Seuraa 
Viestejä1068

Tulipa käytyä maailman korkeimmassa ihmisen rakentamassa, Burj Khalifa Dubaissa.

Upea kokemus. Vähän kallis, 525 emiraattien dirhamia eli reilut 130 euroa, mutta "Business Class"- kohtelu, teetä ja leivoksia alhaalla ja ylhäällä. Kahdella Otis' in hissillä, ensin 75 s, sitten 45 s, maailman nopeimmat lajissaan, korvat paukkuivat.

Aiemmin ehdin käydä kahdesti WTC:n tornissa ennen niiden kaatamista, mutta tämä on tuplasti niin korkea. Suunnittelu ja rakentaminen jenkeiltä. Dubai on muutenkin mielenkiintoinen yhdistelmä islamia ja amerikkalaisuutta, maailman suurin lentoasema jne.

Suorassa Norwegianin B-737 MAX - koneessa hieman jännitysmomenttia, kun juuri Dubaissa ollessa sama tyyppi meni mereen Indonesiassa vain kolmen kuukauden ikäisenä, paluu samalla konetyypillä, vasta tänä vuonna ensi kertaa liikenteessä täällä. Seitsemän tuntia ja viitisentuhatta kilometriä.

Huikea insinööritaidon näyte, kertovat että alunperin nimeksi piti tulla Burj Dubai, mutta rakentamisen aloittaneelta emiiriltä loppui rahat kesken ja piti vipata puuttuvat miljardit naapurikalifatin emiiriltä, joka palkkioksi vaati tornille oman nimensä.

Sivut

Kommentit (106)

Minijehova
Seuraa 
Viestejä10435

Hitto sentään, näin maininnan sinusta ja ilmeisesti sinäkin sen näit, kun tulkitsit kutsuna. :(

Hieno tönö! En vain ymmärrä millainen vellipöksy vaaditaan, jotta voi mennä noin lähelle kokonaista kilometriä kuitenkaan rajaa ylittämättä.
Kilsan rajapyykin jälkeen tulee mailin rajapyykki.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dr No
Seuraa 
Viestejä1068

"Minijehova"

Niin, ehkäpä ei Khalifan rahatkaan riittäneet kilometriin asti, tai sitten on jokin tekninen este?

NatGeolla oli taannoin ohjelma tuon rakentamisesta, toivon näkeväni uusintana.

Saudit parhaillaan rakentavat kilometrin ylittävää. Tarkoitus oli päästä mailiin, mutta insinöörit sanoivat, ettei maaperä kestä sitä

Myös Intia suunnittelee Mumbaihin kilometristä.

Eiköhän tämä minulle tähän ikään riitä.

Dr No
Seuraa 
Viestejä1068

Joillain teistä tuntuu olevan pahanpuoleinen trauma jostain taannoisesta kirjoittajasta?

Kuvassa (kirjoittajan) eka yön (saapuminen 03:00, paluu 3 päivää myöhemmin 04:00) näkymä uuteen kolmosterminaaliin lentokenttähotellin ikkunasta.

ID10T
Seuraa 
Viestejä3915

Ihan kunnioitettava saavutus teknisesti, mutta mitä tarkoitusta se palvelee? Ympäristöstä päätellen kyse ei ainakaan ole tilanpuutteesta, eli saman olisi voinut jakaa useammaksi matalammaksi torniksi. Olisi myös mielenkiintoista nähdä, miten tuollainen kolossi joskus evakuoidaan (vrt. WTC-iskut).

ID10T
Seuraa 
Viestejä3915

Tokilogi kirjoitti:
ID10T kirjoitti:
Ihan kunnioitettava saavutus teknisesti, mutta mitä tarkoitusta se palvelee? 

Maksaisiko joku 130 euroa, jos pääsisi hissillä kolmanteen kerrokseen?

En maksaisi moista summaa, vaikka pääsisin 500. kerrokseen, mutta ihan tuota en takoittanut kysymykselläni. En usko kenenkään olevan niin idiootti, että rakentaisi moisen tornin ainoastaan pääsylipputulojen takia. Näyttämisen halusta ehkä.

ID10T
Seuraa 
Viestejä3915

Keijona kirjoitti:
Maat missä naiset tietävät paikkansa näkyisi menevän hyvin, kun taas maat missä naisten on annettu älyvapautua asiat menee tietenkin päin vittua.

Irakissa ja Syyriassakin menee niin hyvin, että sieltä pitää lähteä pakoon, ettei pakahdu onnesta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat