Seuraa 
Viestejä8828

US presidentti Donald Trump kertoi aikanaan vaalihumussa, ettei kannata koettaa opettaa/ opastaa sellaisia arvoja, joita ei haluta ottaa vastaan |1. Vihje oli kirkas, ja jota nyt konkretisoidaan – ainakin sanoina – US Army vetää pois joukkojaan/joukkonsa Syyriasta, jossa ne ovat olleet täysin luvatta. Vanhan valtahegemonian edustaja puolustusministeri James Mattis eroaa |2 – oli väärin poistua luvattomalta Syyrian taistelurintamalta! Trump on eri mieltä …

|2 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005944231.html - kts. myös viite

US SOTAHISTORIAKATSAUS -

[A - US CIA aloitti Syyrian kapinallisten salaisen aseistamis- ja varustamisoperaation jo vuonna 2013 |3 ja seuraavana vuonna USAF aloitti rynnäköivät ilmapommitukset – nämäkin ilman mitään mandaattia; vain ehkä oletuksella, että kirjoittamaton maailmanpoliisirooli |4 valtuuttaa taisteluhyökkäykset vieraisiin maihin.

[B - Edellinen raskas maailmanrikkomus tapahtui vuonna 2003, kun US tunnetuin valhein kärtti taistelu- ja hyökkäyslupaa Irakiin YK' n yleiskokoukselta |5. US ulkoministeri Colin Powellin laukomat valheet tulivat julki nopeasti, kun mitään kemiallisia – ja joukkotuhoaseita ei Saddam Husseinilta löytynytkään – silti Saddam tapatettiin ja Irak vaipui kaaokseen – samalla syntyi ISIS-terrorijärjestö |6.

[C - Seuraavana US hyökkäsi – tällä kertaa YK' n mandaatilla, kun Venäjäkin erehtyi antamaan luvan YK turvaneuvostossa – rynnäköiden kohteeksi joutui murhaavasti Libyan laillinen yksinvaltias Muammar Gaddafi. Laillisen päämiehen teloituksen jälkeen Libya vaipui kaaokseen. Britit tunnustivat Libyan pommitukset virheeksi |7.

Syyrian osalta alun tarkoitus |x oli syrjäyttää puoliyksinvaltias Bashar al-Assad. Nyt Trump jo ilmoittaa, ettei ole tarkoitus kaataa al-Assadia |8 - maan laillista presidenttiä. Syyria ei ole vielä täydessä kaaoksessa.

1900 -luku oli Yhdysvaltojen hegemoniajuhlaa

Viime vuosisata oli Yhdysvaltojen sotanäyttämöä ja kaupallista hegemoniaa, jossa raaka-ainevirrat suuntautuivat USA' han – lähinnä kehitysmaista. US-hegemoniaa ostettiin suunnattomilla dollarivirroilla, sillä US FED' llä oli setelikoneen kampi hallussa – koneet pyörivät täysillä ja tuonti oli ja onYhdysvaltoihin vilkasta ja vajeet suuria – US dollariin luotto toimii, olihan USD maailmanvaluutta, kuten on vielä edelleenkin - toistaiseksi.

Niin kauan kuin luottamus yhteen maailman velkaisimpaan valtioon |9 toimii, on dollari ostovoimallinen turvasatama ja näin US voi ylläpitää valuutallaan pihtiotetta ja mahdollisuutta kiristää ja uhata |10, kuten nyt pakotteilla muun muassa Irania |11 … 'jos et tottele, joudut Washingtonin ”peukaloruuviin” … '. Kts. Kiinalaisen Huawein pakote- ja kiristyspuristelu |12 ---

Nyt Trump vetäytyy ja lunastaa vaalilupauksiaan – Amerikka ensin & The Great America

US on menettänyt vaikuttavimman talouden aseman maailmassa |13. Kiina on jo maailman suurin talous mitattuna BKT/PPP -tilastoinnilla |14, jossa verrataan todellisuutta eli ostovoimaa kussakin valtiossa, mitä sen omalla valuutalla kansalaiset saavat. US taipuu – on kiinalaisten aika tulla rinnalle ja mahdollisesti ohi (?)

Kiina on maailman liukuhihna ja operoituu läheisesti maailman suurimman raaka-aineaitan – Venäjän kanssa … yhteistä rajaakin on riittävästi ja Siperia on liki tyhjä asukkaista. Historiaakin on syytä tutkia. Venäjällä on Siperiassa maailman suurimpia virtaavan makean veden lähteitä |15 – Kiina taas kuivuu pohjoisosistaan!

...
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (14)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8828

[2

...

US ei ole kohta enää maailmanpoliisi

… se on toki se toinen ydinasesuurvalta – Venäjän ohella. Perinteellisiä aseita, niiden tuhovoimaa ja sotavoimien taistelukykyä katsottaessa US on ylivoimainen; se on harjoituttanut armeijaansa liki jatkuvilla sodilla |16 ja aina kaukana omilta rajoilta – muiden mailla ja toisten maille hyökkäillen.

Nyt maailmalta havaitaan US-epäonnistumisia

Afganistan on jo US-sotana pidempi kuin kuuluisa Vietnam, josta Yhdysvallat vetäytyi, lähinnä omien kansalaisten vaatimuksesta --- niin tulee käymään myös Afganistanin osalta, kuten kävi venäläisillekin Neuvostoliiton aikana |17.

Trump haluaa tuoda sotapojat ja -tytöt kotiin – heillä on siellä tehtävä, oman reviirin suojelu ja vartioiminen ulkoa tulevia pakolaisaaltoja vastaan. On kysymys reviirien puolustamisesta, ja Trump ymmärtää sen tärkeyden.

Aikanaan Amerikan alkuperäintiaanit eivät kyenneet suojaamaan omia reviirejään, kun Euroopasta tulleet valkoiset tulivat ylivoimaisine aseineen, tauteineen ja valloittivat koko Amerikan – pohjoisesta etelään – kulttuuri (?) ja kieletkin tuotiin Euroopasta, paljolti nykyisista EU-valtioista |18.

Valkoinen kasvuhoennallinen markkinamies

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/07/800-amerikkalainen-polymyrsky-uu... - , kasvuhokeman autuus ja biosfäärillinen ahdinko … ][24]

Valkoinen lännenmies markkinatalouksineen edustaa maapallomme ihmispopulaatiosta noin kahtakymmentä prosenttia – jo pelkästään kiinalaisia ja intialaisia on yhtensä noin 2 800 miljoonaa, eli vajaat puolet koko ihmispopulaatiosta.

On selvää, että maailmaamme jaetaan uusin jakokaavoin – hyvin yksinkertaisin, joissa muun muassa Kiinan osuus on noin 1,4/7,8 ja EU' n noin 0,6/7,8 – kuriositeettina voimme tarkastella omaa suomalaisten osuutta, joka on 0,0055/7,8. Olisivatko nuo suhdeluvut oikeudenmukaisia – myös päästöjen ja kulutuksen osalta?

US ei ole tämän vuosisadan hegemonia – se vetäytyy hiljalleen kuoreensa

[ ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 - , eurooppalaisetkin valitsevat oman kokonaisvaltaisen yhteistyö- ja turvallisuusstrategiansa – yllättäen yhdessä Venäjän kanssa? … ]

Vetäytyminen on viisasta, silla omassa maassa saattaa muhia peruuttamattomat ongelmat – huumeet, mielenterveys, epätasajako, tuloerot, koulusurmat ja joukkomurhat – ylivertainen saastuttaminen, erityisesti kumulatiivisesti – viimeiseltä 100 vuodelta |kuva 1.

USA' n on nyt korjattava ne virheet, jotka luotiin yltiöpäisen materialismin valloittaessa perheet ja kodit – piti olla autoja, koneita, vehkeitä – kulutusta, markkinavoimaa ja maallisuutta – suuruus oli hevosvoimia ja neliöitä.

Mikäli kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuten amerikkalaiset – tarvitsisimme noin 2,5 maapalloa – on selvää, että yhden monistaminen on nykymenetelmin mahdotonta. Tänään jäljellä on lännen ja idän vastakkainasettelu |19 – paljolti lännen johdolla ja usein todisteettomilla väitteillä, joita käytetään hyökkäysvälineinä |20 ---

...

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
offmind
Seuraa 
Viestejä17142

Ilkka Luoma kirjoitti:
Jatkuu

Antamasi diktaattorien sulkijalihaksen oraalinen stimulointiko?

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8828

[3

...

Amerikkalainen sotavoima – atomipommien ja Laosin pommistusten varjosta

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9147457 -, Laos – maailman pommitetuin valtio ... ]

USA' n taisteluvoiman ylläpito on ylivertaisesti maailman suurinta, amerikkalainen asekauppa on maailman laajinta ja sotia käydään jatkuvasti, nytkin keskeytyksettä vajaan 20 vuoden taistelujonona – kaukana maailmalla.

Oli pakko puuttua ja sekaantua kaikkien asioihin - sisäisiinkin, jotka vähänkään koettiin uhkana ”maailman vapaudelle, vapaille tavaravirroille ja sananvapaudelle |21”, joita nyt jo tarkkaillaan enemmän kuin suunnitelmatalouksissa (CIA/NSA).

Trumppismi

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-tr... - ]

Donald Trump oivaltaa, että Venäjän kanssa on saatava toimiva suhde, sillä muutoin Venäjä ajautuu Kiinan syleilyyn niin väkevästi, että US jää kolmosviulun soittajaksi, kun EU' kin purjehtii ohi, sillä sen ei kannata liputtaa kumpaakaan valtablokkia – ei niin läntistä kuin itäistäkään.

EU' lle on rooli – ja se on suomalaisideoitu välittäminen, suomettumisen uusmerkitys, jossa voimme olla neuvottelupöytien kattaja ja asiantuntija suurien välissä |22.

EU olisi tässä suomalaisideassa vieläkin parempi, kunhan se selviää nykyisistä nousevista kansallisvoimistaan … EU' n hienous on olla Venäjän vieressä tai oikeastaan EU on Venäjän jatkeena, kun katsotaan Aasian rannattomilta lakeuksilta.

– EU on ikäänkuin niemi aasialaisjättiläisten peräaallossa. EU voisi olla löyhä markkinaliitto maailman inhimillisenä oikeudenmukaisuuden omatuntona ja ympäristökorjaamisen kehittäjänä – joka olisi maailmamme pelastamista, sillä nykyinen tie vie tuhoon ja valtaviin (ilmasto/ympäristö) pakolaisvirtoihin …

Suomalainen ulottuvuus – haemme ”turvaa” kaukaa valtamerten takaa

[ ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005944149.html - ”Yhdysvaltojen puolustusministerin James Mattisin ero on erityisen huono uutinen Suomelle, joka on rakentanut Washingtonin-yhteyksiään hänen varaansa --- Mattis pyrki puolustusministerinä tekemään Yhdysvaltojen puolustusyhteistyöstä Suomen ja Ruotsin kanssa kestävää, mutta hänen eroilmoituksensa paljastaa yhteistyön rakenteellisen heikkouden … ” -HS pääkirjoitustoimistosta]

Vanhan kiinalaisen sananlaskun mukaan meille soveltuisi kaukoviisaasti viesti – 'pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana' tai paasikivimäinen viisaus tunnustaa tosiasioita: ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä”. Nyt eräät lyhytnäköiset suomalaispoliitikot ”hakevat turvaa” maailman uuden ajan sotineimmasta valtiosta – Yhdysvalloista |23.

Tuon mahdollisesti kohtalokkaasti valitun turvattomuusilmansuunnan vastaisesti Suomen kansa on väkivahvasti ilmaissut jo yli 10 vuoden ajan ja aina suurena enemmistönä |kuva 2. – Ei Natoon, lännenmiehen sotakoneeseen, jonka operaatioissa Afganistanissa olemme jo sodan osapuoli |24.

.

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

wisti
Seuraa 
Viestejä14517

Putintin kirjoitti:
Nut hjuva propaganda ja trollinarratiiv.

Ei pidä kertoa Libya, Syria sisäsota, ei ISIS , Assad myrkky, Aleppo pommitus, Russia rahasoldat, Kina raha Syria Assad....


Ilkka Luoma paha mies, mutta Lähi-Itä terroristit takia USA.

Näin on, jos rauhanmiestä ja kovaa konservatiivia Ron Paulia on uskominen.
Hän sanoi laittamattomasti: Sanotaan, että me emme voi vetäytyä sieltä terroristien takia. Siellä on terroristeja meidän takiamme.

Putintin
Seuraa 
Viestejä42

Ilkka Luoma kirjoitti:
[3

...

Amerikkalainen sotavoima – atomipommien ja Laosin pommistusten varjosta

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9147457 -, Laos – maailman pommitetuin valtio ... ]

USA' n taisteluvoiman ylläpito on ylivertaisesti maailman suurinta, amerikkalainen asekauppa on maailman laajinta ja sotia käydään jatkuvasti, nytkin keskeytyksettä vajaan 20 vuoden taistelujonona – kaukana maailmalla.

Oli pakko puuttua ja sekaantua kaikkien asioihin - sisäisiinkin, jotka vähänkään koettiin uhkana ”maailman vapaudelle, vapaille tavaravirroille ja sananvapaudelle |21”, joita nyt jo tarkkaillaan enemmän kuin suunnitelmatalouksissa (CIA/NSA).

Trumppismi

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-tr... - ]

Donald Trump oivaltaa, että Venäjän kanssa on saatava toimiva suhde, sillä muutoin Venäjä ajautuu Kiinan syleilyyn niin väkevästi, että US jää kolmosviulun soittajaksi, kun EU' kin purjehtii ohi, sillä sen ei kannata liputtaa kumpaakaan valtablokkia – ei niin läntistä kuin itäistäkään.

EU' lle on rooli – ja se on suomalaisideoitu välittäminen, suomettumisen uusmerkitys, jossa voimme olla neuvottelupöytien kattaja ja asiantuntija suurien välissä |22.

EU olisi tässä suomalaisideassa vieläkin parempi, kunhan se selviää nykyisistä nousevista kansallisvoimistaan … EU' n hienous on olla Venäjän vieressä tai oikeastaan EU on Venäjän jatkeena, kun katsotaan Aasian rannattomilta lakeuksilta.

– EU on ikäänkuin niemi aasialaisjättiläisten peräaallossa. EU voisi olla löyhä markkinaliitto maailman inhimillisenä oikeudenmukaisuuden omatuntona ja ympäristökorjaamisen kehittäjänä – joka olisi maailmamme pelastamista, sillä nykyinen tie vie tuhoon ja valtaviin (ilmasto/ympäristö) pakolaisvirtoihin …

Suomalainen ulottuvuus – haemme ”turvaa” kaukaa valtamerten takaa

[ ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005944149.html - ”Yhdysvaltojen puolustusministerin James Mattisin ero on erityisen huono uutinen Suomelle, joka on rakentanut Washingtonin-yhteyksiään hänen varaansa --- Mattis pyrki puolustusministerinä tekemään Yhdysvaltojen puolustusyhteistyöstä Suomen ja Ruotsin kanssa kestävää, mutta hänen eroilmoituksensa paljastaa yhteistyön rakenteellisen heikkouden … ” -HS pääkirjoitustoimistosta]

Vanhan kiinalaisen sananlaskun mukaan meille soveltuisi kaukoviisaasti viesti – 'pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana' tai paasikivimäinen viisaus tunnustaa tosiasioita: ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä”. Nyt eräät lyhytnäköiset suomalaispoliitikot ”hakevat turvaa” maailman uuden ajan sotineimmasta valtiosta – Yhdysvalloista |23.

Tuon mahdollisesti kohtalokkaasti valitun turvattomuusilmansuunnan vastaisesti Suomen kansa on väkivahvasti ilmaissut jo yli 10 vuoden ajan ja aina suurena enemmistönä |kuva 2. – Ei Natoon, lännenmiehen sotakoneeseen, jonka operaatioissa Afganistanissa olemme jo sodan osapuoli |24.

.

Jatkuu

Da, Da - USA, EU, NATO paha, Russia, Kina, Iran, Assad, Kim Korea hjuva.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8828

[4

...

Viitteet:

|1 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237113-trumppismi-median-info... -

|2 ”Trumpin hallinnon viimeinen aikuinen erosi itse, ja keksi erokirjeessään yhden kauniinkin asian presidentistä --- Puolustusministeri James Mattisin kädenjälki näkyi Trumpin hallinnossa poikkeuksellisen selvästi. … ” -HS toimittaja Ville Similä

|3 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html - , Trump päätti salaisen CIA-operaation

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/usa-n-uusi-ulko-ja-turvattomuusp... -

...

|22 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-... -

|23 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -

|24 ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tata-suomi-ei-myonna-totu... -

Jatkuu - viitteillä

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Putintin
Seuraa 
Viestejä42

Ilkka Luoma kirjoitti:
[4

...

Viitteet:

|1 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237113-trumppismi-median-info... -

|2 ”Trumpin hallinnon viimeinen aikuinen erosi itse, ja keksi erokirjeessään yhden kauniinkin asian presidentistä --- Puolustusministeri James Mattisin kädenjälki näkyi Trumpin hallinnossa poikkeuksellisen selvästi. … ” -HS toimittaja Ville Similä

|3 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005297252.html - , Trump päätti salaisen CIA-operaation

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/05/usa-n-uusi-ulko-ja-turvattomuusp... -

...

|22 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-... -

|23 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -

|24 ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tata-suomi-ei-myonna-totu... -

Jatkuu - viitteillä

Hjuva hjuva - oma trollipropaganda lähdetieto. Njet fakta.

Anomalia
Seuraa 
Viestejä1784

Käyttäjä kyrsä kirjoitti:
Ihan on hyvää jäsentelyä ilkan tämänkertanen kirjoitus.

No ei ollut. Vituttaa että menin lukemaan ja tuhlasin aikaa. En toistu pian.

Uudistunut virkamies: jokainen päivä on samankaltainen.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8828

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Putintin
Seuraa 
Viestejä42

Ilkka Luoma kirjoitti:

Da da! Hjuva laittaa alku njetrelevantti artikeel ja loppu oma trollopropaganda. Snaija eikuka.

wisti
Seuraa 
Viestejä14517

Putintin kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

Da da! Hjuva laittaa alku njetrelevantti artikeel ja loppu oma trollopropaganda. Snaija eikuka.


Oletkohan sinä suomenkielisillä sivuilla suomeksi kirjoittava henkilö oikea mies puhumaan trollaamisesta, kun et kieltämme osaa, mutta into on kova tänne kirjoitella?

Putintin
Seuraa 
Viestejä42

wisti][quote=Putintin kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Lisää viitteitä:

Da da! Hjuva laittaa alku njetrelevantti artikeel ja loppu oma trollopropaganda. Snaija eikuka.


Oletkohan sinä suomenkielisillä sivuilla suomeksi kirjoittava henkilö oikea mies puhumaan trollaamisesta, kun et kieltämme osaa, mutta into on kova tänne kirjoitella?

Da da !  Hjuva trollo löytä aina toinen trollo.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat