Seuraa 
Viestejä45973

Ketjussa on tarkoitus suositella hyviä artisteja. Samalla voi kertoa muutakin, kuten tyylilajin tms.

Aloitetaan Dragonforcesta: Kyseinen bändi soittaa sankariheviä. Muistuttaa enemmän Teräsbetonia kuin Manowaria.

Leaves Eyes: Nightwishin tyylistä. Jos pitää Nightwishin musiikista pitää tästäkin, sen voin luvata. Jos taas ei pidä, on turha kokeilla tätäkään.

Amorphis: Laadukasta, melodista heviä.

Pain: Elektronista.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (23)

Suosittelen hieman kevyempiä vaihtoehtoja:

Depeche Mode: Dance/Club-Rockia, todella monipuolista

Live: Grungea

Suosittelen lämpimästi Alice in Chainsia, Dream Theateria, Pearl Jamia, Guano Apesia, Stone Temple Pilotsia, Godsmackia, Kingston Wallia, Rage Against the Machinea ja Faith No Morea. Noista bändeistä viisi on jo manan mailla ainakin osittain, mutta kaikki ovat mahtavaa musiikkia. The Doors ynnä muut nyt ovat tietysti itsestäänselvyyksiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä nimen omaan sooloartisteja, eli bändit rajattu pois, elleivät kanna keulakuvansa nimeä.
(Monet heistä ovat kyllä vaikuttaneet myös merkittävissä bändeissä).

Pekka Pohjola

Jukka Tolonen

Peter Gabriel

Kate Bush

Joni Mitchell

Dave Matthews (Band)

Steve Vai

Henry Rollins

Klassiselta puolelta niin ikään muutama, ensimmäisinä suosikit-valikostani eteen osunut artisti-linkki. Ovat täysin satunnaisesa järjestyksessä, kuten nuo edellisetkin:

Angela Gherghiu

Natalie Dessay

Bryn Terfel

Luciano Pavarotti

Magdalena Kozená

Renée Fleming

Anna Netrebko

Thomas Quasthoff

Äh, en jaksa laittaa enempää. Kunhan nyt ensin kaikkiin noihinkin ihastutte.

Jazz-puolen artisteja en jaksa ruveta linkittämään lainkaan. Ehkä joku toinen kerta.

[size=75:3g7n730w]Edit: kylläpäs oli paljon kirjoitusvirheitä. Vaihdoin samalla parit nimet.[/size:3g7n730w]

Led Zeppelin, Whole Lotta Love

Soimassa juuri nyt. Kiihkoa.

"shake for me, girl, I wanna be your backdoor man ..."

Mä pysyn kuitenkin gospel-linjalla, jossa ei läträtä verellä eikä tehdä mitään muutakaan sairasta. Hyviä esimerkkejä tälläisistä bändeistä on: W.A.S.P, Blacksabbath, IronMaiden, Slipknot, Led Zeppelin etc...

Mikäs Black Sabbathissa, Led Zeppelinissä tai Iron Maidenissa pahaa on?

Esim. Black Sabbathin "satanisti"-imago oli pitkälti levy-yhtiön luoma. Omien sanojensa mukaan bändi kertoi lauluissaan peikoista, haltijoista ja sensellaisista höpönlöpöistä. Levy-yhtiö taas halusi radikaalimpaa imagoa ja laittoi esim. SS-kirjaimet Sabbath Bloody Sabbathin kanteen.

Jos kuutelisit noidenkin yhtyeiden musiikkia hieman tarkemmin, huomaisit ettei niissä lauleta sen kummoisesta kuin muidenkaan yhtyeiden lauluissa.

Suosittelen erittäin lämpimästi seuraavia bändejä ja niiden kappaleita:

Stratovarius
[size=75:1416fjos]- Hunting High And Low
- Destiny
- Elements
- Infinity
- ja kaikkien tuntema Black Diamond[/size:1416fjos]

Sonata Arctica
[size=75:1416fjos]- Fullmoon
- White Pearl, Black Oceans
- Victoria's Secret
- Don't Say A Word
- Wolf & Raven[/size:1416fjos]

Nightwish
[size=75:1416fjos]- Ever Dream
- Wish I Had An Angel
- Planet Hell
- Creek Mary's Blood
- The Siren[/size:1416fjos]

Stratovariuksella on hyvin paljon 10 minuuttisia epiikkejä, joista jokainen kertoo yhtä paljon kuin 300-sivuinen romaani.

wizard

Amorphis: Laadukasta, melodista heviä.

Lisäksi tekstit perustuvat vahvasti suomalaiseen kansantarustoon, Kalevalaan ja Kantelettareen. Uusin levy, Eclipse, kertoo Kullervon tarinan ja tekstit on "lainattu" Paavo Haavikon Kullervon näytelmäversiosta. Lyriikat on myös painettu levyn kansivihkoseen, joten kuunnellessa on nautinto lukea tarinoita ja antaa ajatuksen viedä.

Suosittelen levyä lämpimästi.

Lyriikat yleensä kirjoitetaan kansilehteen(live-levyjä lukuunottamatta) mikä on hyvä asia varsinkin kun kuuntelee esimerkiksi Ajattaraa tai vieraskielistä musiikkia, jossa sanoista ei saa muuten selvää. Myös Manowarilla on hienoa musiikkia. Erityisesti puolituntinen biisi Achilles, Agony And Ecstasy In Eight Parts on hieno. Jos tutustutte johonkin bändin levyyn, kannattaa seurata lyriikoita.

Kauhumusiikista kiinnostuneille ihmisille voisin suositella Sunn O))) -nimistä bändiä, erityisesti levyä White 1. Aivan sairas äänimaailma, ja täytyy olla hyvin avarakatseinen ihminen, että sitä ylipäätään voi kutsua musiikiksi. Se ei tarkoita, etteikö se olisi taitavaa ja nerokasta.

Brutaalista death metalista kiksinsä saavien täytyy ehdottomasti tutustua Torture Killeriin. Vaikka bändi on suomalainen, on vokaaleissa uudemmalla levyllä maailman ehkä kuuluisin death metal -murisija Chris Barnes.

70-luvun rokin ykkönen on Pink Floyd. Yleensä parhaana albumina pidetään The Wallia tai Dark Side Of The Moonia, mutta minusta paras on Wish You Were Here. Levy pitää sitten kuunnella rauhassa alusta loppuun tekemättä mitään muuta.

Scylla
Kauhumusiikista kiinnostuneille ihmisille voisin suositella Sunn O))) -nimistä bändiä, erityisesti levyä White 1. Aivan sairas äänimaailma, ja täytyy olla hyvin avarakatseinen ihminen, että sitä ylipäätään voi kutsua musiikiksi. Se ei tarkoita, etteikö se olisi taitavaa ja nerokasta.Kuvauksesi ei oikein innosta tutustumaan. Tuli irokeesikautena kuunneltua esimerkiksi Foetusta. Aikansa kutakin. Aika vakavasti esitän että se ei ole taitavaa ja nerokasta.

Scylla
Brutaalista death metalista kiksinsä saavien täytyy ehdottomasti tutustua Torture Killeriin. Vaikka bändi on suomalainen, on vokaaleissa uudemmalla levyllä maailman ehkä kuuluisin death metal -murisija Chris Barnes.Lisää huonoa musiikkia. Sellaistakin tehdään. Voisi osata edes jollain tasolla säveltää, soittaa, esiintyä.

Scylla
70-luvun rokin ykkönen on Pink Floyd. Yleensä parhaana albumina pidetään The Wallia tai Dark Side Of The Moonia, mutta minusta paras on Wish You Were Here. Levy pitää sitten kuunnella rauhassa alusta loppuun tekemättä mitään muuta.

Suosittelen Syd Barrettin vielä joten kuten tolkuissaan olleessaan tehtyä esikoislevyä Piper at at gates of Down.

Tällä hetkellä omissa soittimissa pyörivät:

Johnny Cash, American Recordings -sarjan levyt. Loistavaa, kerta kaikkiaan. Etenkin sarjan ensimmäinen. Mies, ääni ja kitara. Ei siihen muuta tarvita.

Tom Waits, Island-kauden tuotanto. Niinikään se ääni. Suosikkini on ensimmäinen ikinä kuulemani Waits-albumi, Bone Machine. Kappaleista löytyy kierosti rockaavaa, urbaania kolistelua ja riisuttua mies ja kitara -meininkiä.

Slayer, varhaistuotanto. Nyrkkiä päähän. Juuri sitä mitä ihminen välillä tarvitseekaan ...

Beach Boys, Pet Sounds. Kaunista.

Bomt Kneder
Kuvauksesi ei oikein innosta tutustumaan. Tuli irokeesikautena kuunneltua esimerkiksi Foetusta. Aikansa kutakin. Aika vakavasti esitän että se ei ole taitavaa ja nerokasta.Ai Foetus? No ehkä se ei olekaan. Ainakin se Foetus, jota minä olen kuullut, lähinnä tympäisi. Minusta hyvä musiikki on sellaista, joka aiheuttaa kuuntelijassaan voimakkaita tuntemuksia. Sunn O))) on nerokasta, koska se onnistuu saamaan kuuntelijan ahdistavaan transsitilaan hypnoottisilla äänillään.

Bomt Kneder
Lisää huonoa musiikkia. Sellaistakin tehdään. Voisi osata edes jollain tasolla säveltää, soittaa, esiintyä.

Esiintymiseen en voi kommentoida mitään, koska en ole livenä nähnyt, mutta sävellyksethän ovat aivan tajuttoman loistavia. Jos eivät ne riffit revi mukaansa, niin vika on kuuntelijassa eikä sävellyksessä. *hymiö*

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat