Seuraa 
Viestejä45973

Ensi vuoden alusta tulee kaksi uutta valtakunnallista kanavaa, LadyFM ja RockFM. Toimiluvat lähtee mm. Sävelradiolta ja Radio Cityltä.

Aihe HS.fi:ssä

Mitäs tämä käytännössä tarkoittaa? Loppuuko esim. Radio Cityn 21 vuotinen historia siihen, vai saako jatkaa paikallisradiona?

Viestintäministeriö perusteli päätöstään sillä, että tarjontaa halutaan monipuolisemmaksi. Minusta juuri Sävelradio ja City ovat olleet ne kaupalliset kanavat, jotka ovat tarjonneet poikkeuksen massaan.

Sävelradiota on hyvä kuunella autossa silloin kun muu liikenne alkaa jurppimaan. Rentouttaa kummasti. Cityltä taas tulee sillointällöin jotain hyvää musiikkia, esim. tänään GN'R:n Don't Cry ja Stiltksinin Inside.

Ajatuksia, mielipiteitä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Sillointällöin? City on tällä hetkellä ainoa kanava jolta tulee kunnon heviä. Toki YleX:ltäkin heviä silloin tällöin tulee, mutta muun aikaa sieltä tuleekin purkkapoppia.

Älytöntä mennä lopettamaan valtakunnan ainoa rockkanava ja perustella sitä vielä tarjonnan monipuolistamisella. Lopettaisivat mielummin niitä Ylen kanavia, joita on ihan liikaa. Radio city oli vielä Suomen ensimmäinen kaupallinen kanava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nojoo, kun tarkemmin muistelen, niin taisivat ne soittaa Metallican Enter Sandmanin ja Pink Floydin Learning to Flyn.

Tarkoitin tuolla "sillointällöin" verrattuna esim. kuuden vuoden takaiseen Radio Cityyn, joka soitti rockia ihan 60-luvulta silloiseen nykypäivään. Njassakin oli juontamassa ja kesäkuukausina joka kuun ensimmäisenä perjantaina tuli Cruising Show jossa soitettiin 50- ja 60-lukujen Rock'n'Rollia.

Nykyisinhän City ei soita enää ollenkaan Doorsia, Led Zeppeliniä, Deep Purplea, Black Sabbathia, vanhaa KISS:iä, vanhaa Pink Floydia tai AC/DC:tä Bon Scottin ajoilta.

YLE:n kanavia ei kannata ottaa tähän keskusteluun, kun viestintävirastolla ei taida olla paljoa sanomista heidän toimilupiinsa.

SBS Finlandin tiedotteessa lukee, että he eivät edes hakeneet uutta lupaa Radio Citylle. Heidän tarkoitus on palauttaa City takaisin helsinkiläisten paikallisradioksi.

Mikäli jaossa olivat valtakunnalliset ja osavaltakunnalliset luvat, City jatkaa (paikallisena). Mutta jos samalla päätettiin paikallisista luvista, niin Cityn kohtalo on vähintäänkin epäselvä.

YLE on lopettamassa YLEQ- ja YLE24-kanavia.
YLE:n teksti-TV:n sivulta 113:

YLE luopui pääkaupunkiseudun nuorille suunnatusta YleQ-kanavasta Olkinuoran mukaan siksi, etää vastaavansisältöisiä kaupallisia kanavia on tarpeeksi

Keksittekö esimerkkejä? Muistaakseni YleQ:ta mainostettiin aluksi nuorille aikuisille. Sellaisille jotka ovat liian vanhoja kuuntelemaan YLEX:n teiniangstailua ja liian nuoria kuuntelemaan Radio Suomen eläkeläisohjelmia.

YleQ on ainoa YLE:n kanava jota olen kuunnellut mainion radiouudistuksen jälkeen, ehdotonta parhaimmistoa kuunnelmat mm. Koe-eläinpuisto.

YLE:n teksti-TV:n sivulla 112 on lisää juttua mm. YLE24-kanavan lopettamisesta. Kumma juttu, kun vuoden kuluttua pitäisi vapautua lisää kaistaa anaaliloogisten lakkauttamisen myötä. Käy kuitenkin juuri niin kuin arvelin. Nykyiset kanavat eivät osta lisää kapasiteettia olemassaoleville kanavilleen, vaan vapautuvalle taajuusalueelle tulee uusia tekstiviestipelejä 24/7 pyörittäviä kanvavia.

Kiitos kun myitte lähetinlaitteistonne Digitalle.

Soittolistojen tulon jälkeen kiinnostukseni radioon romahti. Juontajien persoonattomuus jurppii myös paljon. Naisääniä ei juuri jaksa kuunnella radiosta. Kuuntelijat saisivat valita toimittajat koe-esiintymisen perusteella.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat