Seuraa 
Viestejä8864

Presidentti Sauli Niinistö piti totutun Uudenvuoden puheensa – HS |1 otsikoi sitä osaltansa tällä tavoin: ”Presidentti Niinistö nosti uudenvuodenpuheessaan esiin kansalaisten tyytymättömyyden ja ääriliikkeet – … ”; huomio kiinnittyi otsikon loppuosaan - ” … Vaarana on, että menetämme kyvyn sovittaa yhteen erilaisia näkemyksiä”

|1 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005951569.html -

Suvaitsevaisuus ja erilaisten näkökulmien sovittelu on taidetta rajoitetulla alueella, tämän Niinistö totesi samassa puheessaan – kieltämällä osaa ihmisistä ilmaisemasta mielipidettään ”demokraattisesti hyväksytystä” valtavirrasta poikkeavalla tavalla.

Tavalla joka sai 5. maaliskuuta 1933 saksalaiset demokratiassaan yltämään jopa reiluun 43,9 prosenttiin kansakunnan äänestysikäisistä [https://de.wikipedia.org/wiki/Nationalsozialistische_Deutsche_Arbeiterpa... * – meillä Suomessa yksikään nykypuolue ei saavuta tuota noin suurta vähemmistöosuutta – vaikka suurin puolue pääministeripuolueeksi pääsee ”vain” 22-24 prosentin kannatuksella.

Mennäänpä totutusti nyt asiaytimeen mietittäessä sovittelua, sopeutumista ja sopeutumattomuutta. Kirjoitimme jo vuosia sitten uskonnoista, joiden myötä useat konfliktit syttyvät, mutta myös sammuvat, kun hoksattiin sanoa: ”Ei enää koskaan” - ja kohta on taas sota edessä
---
|* Verranto on tässä vain kylmää matematiikkaa, ja kansalaisten äänestyskäyttäytymistä demokraattisena ilmiönä. Emme ota tässä kantaa NSDAP' n asiasisältöön, historiaan tai mihinkään tapahtumiin mitä siihen liittyi tai mitä ollaan tänään mieltä – vain numeerista käsittelyä kansalaisten halusta ilmaista mielipidettään – demokraattisissa vaaleissa.


[2013][U] … Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/05/nujertaako-suvaitsemattomuus.html - ]

Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekkin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?

EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.

Lakikirjat Raamattu ja Koraani

Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3]- ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä.

.
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat