveluttavaa. Apostoli Johannes on Ilmestyksessään asettanut sen arvelluttavaan valoon.

Tämä tekniikka on otettu käyttöön pian Apostolisten Isien ajan jälkeen ja sitä käytettiin ensin raamatun pyhien tekstien vääntelyyn, muuntamiseen sekä hartauden tai totuuden tms. löytämiseen noiden tekstien muuntamisen avulla.

Taiteessa saattaa samoihin aikoihin tai vähän myöhemmin ilmaantunut MOSAIIKKIEN tekeminen ajaa samaa asiaa.

Sääli, että tuo Ilmestyskirja on pitänyt omalla osallani aivan liian kauan kahleissa tämän tyyppisten tekniikoiden käyttämisen. Sillä nämä tekniikat ovat sangen hyödyllisiä ja hedelmällisiä usein.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat