Seuraa 
Viestejä14361

Tuli täyteen 50 vuotta, kun nuoriso oli innostunut, tohkeissaan ja uuden odotusta täynnä. Koko läntinen Eurooppa ja osa itäistäkin oli liekeissä … oli Pariisia, oli Tshekkoslovakiaa ja oli myös meidän Vanhan ylioppilastalon valtaus [1 – ilman kummempaa väkivaltaa … vain oikeiston taantuneita savupommeja.

Tänään ehkä tunnetuin vanhan valtaaja oli Suomen kokenein ulkoministeri – tohtori ja ekonomi Erkki Tuomioja – demari; ikuisen pikkutakkinsa peace-merkkin kanssa. Linjakasta – lopulliset tavoitteet ja päämäärät eivät muutu, vaikka olisi ollutkin radikaali 50 vuotta sitten.

[1 ~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005910652.html -

Tänään me kaikki kipristelemme tunnetussa todellisuudessa – pulskempina kuin koskaan, keskimäärin maallisesti varakkaampina kuin kuunaan. Myös täynnä kysymysmerkkejä, mitä tapahtuu lapsillemme ja heidän lapsille, koska tiedämme syöneemme meitä elättävän biosfäärin liki henkihieveriin.
Eräät ”dinosaurukset” toki jaksavat väittää toisin – mitään ilmastonmuutoksen ongelmaa ei ole … aivan, luonto selviytyy joka tapauksessa – tavallansa, jopa ilman meitä ihmisiä [* ---

Meillä on ympäristö- ja yhteiskuntaongelmien monikirjo – käsillä nyt!

Nytkin Pariisi mellakoi jälleen [2, kuten sen on ollut tapana jo vuosisatoja – sieltähän se nykyinen länsi-eurooppalainen demokratiakehitys laittautui alkuunsa, kun itsevaltaiset kuninkaat enemmän tai vähemmän mestattiin – samalla giljotinisoitiin runsaasti perinteen painolasteja (syyttömiäkin?) – oli tehtävä tilaa uudelle, noustiin barrikadeille.

Entä nyt, kun barrikadit kutsuvat jälleen, mutta miten?

Tänään tarvitsemme väkevyyttä. Onnistuisiko se ilman fyysistä väkivaltaa – turvautuen vain henkiseen muutosvaateeseen. Osa on maallisuudessaan rikastunut liiaksi, kateus kalvaa – epäoikeudenmukaisuus kukkuu ja voi hienosti!

Kansakunnnat kaipaavat jotain, mutta mitä? Kasvaa ei voi lajiansa enempää – kasvuhokemaa [3 on osattava padota, lopulta tyhjästä ei voida nyhjäistä -tietää vanha kansansanonta Kainuun korvesta. Rajat ovat tulleet vastaan.

Biomassamme ihmiskuntana ei oikeuta toisten lajien ”kupilta syöntiin”!
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/varoitus-ihmiskunnalle-huoli-hei... - ]

Me muutamme liiaksi muiden elämän edellytyksiä – niin muiden kansojen, muiden eliölajien kuin myös maamme sisällä rakennamme rujoa vastakkainasettelua ja epäoikeudenmukaisuuden verkkoa, joka nostanee vähäväkisen barrikadeille, …

… kun löytyy muutosjohtaja sellaisena, joka lähes unohtaa itsensä ja antaa muille kaiken sen yhteisöllisyyden tarpeen [4 mitä tasa-arvoista tunnustusta [5 kaipaavat tavallisten arkikansalaisten rivit toivovat.

Entä meillä Suomessa – maailman onnellisimmassa valtiossa?
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-10115710 - ]

Nykyinen maamme hallitus ratsastaa sellaisilla saavutuksilla, jotka tulivat paljolti muualta. Työttömiä on vähemmän, on enemmän osa-aikaisia – osan opiskellessa turhaa ja osan tunnistaessa, ettei hänen panostaan (kohta) tarvita – koneet korvaavat; puhutaan automaatiosta, robotiikasta ja teko- eli keinoälystä.

Unohdimme samalla, että evoluutio [6 ei ole meitä unohtanut, vaan rakentaa meistä biosfäärillistä ”robottia” - tosin hitaammin kuin meidän kiihtyvässä tilassa oleva toiminnallisuuden kellotaajuus, mikä ohjaa uteliasta [7 ja jopa vimmaista kehityspolkuamme – varsinkin aseiden kehittymisen osalta.

.
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 2
  • alas 2

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat