Seuraa 
Viestejä5595

"Uskonnollisten yhteisöjen kiellot ja ohjeistukset säätelevät jäsenten ja heidän lastensa mahdollisuuksia käyttää terveydenhuollon palveluita.

Tunnetuin lienee Jehovan todistajien määrittelemä verituotteiden käyttökielto. Uskontojen uhrien tuki ry:n (UUT) mukaan se on myös eniten kuolonuhreja maailmanlaajuisesti vaatinut kielto.

Jehovan todistajat kieltäytyivät Valkilan mukaan aikoinaan myös rokotteista ja elinsiirroista, mutta näistä kielloista ymmärrettiin luopua riittävän varhaisessa vaiheessa. Nykyään elinsiirrot ovat sallittuja, kunhan ne tehdään ilman verensiirtoa.

Jos Jehovan todistaja suostuu hoitoihin vastoin yhteisön tahtoa, rangaistus on ankara. Hänen katsotaan eronneen, mistä seuraa karttaminen ja mahdollisesti kaikkien sosiaalisten suhteiden menetys.

Jehovan todistajat korostavat, että verensiirtokielto on selvä Raamattuun perustuva uskonnollinen kanta, joka ei ole muuttunut.

UUT teki pari vuotta sitten selvityksen verituotteiden käyttökiellosta Jehovan todistajilla. Sen yhtey­dessä yli­lääkä­reille tehty kysely osoitti, että Suo­messa kuolee ihmisiä kiellon vuoksi.

Verisäännön noudattamista vahditaan uskonyhteisössä tarkasti. Käytännössä jokainen Jehovan todistaja kantaa mukanaan hoitotahdon Ei verta -merkkiä lompakossaan tai ilmoittaa sen potilastietoihinsa sairaalaan.

UUT:n selvityksen mukaan Jehovan todistajien järjestö on viime vuosina vain lisännyt yhteisön jäsenten valvontaa verituotteista kieltäytymisessä.

Sairaalayhteyskomiteat päivystävät ympäri vuorokauden ja ovat valmiina lähtemään paikalle, kun Jehovan todistaja joutuu sairaalaan."
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005923456.html

Aika sairasta touhua.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (2)

Eusa
Seuraa 
Viestejä22685

Missähän kohdassa raamattu ottaa kantaa verensiirtoihin?

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Eusa
Seuraa 
Viestejä22685

Googlasinpa ja löysin kohdat mihin vedotaan.

Vanhan testamentin komennot voi todeta riitteihin yms uhrimenoihin liittyviksi terveysohjeiksi, ettei raa'asta verestä tartu tauteja.

Apostolien tekojen 15. lukuun vedotaan myös, koska yhdessä kohdassa pyydetään karttamaan verta ja lihaa, josta ei ole verta laskettu. Luvussa kuitenkin yleisesti käydään läpi sitä kuinka nähtiin, ettei ympärileikkaus ole sellainen välttämättömyys, että oikea usko sitä edellyttäisi. Siksipä veren välttäminen asettuu jälleen lähinnä terveysohjeeksi, sellainenhan ympärileikkauksenkin tausta on huonon hygienian paimentolaisuudessa.

Toisekseen, Paavali kehottaa muistamaan kuinka Jeesus kehotti hylkäämään kaikki turhat perinnäissäännökset. Paavali myös sanoi, että kristitylle kaikki on sallittua, mutta kaikki ei ole rakentavaa toimintaa; periaatteessa voi omaksua pakanalähetyksen yhteydessä pakanakansojen tapoja, jos kokee, ettei ne häiritse omaa uskomista ja toisaalta voi sallia uskoontulleiden outojakin ruokailutottumuksia, kunhan varsinainen uskon henki on oikea...

No, kaikissa tapauksissa, kun Jeesuksen opetukset on tulleet arvioitaviksi, näyttää järjen käyttö maallisissa asioissa suositellulta ja uskon hartaus tarkoitetun vain uskonvaraisiin toiveisiin...

Johtopäätös on jälleen se, että oman aatteellisuutensa onttouden tueksi ryhdytään noudattamaan järjenvastaisia terveyttäkin uhkaavia käytänteitä luullen noin olevansa muita parempi ihminen, mutta asia onkin juuri päinvastoin; tuotetaan kärsimystä lähimmäisille.

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat