Seuraa 
Viestejä8865

Maailma kohisee, tai ainakin suomalainen media kihisee – Venäjä on jälleen esittänyt aggressioita. Krim [1, Mustameri ja Kertsinsalmi [2 – siltoineen, ovat tapetilla ja syylliseksi uuteen uhkaan saadaan lähes automaattisesti Venäjä, tutkimatta sen tarkemmin syitä syviä kuin syyn ja seurauksen lakejakaan [3.

Tapaus kirvoitti Helsingin Sanomat kirjoittamaan tekstin [4, jossa pohdittiin Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vaikeaa suhdetta.

Katsoessamme suurta maailmankuvaa, on meidän otettava kartalle Kiina, joka on jo nyt kasvanut taloudeltaan maailman suurimmaksi [5. Kiina on myös hiljaisesti voimistunut asevoimaltaan US' n ja Venäjän kantaan – ei tuhon laajuudessa, vaan tarkkuudessa ---


[4 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005912773.html -
Putin arvioi suhteiden paranevan Trumpin toisella presidenttikaudella – Mistä Venäjä haluaa puhua Trumpin ja Putinin loppuviikon tapaamisessa?

Ilkka Luoma kommentti 27.11.2018 – 9:20:

US pr. Donald Trumpin ja Venäjän pr. Vladimir Putinin yhteistanssi, välillä harha-askelin on pragmaattisuuden huippu. Trump on realisti ja diilimies. Trump tietää vähän, mutta kuitenkin merkittävimmät asiat.

Venäjä on maailman suurin pinta-alavaltio, ja se tarkoittaa samalla suurinta raaka-ainelähdettä maailmassa. Markkinatalous taas Yhdysvalloista tarvitsee kuluttajia ja tuotanto kulutustavaroille raaka-aineita ja energiaa. Yksinkertaista, mutta Trumpille se merkitsee diilejä.

Tanssissa on myös kolmas salaperäinen, ja lännelle vaikeasti ymmärrettävä Kiina [5, jolla on pelin jokerikortti. Kiinan pr. Xi Jinping on arvoitus, joka ratkaisee pelin, sillä maailma elää Kiinan vuosisataa - edellinen oli USA' n. Kumman puolelle lopulta Kiina asettuu, ratkaisee tanssin lopputuloksen. Vallitseva käsitys on, että Kiina haluaa Venäjän; samasta syystä kuin US, siis raaka-aineet.

Meidän presidentti Sauli Niinistö on tavannut läheisesti kaikki edellä mainitut kolme suurvaltapresidenttiä. Niinistö tarjoaa kolmen suurvaltapelille korttipöydän. Tuo korttipöytä voi olla katettuna Arktisen neuvoston juhlakokouksen yhteydessä Rovaniemellä! [6 Suomella on näin superdiili käsissään, arvellaan "piireissä".

Koko suurvaltatanssin ratkaisee voima ja sen käytön tunne (uhkaominaisuuden hallinta) - unohtamatta sen taitavaa käsittelyä. Kiina on jo kolmas ydinasesuurvalta - kuitenkin se pienin niistä, mutta puhutaan moderneimmista tekniikoista. Trumpin pahin aavistus on Kiinan ja Venäjän liitto, sillä se kaataa lopullisesti US-maailmanpoliisiroolin [7.

Suurvaltatanssissa on myös seinäruusu, se on Euroopan Unioni [8. EU' lle ei ole korttipöydässä tuolia, koska EU' lla ei ole todellista presidenttiä henkilöitymänä [9.

Eurooppalaisuudella olisi piilotettu ässäkortti, jota ei ymmärretä esittää, ja se olisi yhteiseurooppalainen kauppa- ja turvallisuusajattelu, jossa Venäjä olisi sen kiinteä osa [0. Putin oivaltaa tämän, sillä hän on opiskellut maantiedettä ja huomannut Euroopan alkavan idästä Ural-vuoristosta.

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (37)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jaho
Seuraa 
Viestejä818

jaho kirjoitti:
Siis Kiinako haluaa kontrolloida Venäjää? Oli vähän sekavasti kerrottu.

Ai niin, tämähän onkin jatkokertomous kuten Aku Ankan viimeinen tarina kultaisella -80 luvulla.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8865

[3

...

Viitteet:

[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/katariina-ii-suuri-ja-kansanaane... -

[2 Tilanne on uusi, sillä nyt vastakkain on virallisestikin kaksi valtiota – Venäjän ja Ukrainan yhteenotosta voi seurata mitä vain

Ilkka Luoma kommentti 26.11.2018 – 13:36:

Tilanteen "sotaistuminen" voi tapahtua vain USA' n mukaan tulolla. Yhdysvalloilla on toinen yhtä etäinen kriisiehdokas - Etelä-Kiinan meri, jossa kaukaa kotirannoilta US on mahdollisesti "napit vastakkain" Kiinan kanssa. Se tiedetään, että Venäjä, se maailman toinen ydinasesuurvalta pelaa ilmeisesti kriisin sattuessa Kiinan puolella (?) ...

Näin muodoin US ei pysty muiden sotatantereidensa (Afganistan ja Syyria) lisäksi ottamaan kahta uutta "rintamaa", joissa sotilaallisesti olisivat niin Kiina kuin Venäjä amerikkalaisia vastassa. Nyt käydään informaatiovirrassa vastakkainasettelua idän ja lännen välillä. Olisiko Helsingin hengestä tässä nyt apua?

[3 Venäjä lyö Ukrainaa heikkoihin kohtiin ja rakentelee itselleen omaa sisämerta

Ilkka Luoma kommentti 26.11.2018 – 22:05:

Krimin tataareja edustavat ääritoimijat ovat pidemmän aikaa lietsoneet uuden vasta valmistuneen Kertsinsalmen sillan tuhoamista - ainakin puheiden ja retoriikan tasolla. Jossain muualla uhkaava retoriikka on mahdollistanut asioihin puuttumisen, jopa konkreettisesti. Nyt on selkeää, että Venäjä on herkistynyt jokaisesta vieraan laivan purjehduksesta sillan ali ... Asioilla on aina useita näkökulmia! Tämä on yksi, johon aiempi HS-juttu jo ottikin kantaa. [24]

[5

[6

[7

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaat... -

[9 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/02/valta-on-silmiinpistv-george-w-bu... -

[0 120 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen kokonaispuolustus sisältää alueen Uralille saakka” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 – alta ORIG 22.05.2015

[0 237 lukijakommenttia aiheesta ”Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä” linkin ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=589025 – alta ORIG 06.08.2013

The END

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11625

Onko vinkkejä kuinka poistaa penikseen varteen kasvaneet valtavat visvaiset syylät? Ihan kaverin puolesta kyselen. Idän huorista saatu tartunta ilmeisesti. Eihän siinä mitään, jos pysyisi yksityisenä, mutta kun kaverin pitää leuhuuttaa julkisesti kaikkialla. Niitä poplarimiehiä, nääs. Niitä, joiden mielestä on perusoikeutensa aiheuttaa kuvotusta ja inhoa muissa kanssaeläjissä maksimaalisesti. Jos ei syylien poisto onnistu niin ehkä jonkinlainen kuohinta päiväkirurgiana?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8865

Viite 5:

[c][2005]!

https://www.tiede.fi/keskustelu/3134/ketju/ennustamisen_kiusaus_vaivaa_a...

.

" ... 

Palstalla on esiintynyt aika-ajoin arvioita niin USA:n, Venäjän kuin Kiinankin osalta. Ennustaminen on tunnetusti vaikeata

Olen alle liittänyt tiedoksi kiinnostuneille seminaarin muistiinpanot Suomi-Kiina seuran tilaisuudesta helmikuussa 2004. Luennoitsija tohtori Pekka Sutela on Suomen Pankin siirtymätalousosaston päällikkö ja tunnettu asiantuntija mm. Venäjän ja Kiinan osalta. Sutela on esiintynyt useasti tiedoitusvälineissä ja hänen palveluksiaan mielellään käytetään arvioitaessa taloutta. ... "

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8865

martin x kirjoitti:
Aha, entäs sitten kun tämä valtava maailmantalouden velkakupla räjähtää seuraavan kerran, niin kuka on voittaja?

....

PERJANTAINA, HELMIKUUTA 14, 2014

Velka syö huomista etukäteen!

USA ilmoitti hyväksyvänsä jälleen liittovaltion velkakaton nostamisen - ennätystasolle. Republikaanit hyväksyivät ja demokraatit kiljuen allekirjoittavat – ei ole muuta vaihtoehtoa. Euro-euroopassa EKP painaa seteleitä ja laskee bittirahaa pankkeihin 1] – ostaan eurovaltioiden velkapapereita näillä ”katteettomilla” painokonerahoilla. Velan määrä kasvaa kaikkialla. Mitä velka on?

Velka on toiselta lainattua ostovoimaa, joka on tehty jollain keinolla
[ Velka syö huomisen edellytyksiä ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22531-velka-syo-huomisen-poyd... - ]

Keinoja on monia – ansainta on niin suurta, että jää ylijäämiä tai sitten ostovoimaa kertyy ”ansiottomana ansaintana” (pörssi- yms. valuutta-, raaka-aine- yms. pelit) niin paljon, että tulee kiire saada tuottamaton pääoma liikkeelle, sillä se ylläpitää kysyntää. Taloa ei makseta käteisellä – pitää saada velkaa.

Entä jos emme ota velkaa pankista?

Jos omakotitalonrakentaja saa tavaraluottoa kaikilta osatoimittajilta – esimerkiksi 15 vuodeksi, voisi talon rakentaminen olla mahdollista ilman pankkivelkaa, ja entä jos tuossa tavaratoimittajan luottamuksessa ei ole korkoa, vaan se on leivottu hintaan? Lopultahan velanotossa on vain kysymys luottamuksesta tai sen 'korvikeveljestä' vakuuksista ja/tai takaajasta.

Kuinka pitkälle voidaan velkaantua?

USA:n liittovaltio on jo nyt enemmän velkaa Kiinalle, kuin on sen vuotuinen budjetti. Meillä valtion velkaraja on ylittämässä 120 prosenttia valtiomme budjetista – siis velkaa kaikille, ei vain yhdelle. USA:n velka on ongelma, tai se ei ole heille ongelma, koska on oma valuutta – dollari, jota voidaan säädellä. EKP:kin säätelee omaa euroaan alhaisen inflaation tavoitteella. Kiina ei enää luota saavansa reaalista kokonaan velanmaksua USA:sta.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/02/velka-syo-huomista-etukateen.html  - 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Titanic
Seuraa 
Viestejä1388

Ei USA ole velkaa oikeasti, vaan leikisti useimille niistä tahoista, joille sen väitetään olevan velassa.

Lukion historiantunnillla myönnettiin, että Eurooppa selvisi ensimmäisessä maailmansodassa keisarillisesta Saksasta vain USA:n tuen turvin. USA antoi niin paljon sotilaskalustoa molemmissa maailmansodissa, että siitä koitui Euroopalle velkataakka, jota se ei kykene ikinä maksamaan takaisin. Ja vielä USA ja Amerikka ottivat hätäapuna Euroopan katastrofeihin paljon siirtolaisia maahansa mm. Irlannista yms.

Vielä on Jumala 1998 sanonut takaavansa USA:lle budjetin, jonka suuruus on 28 miljardia dollaria vuorokaudessa eli siis yli 10 biljoonaa dollaria vuodessa. Se voisi käytää tahtoessaa BKT:tä budjetin perustana ja  summana, jonka varaan budjetti rakennetaan. Maailmassa ei ole enää tällä vuosisadalla näköpiirissä MITÄÄN TALOUSONGELMAA. Ne kaikki ovat ratkaistu jo viime vuosisadalla. NYT ON ONGELMANA ELÄMÄN PITUUS JA HENGEN LÄHTÖ. Tällä vuosisadalla jokaista maan asukasta koetellaan uhkaamlla, että NIRRI POIS. Tuollainen terrori on jopa valtioiden itsensä sallima.

Pasi Päivinen mm. on kirjassaan terrorismista todennut, että jokaiseen maailman kaupungiin aiotaan perustaa ITSENÄISESTI TOMIVA TERRORISTISOLU. Sen vastapainoksi myös valtioille on luvattu oikeus perustaa omia terroristijärjestöjä. Yksi esimerkki on ISIS, joka on täysin uskonnon ja myös valtioiden lainsäädäntöjen puitteisssa toimiva järjestö.

asdf
Seuraa 
Viestejä12086

Ab Surd Oy kirjoitti:
Onko vinkkejä kuinka poistaa penikseen varteen kasvaneet valtavat visvaiset syylät? Ihan kaverin puolesta kyselen. Idän huorista saatu tartunta ilmeisesti. Eihän siinä mitään, jos pysyisi yksityisenä, mutta kun kaverin pitää leuhuuttaa julkisesti kaikkialla. Niitä poplarimiehiä, nääs. Niitä, joiden mielestä on perusoikeutensa aiheuttaa kuvotusta ja inhoa muissa kanssaeläjissä maksimaalisesti. Jos ei syylien poisto onnistu niin ehkä jonkinlainen kuohinta päiväkirurgiana?

En keksi kastraatiota parempaa vaihtoehtoa. Kun kyseinen mulkku on poissa kuvioista, ei niitä syyliäkään voi esitellä.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11625

asdf kirjoitti:
Ab Surd Oy kirjoitti:
Onko vinkkejä kuinka poistaa penikseen varteen kasvaneet valtavat visvaiset syylät? Ihan kaverin puolesta kyselen. Idän huorista saatu tartunta ilmeisesti. Eihän siinä mitään, jos pysyisi yksityisenä, mutta kun kaverin pitää leuhuuttaa julkisesti kaikkialla. Niitä poplarimiehiä, nääs. Niitä, joiden mielestä on perusoikeutensa aiheuttaa kuvotusta ja inhoa muissa kanssaeläjissä maksimaalisesti. Jos ei syylien poisto onnistu niin ehkä jonkinlainen kuohinta päiväkirurgiana?

En keksi kastraatiota parempaa vaihtoehtoa. Kun kyseinen mulkku on poissa kuvioista, ei niitä syyliäkään voi esitellä.

Hmm, totta. Tatti kannattaa nyhtää juurineen, jotta rihmastosta ei kasva uutta. Tai ainakin menee aikaa.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8865

asdf kirjoitti:
Ab Surd Oy kirjoitti:
Onko vinkkejä kuinka poistaa penikseen varteen kasvaneet valtavat visvaiset syylät? Ihan kaverin puolesta kyselen. Idän huorista saatu tartunta ilmeisesti. Eihän siinä mitään, jos pysyisi yksityisenä, mutta kun kaverin pitää leuhuuttaa julkisesti kaikkialla. Niitä poplarimiehiä, nääs. Niitä, joiden mielestä on perusoikeutensa aiheuttaa kuvotusta ja inhoa muissa kanssaeläjissä maksimaalisesti. Jos ei syylien poisto onnistu niin ehkä jonkinlainen kuohinta päiväkirurgiana?

En keksi kastraatiota parempaa vaihtoehtoa. Kun kyseinen mulkku on poissa kuvioista, ei niitä syyliäkään voi esitellä.

...

Saattaisi hävettää tuo verbaalinen kirkasterävyys juuri opittujen sanojen käytössä, jos olisi oikealla nimellä täällä :-)

...

Itse avaukseen liittyvät kommentit olisivat paremmin kuvastamassa todellisia taitoja; tuohon riekkumiseen kykenee jopa lukutaidotonkin,  ... entä kommentointi esiteltyyn suurvaltakuvaan, joka avauksessa on tuotu nähtäville? Riittäisikö siihen paukkuja? 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8865

Titanic kirjoitti:
Ei USA ole velkaa oikeasti, vaan leikisti useimille niistä tahoista, joille sen väitetään olevan velassa.

Lukion historiantunnillla myönnettiin, että Eurooppa selvisi ensimmäisessä maailmansodassa keisarillisesta Saksasta vain USA:n tuen turvin. USA antoi niin paljon sotilaskalustoa molemmissa maailmansodissa, että siitä koitui Euroopalle velkataakka, jota se ei kykene ikinä maksamaan takaisin. Ja vielä USA ja Amerikka ottivat hätäapuna Euroopan katastrofeihin paljon siirtolaisia maahansa mm. Irlannista yms.

Vielä on Jumala 1998 sanonut takaavansa USA:lle budjetin, jonka suuruus on 28 miljardia dollaria vuorokaudessa eli siis yli 10 biljoonaa dollaria vuodessa. Se voisi käytää tahtoessaa BKT:tä budjetin perustana ja  summana, jonka varaan budjetti rakennetaan. Maailmassa ei ole enää tällä vuosisadalla näköpiirissä MITÄÄN TALOUSONGELMAA. Ne kaikki ovat ratkaistu jo viime vuosisadalla. NYT ON ONGELMANA ELÄMÄN PITUUS JA HENGEN LÄHTÖ. Tällä vuosisadalla jokaista maan asukasta koetellaan uhkaamlla, että NIRRI POIS. Tuollainen terrori on jopa valtioiden itsensä sallima.

Pasi Päivinen mm. on kirjassaan terrorismista todennut, että jokaiseen maailman kaupungiin aiotaan perustaa ITSENÄISESTI TOMIVA TERRORISTISOLU. Sen vastapainoksi myös valtioille on luvattu oikeus perustaa omia terroristijärjestöjä. Yksi esimerkki on ISIS, joka on täysin uskonnon ja myös valtioiden lainsäädäntöjen puitteisssa toimiva järjestö.

...

MAANANTAINA, LOKAKUUTA 14, 2013

De facto - USA:n liittovaltio on selvitystilassa

USA:n liittovaltio olisi vastuullisessa kansantaloudessa tai yritystoiminnassa hyvin liki selvitystilaa, ellei peräti konkurssia. USA:n liittovaltiolla on kuitenkin verottajana ja valuutan haltijana eräs oikeus – painaa lisää rahaa, mitä muuten meidän EU-kotoinen 1] EKP:kin tekee. Tälle rahanpainannalle ja bittirahan liikkeellepanolle ei ole täyttä vakuutta jos lainkaan. Otetaan siis velkaa ilman mitään vastapainoa …

Rahalla luodaan ostovoimaa, jolla taas modernisti ylläpidetää ympäristösokeaa kasvuhokemaa. Velkaa ei voida luontoa syömättä loputtomiin ottaa, kuten näyttää USA:ssa tapahtuvan jatkuvan velkakaton noston myötä.

Tarvitseeko maailma vihdoin USA:n rinnalle toisen vahvan valtion ja kansantalouden – kyllä, ja siihen mandaattiin ei ole kuin yksi varteenotettava vaihtoehto – se on Kiina 2], maailman talousveturiksi nouseva suurimman tuotantokoneiston omaava järjestelmä, joka käyttää ylivoimaisesti enitenkansallista varallisuutta ympäristöohjelmiin.

US-dollari ei ole enää kaikkivoipa – sen rinnalle nousee kiinalaisten renmimbieli juan ja toivottavasti meidän euromme - € … 3]

Mitä me kirjoitimme jo vuosia sitten, kun USA:n velkaantuminen oli jo tähtitieteellistä – poliitikot huusivat silti kasvua kasvun perään --- ketkä muuten kantavat kokonaisvastuullista olemassolon huolta – kansantalouden kasvua huutavat valtiot vai greenpeacelaiset 4], jotka ymmärtävät, että elämä tulee vain luonnosta?

~  https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html  - 

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46291

Ilkka Luoma kirjoitti:

Palstalla on esiintynyt aika-ajoin arvioita niin USA:n, Venäjän kuin Kiinankin osalta. Ennustaminen on tunnetusti vaikeata

Sotakiimaisen Venäjän  ennustaminen on kohtuu helppoa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46291

Ilkka Luoma kirjoitti:

Saattaisi hävettää tuo verbaalinen kirkasterävyys juuri opittujen sanojen käytössä, jos olisi oikealla nimellä täällä :-)

 

Mikä on näkemyksesi kansalainen Ilkan verbaalisesta kirkasterävyydestä mitä ihmettä se sitten tarkoittaakaan?

Onneksi kansalainen Ilkka ei kirjoita oikealla nimellä täällä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat