Seuraa 
Viestejä816

Taustaksi keskustelu:
https://www.tiede.fi/keskustelu/78680/niksi-jolla-voit-valttaa-ajokortin...
Lainvalvojia ei enää kiinnosta selvittää rikesakkoa varten todellista ylinpeutta ajaneen henkilöllisyyttä jolloin ajokielto voi mennä henkilölle joka ei ole ajanut ylinopeutta koskaan. Myös KHO on samoilla linjoilla - se kenen nimissä sakko on maksettu on syyllinen riippumatta kuka todellisuudessa syyllstyi rikokseen.

Ketä kuuluu rangaista ajoluvan menetyksellä määräajaksi rikesakkomenettelyssä?
Ylinopeutta ajanutta henkilöä
Ylinopeutta ajanutta henkilöä
100.0%
Auton haltijaa
Auton haltijaa
0%
Ääniä yhteensä: 11

Kommentit (3)

tuas yksi viisas
Seuraa 
Viestejä35

Tämän hallintomaksun ideahan on siinä, että kun se EI ole rangaistus, niin sitä ei koske ihmisoikeussopimukset, joiden mukaan henkilö on syytön kunnes toisin todistetaan. Eli poliisi voi jaella niitä miten haluaa, eikä mitään valitusmahdollisuutta ole. Fasistihallintomme haluaisi muuttaa Suomen poliisivaltioksi, tosin EU kaatanee tämän banaanivaltiohankkeen, kun joku sinne valittaa. Järkyttävintä on, että vaalit on tulossa ja fasisteja vaan äänestetään taas näköjään innolla valtaan. Seuraavaksi varmaan vankeuskaan ei ole enää rangaistus, vaan hallinnollinen toimenpide liikkumisen rajoittamiseksi, joita poliisi voi jaella mielensä mukaan donitsin mussuteksen ohessa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5901

tuas yksi viisas kirjoitti:
Tämän hallintomaksun ideahan on siinä, että kun se EI ole rangaistus, niin sitä ei koske ihmisoikeussopimukset, joiden mukaan henkilö on syytön kunnes toisin todistetaan. Eli poliisi voi jaella niitä miten haluaa, eikä mitään valitusmahdollisuutta ole.

Tämähän ei pidä täysin paikkaansa: maksuja ei jaella mielivaltaisesti, ja vähimmäisoikeuksia on aina. "Syyttömyysolettama ei ole absoluuttinen oikeus." (tuomioistuin). Tietysti syyttömyytensä todistaminen olisi haaste, ellei käräjäoikeudessa voisi enää muiden kustantamana selitellä, vaan hupi maksaisikin 250 euroa (tuomioistuinlain 2 §).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat