Seuraa 
Viestejä6864

Olen tullut tulokseen, pitkälti samaan kuin Soini, että Suomen suurin yhteikunnallinen ongelma on narratiiviongelma. Tarkemmin sanottuna se, että vallanpitäjämme samaistavat itsensä suurmiehiksi, jotka luovat työpaikat, poistavat ongelmat, ja ratkovat taloutemme heikkoudet noin tuosta vasemmalla kädellä muun elämänsä ohessa. Kuinka he ovat suurmiehiä, ja ne jotka tohtivat kyseenalaistaa pitää leimata ja viedä marginaaliin.

Tuossa törmäämme Kalevalaan, joka on kansakuntamme ylivoimaisesti merkittävin teos (ei johtuen kirjoittajasta vaan siitä, että sihen on koodattu ikiaikainen kansamme perusluonne). Kalevalassa ei ole suurmiehiä. On jumalia, jotka jumalallisuudestaan huolimatta koko ajan kompastuu omiin jalkoihinsa. Jossa itsensä korottajaa katsotaan kieroon, ja jossa eteenpäin mennään yhdessä.

Sipilä esimerkiksi muistuttaa usein kuinka hän tai hallitus on luonut ainakin satatuhatta työpaikkaa. Ei siis niinkuin asia Kalevalaisittain olisi, että hallitus on panostanut aikaansa usein epäonnistuen, mutta ehkä joskus noin onnistuenkin, ja jossa todellisia työpaikan luojia ovatkin ne ihmiset, eikä kansainvälistä suotuisaa talouskehitystäkään voi unohtaa.

Tuossa on myös syy, miksi Suomen kansa yritetään lähitulevaisuudessa jotenkin vaihtaa, tai pilkkoa. Tarinankerrontaperinteemme on liian erilainen suhteessa muuhun mannereurooppaan. Englannissa on pitkälti sama ongelma, ja näinollen se eroaakin EU:sta. Suomelle eroaminen ei ole vaihtoehto, koska se ei pienen kansan tapauksessa palvele suurmiehiä.

Kommentit (1)

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6864

Ja siis tuo viittaus Soiniin on se, että hän on tullut samaan johtopäätökseen ja päätynyt sihen, että Kalevalainen tarinankerrontaperinne on nimenomaan ongelma, ja Ruotsista sekä Norjasta kumpuava suurmies tarinankerronta on sitä oikeaa kunnon tavaraa hänelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat