Seuraa 
Viestejä45973

Taas tuli aamunavauksena yskittyä puolet keuhkoista pihalle. Vuosikymmenet olen tupakkia polttanut ja kaikkien nikotiinitestien mukaan erittäin vahvasti riippuvainen.

Odotusajat olen ollut polttamatta voimakkaan pahoinvoinnin vuoksi, mutta synnytyslaitokselta päästyä himo on ajanut mallun kahvaan.

Nikotiinipurkat ja -laastarit ovat auttaneet selviytymään lentomatkoista ja sairaalareissuista, mutta nyt on alkanut koko pahe harmittamaan.

Aiemmassa juonteessa monet palstalaisista kertoivat menestykkäistä lopettamiskokemuksistaan. Haikeana niitä luin, ei minusta löydy tuommoista tahdonlujuutta.

Onko kellään kokemuksia tai tutkittua tietoa hypnoosin käytöstä tupakoinnin lopettamisen apuna?

Entä mistä löytää pätevän ja vastuullisen hypnotisoijan? Minkään markkinapellen huijattavaksi en rupea.

Mummo

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (7)

Tuttavapiiristä löytyy kaksi tällaista hypnoosin avulla lopettanutta. Toinen naisista tupakoi 40vuotta ja poltti norttia yli askin päivässä.
Toinen heistä tupakoi yli 20 aski marlboroa.

Molemmat naisista kävivät samalla hypnoosimiehellä.
Itsekin sitä tuli harkittua yhteen väliin.. oli jo ajatkin varattuna, mutta niin vain jäi käymättä.

Soitellessa aikoja halusin tietenkin vertailla hintoja. Ja hintahaitari onkin melkoinen. Eräät eivät myy kuin sarjakortteja. Sinut siis velvoitetaan ostamaan useita käyntejä.
Kotona vastaanottoaan pitävät ovat edullisempia.

Oma hypnoosihoitajani olisi laskuttanut käynnin kerrallaan.. kotioloissa tapahtuneen hoidon kertahinnaksi olisi tullut 50e. Hän sanoi, että ainakin kaksi kertaa on hyvä käydä, ja jatkosta päättäisin itse.

Hypnoosi-ihmisillä on oma liitto, jonka kautta voit tiedustella pätevää ihmistä, ellei puskaradio toimi. Se on mielestäni paras suositus.

Niin, se 40vuotta norttia polttava nainen kävi kolmesti. Meni hoidon jälkeen suoraan baariin, tilasi oman mieli drinksunsa.. ajatteli testata itsensä.. mutta kas.. mitään ei tapahtunut.
Molemmat naiset ovat olleet polttamatta jo useita vuosia.

Jokainen, joka oikeasti haluaa lopettaa tupakoinnin, myös pystyy siihen. Onnea vain lopetukseen!

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Jossain Tv-ohjelmassa kerrottiin lääkkeestä, jolla tupakanhimo poistuisi. En ole tästä myöhemmin kuullut, mutta siinä ihmeteltiin miksei sitä sitten yleisesti käytetä. Aiheuttaako lääke itse sitten riippuvuutta? Itse olisin mieluummin riippuvainen mistä hyvänsä paitsi tupakasta, no melkein. Mitä tällaisen lääkkeen tulosta markkinoille pitäisivät valtavat kansainväliset tupakkayhtiöt, mainostajat, viljelijät ja muut joille ihmisten tupakointi on elinehto.

Nämä tietenkin estäisivät lääkkeen yleistymistä kaikin keinoin. Ovatko jo estäneet? Tuohon hypnoosijuttuun en usko, vaikken ole kokeillutkaan. Ei hypnoosi pitemmän päälle vaikuta, pitäisi olla koko ajan hypnoosissa.

Lierikki Riikonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mäkin olen yrittäny laastareilla ja ällön makusella purkalla. Eihän ne auta kun se on se tapa loppujen lopuks joka vetää takasin polttamiseen. Siks ehkä hypnoosi vois auttaakki.. Pisimpään polttamatta olen onnistunut olemaan aina flunssan jälkeen koska flunssassa en voi polttaa tupakkaa..(eikä tee mieli).
Silti aina retkahdan.

Tupakointi vastaa tarpeeseen. Eli ensin on järkeistettävä itselleen se tarve, johon tupakoi. Eli mitä se tupakointi loppujen lopuksi itselle antaa. Yleensä kyse on nautinnosta.
Jos tämä määre ei toteudu, kannattanee tupakointi silloin lopettaa.

Vaikka tupakoinnille ei mitään järjellistä syytä löytyisikään, pitää nikotiiniriippuvuus huolen siitä, että rationaalinen lopettaminen ei tule onnistumaan. Kyllä se vaatii pakkokeinoja. Itselläni jopa väliaikaista sosiaalista tyhjiötä.

Mummo
Onko kellään kokemuksia tai tutkittua tietoa hypnoosin käytöstä tupakoinnin lopettamisen apuna?

Hypnoosiin liittyvä tutkimus on tupakoinnin lopettamisen suhteen vaikeaa, sillä kontrolloituja ryhmiä on vaikea rakentaa - kysymykseen onko kenelläkään todellista tutkittua tietoa hypnoosin vaikutuksista lopetukseen, vastaus on ei. Niinkuin joka aluella, tutkijan oma vankka hypoteesi ja väärin rakennettu kontrolliryhmä tuottaa merkittäviä tuloksia.

Jäljempänä olevassa artikkelissa käydään muunmuassa tuo edellinen läpi, ja sen lisäksi todetaan esimerkiksi, että väestöstä n. 15% kyetään hypnotisoimaan syvälle, vastaavasti 25% on täysin sille resistenttejä. Mainitaan myös selvästi se, ettei missään tutkimuksessa ole osoitettu hypnoosin olevan muita metodeja parempi, mutta positiivisia vaikutuksia on selvästi (tämä on luonnollisesti triviaalisti nollatulos, jos otetaan tutkittaviksi ryhmä henkilöitä, jotka haluavat lopettaa). Artikkeli tosin sanoo, ettei tätä metodia tulisi unohtaa, sillä päämäärän saavuttaminen keinolla millä hyvänsä on aina positiivista.

Hypnoosia ei kuitenkaan kannata sekoittaa mihinkään suunnattomaan mielenhallintaan hypnotisoijan puolelta. Tarkoitus on ensinnäkin kyetä rentouttamaan 'asiakas' ja luomaan ongelmaan positiivisia mielikuvia. On puhtaasti kyse itsesuggestiosta, jonka pönkittämiseen tuo hypnotisoija on tarkoitettu. Tupakanhimoa hypnoosi ei poista, mutta menetelmän, jolla taistella tupakanhimoa vastaan voit ehkä oikein kovasti halutessasi saada.

Harmittoman mainitsemia esimerkkitapauksia löytyy varmasti paljon, toisilla ihmisillä nikotiinin aiheuttamat fyysiset oireet eivät välttämättä ole niin pahoja - näitähän hypnoosi ei tietenkään poista. Toisille riittää kova usko metodiin, olipa metodi vaikkapa saippuakuplien puhaltaminen.

Hypnoosin ja itsesuggestion voima on kuitenkin siinä, miten saat itsesi noudattamaan sovittua kaavaa. Itselläni oli joskus kilpailu-urani aikana kilpailujännitystä siinä määrin, että oli pakko keksiä jotain apua. Valmentaja kuljetti minut urheilupsykologille, joka muutamassa istunnossa hypnoosin avulla selvitti rentoutumiskykyni, luki nauhalle itsesuggestio/rentoutuskasetin, jonka kanssa harjoittelua piti säännöllisesti tehdä. Tämän avulla oppi keinon siirtää kilpailujännitys syrjään, ja olipa lopullinen syy mielenrauhan saantiin mikä tahansa, niin tuosta ongelmasta ei sen jälkeen tarvinnut enää kantaa huolta.

Pitäisi vissiin piakkoin yrittää itsekin taas kantaa huolta keuhkoistaan ja lopettaa...

Hypnosis, behavioral theory, and smoking cessation.
Covino NA, Bottari M.
J Dent Educ. 2001 Apr;65(4):340-7.

Kaikki hypnoosi on pohjimmiltaan autohypnoosia. Kyse on siitä, että mitä yksilö on valmis itse saamaan aikaan. Aina kun ihminen keskittyy johonkin niin kovasti, että hän unohtaa muun kuin keskittymisen kohteen, hän on hypnoosissa. Myös tokkurainen hetki ennen heräämistä ja syvän rentouden hetki ennen nukahtamista ovat transsitiloja, jolloin ihminen on sugestioille alttiissa tilassa. Hypnoosille vastustuskykyistä yksilöä ei olekaan, mutta ei ole myöskään ketään, joka voitaisiin hypnotisoida vastentahtosesti.
Tiedättekö sen käytönnänpilan, jossa juuri nukahtaneen kaverin korvan vieressä kaadetaan vettä kupista toiseen, jotta hän laskisi alleen? Se on hypnoosia.

Hypnoosi on ilmeisesti hyvin tehokas hoitomuoto tupakasta vieroittamiseksi. Voisin kuvitella, että ihminen joka hakeutuu hypnoterapeutille, on jo valmiiksi antanut itselleen suggestioita tupakoinnin lopettamiseksi. Terapeutille lankeaa vain näiden olemassaolevien suggestioiden löytäminen ja vahvistaminen oikeilla mielikuvilla. Valitettavasti hypnoosin sarallakin on paljon puoskareita, jotka ovat lukeneet yhden Reima Kampmanin kirjan ja sen jälkeen ovat vakuuttuneita, että hypnoosi on patenttiratakaisu kaikkeen ja että he ovat päteviä hypnoterapeutteja.
Loppujen lopuksi tupakointi on niin inhottavaa touhua, että siitä vieroittavia suggestioita ei ole kauhean vaikea keksiä. Itse lopetin tupakanpolton nimenomaan itsehypnoosin avulla, liitin haluun tupakoida mielikuvan siitä miltä tuntuu yskiä keuhkonsa pihalle aamutuimaan. Aikansa se kesti, mutta mitä vähemmän poltin, sitä parempi olo minulle tuli ja suggestio tupakan epämiellyttävyydestä vahvistui.

Mieli on jännä peli, kun sitäkin voi käyttää ihan tietoisesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat