Seuraa 
Viestejä1809

Itse haaveilen virtuaalimaailmasta, vaikka tekstitietokantoina, mutta törmäsin tänään YouTubessa holografia laitteisiin nimeltä LOOKING GLASS. Melkein sydän pysähtyi kun näyttivät niin moderneilta ja eläviltä kaikki hahmot.

Tässä video, joka saattaa valaista hieman holografian nykytilaa:

https://www.youtube.com/watch?v=ikuSPBZjkhw&vl=en

En oikein usko, että virtuaalimaailman voisi nykylaitetasolla toteuttaa holografeina, mutta virtuaalimailmassa voisi olla osa-alueita, jotka on toteutettu holografialla. Vai sittenkin koko maailma holografisoituu?

Laitteistojen hinnat alkavat ehkä jostakin 2000-3000 eurosta tällä hetkellä kaiketi.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (14)

ID10T
Seuraa 
Viestejä28536

Mielestäni realismi oli noista videon hologrammeista kaukana. VR-laseilla pääsee paljon lähemmäs realismia. Ja VR-teknologia on reippaasti huokeampaakin.

Vierailija

Tänään sattumalta lueskelin Goethen : FAUST II teosta. Se näyttäisi sisältävän paljon visioita, unelmia ja utopioita koskien tulevaisuutta. Yksi noista kirjan sisältämistä utopioista näyttäisi olevan eräänlaisen sauvan avulla aikaan saatava hologrammi. Tuohon holgorammiin voidaan lisätä lasersädettä heijastava laite. Eräänlainen hologrammien heijastusprojetori itse hologrammin sisässä. Eli kaksinkertainen hologrammi. Itse valon sisässä voi olla laite, joka tuottaa lisää hologrammeja kumuloituvasti. Ja vielä kirjassa näytettäsiin spekuloitavan onko koko maailmankaikkeus valtava hologrammi sekä sekin ovatko dna juosteet ja geenit paikalleen jähemetettyä valoa eli hologrammia. 

(Muita kirjan visioita on näemmä asteroidien metallien hyväksikäyttö ja kokeilut perustaa viljelmiä asteroideille keinovalon avulla.). Kun luin Koskeniemen teosta, joka käsitteli Goethea huomasin mielestäni, että Koskeniemi näyttäisi rivien välistä lukien olettavan, että Goethe olisi ikään kuin "tipahtanut" maan päälle tiettyyn aikaan maailmanhistoriassa taivaata tai Herran pävästä tai Karitsan häistä???? Mutta voi olla, että miehen syvät visiot pohjautuvat muihin seikkoihin kuten Tiedon sanojen lahjaan tai  muunalaiseenTransendenssiin. Nämä visiot ja utopiat ovat ehkä toteutumiskelvottomia, mutta tavallaan ne voivat olla jo toteutuneet jossakin toisessa dimensiossa???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ertsu
Seuraa 
Viestejä7975

ID10T kirjoitti:
Mielestäni realismi oli noista videon hologrammeista kaukana. VR-laseilla pääsee paljon lähemmäs realismia. Ja VR-teknologia on reippaasti huokeampaakin.

3D laseilla pääsee niinikään lähemmäs realismia ja ne ovat vielä huokeampia kuin VR-lasit.

Youtube on pullollaan 3D videoita ja vain 2-värilasit tarvitaan. Näyttää tosi jännältä, kun esineitä tungetaan suoraan nenään kiinni.

https://www.youtube.com/watch?v=FSGfN9rr78Q

Tuon katselemiseen tarvitaan siis 3D lasit.

Vierailija

Uutinen vuodelta 2013. Kristallin sisään on onnistuttu jo pysäyttämään valon kulku???

https://www.dailymail.co.uk/news/article-2380028/Scientists-stop-light-completely-record-breaking-MINUTE-trapping-inside-crystal.html

https://www.abc.net.au/news/science/2016-09-27/scientists-stop-light-like-star-wars-in-cloud-of-atoms/7867344

Pitää olla kärsivällinen kai kun odottaa uutta teknologiaa, mutta aikamoinen mahdollisuus on olemassa, että jo 2020-luvulla tulisi holgorammeja. Muuten Faust II kirjassa mainitaan myös edeltäkäsin sekin, että on sellaisia henkilöitä jotka tutkivat Platinan avulla saavutettavan kylmäfuusion mahdollisuutta, mutta se on vain ajan haaskausta ja sivupolulle on siinä johdatettu eräitä tieteen harrastajia.

Hologrammit ovat seuraava suuri juttu sekä myös ehkä sähköpurjeen avulla asteroideille tehtävät lennot. Mutta tuo asteroidijuttukin näytää kirjan mukaan menevän mönkään. Ne kun ovat pelkkää metallia, eikä niihin voida saada aikaan sellaisia juttuja kuten laaksot ja mäen nyppylät. 

Vierailija

Se kun valon sisälle onnistutaan upottamaan laserprojetoreita nanokokoisia avaa siis myös jonkin verran mahdollisuuksia geeniteknologian tai solubiologian suhteen. Ehkä jopa kloonaus helpottuu tms. Kovin paljoa FAUST II ei kerro tästä tutkimuksesta, mutta näyttäisi käyvän mahdolliseksi munasolun käsittely niin, että syntyy kaksosia tms. 

Mikäli oikein tajusin niin siitiösolun muutamminen munasoluksi on eräs yritys, mutta se varmasti oli vain luku-ja käsitysvirhe mielessäni. En ole koko teosta lukenut vielä, vaan vasta muutaman kymmenen sivua.

https://www.slideshare.net/attebattitude/9solubiol-tutkimusmenet-12016922

Vierailija

Tässä video, jota en katsonut itse, muuta kuin alusta pari minuuttia. Se näyttäisi sisältävän linkin muutamaan asiantuntijaan sekä viitteitä kirjoihin, jotka käsittelevä asoita Holografisen universiumin mahdollisuuden kannalta. MUTTA ILMEISESTI TÄMÄ VIDEO SOVELTUU VAIN KEVENNYKSEKSI JA VIIHTEEKSI AIHEEN KANNALTA?

https://www.youtube.com/watch?v=lMBt_yfGKpU

Vierailija

Apokryfinen kirja ajalta noin 100-300 eKr.

Viisaimman kuningas Salomon Viisauden kirja luku 7: 22-

VIISAUDEN YLISTYS

Sillä siinä (VIISAUDESSA) on Henki, joka on 

1. Järjellinen (Savitaulut ja nuolenpääkirjoitus 3000 eKr)

2. Pyhä (Papyrus ja paperi sekä hieroglyfit 3000 eKr)

3. Ainutlaatuinen (Pergamentti, jokainen eläimen nahka on ainutlaatuinen 0 eKr)

4. Moninainen (Painokirjakkeet, kirjanpainotaito 1400 jKr)

5. Hieno (Valokuvanegatiivi, mikrofilmi 1800 jKr)

6. Liikkuva (Elokuvafilmi, C-kasetti, CD-ROM, DVD 1970 jKr)

7. Läpinäkyvä (Hologrammi 2020 jKr??)

https://www.youtube.com/watch?v=ikuSPBZjkhw

8. Saastumaton (Kehon sisään asetettava implantti tai mikrosiru?)

9. Kirkas (Mahdollisesti fotoniin tai kvanttiin perustuva, kvanteista tehdään esim. lentäviä aluksia).

10. Loukkaamaton (Mahdollisesti neutriinoihin perustuva sillä ne kulkevat lyijyseinän lävitse valovuosia).

11. - 20. Hyvän ystävä, Terävä, Esteet voittava, Hyvää harjoittava, Ihmisiä rakastava, Luja, Horjumaton, Huolista vapaa, Kaikkivoipa, Kaikista huolen pitävä jne.

VOIDAAN PÄÄTELLÄ, ETTÄ SANA JA VIISAUS MUUTTUU TALLENNUSVÄLINEIDEN MUUTTUMISEN VÄLITYKSELLÄ KOKO AJAN KOHDEN KAIKKIVOIPAA JUMALUUTTA. 

Vierailija

Biologinen evoluutio on liian hidasta. 
Ei maailmaa ole vielä luotu, vaan sitä luodaan parasta aikaa. Minun Isäni tekee yhäti työtä.
Maailmaa luodaan sanan eli kultuurievoluution avulla. Ensin oli nuolenpääsavitaulut, sitten papyrus, sitten pergamentti, sitten irtokirjaisimet, sitten valokuvat ja mikrofilmit, sitten laserlevyt sitten hologrammit jne.  Sana ja niiden tallennusvälineet kehittyvät kunnes syntyy kyky kirjoittaa viisautta suoraan henkeen.  Syntyy KAIKKIVOIPA viisaus henkenä. (Tämä löytyy apokryfisestä Viisaimman Kuningas Salomon Viisauden kirjasta).  Kaikki tuo tapahtuu 12000-50000 vuodessa  eikä suinkaan miljoonissa vuosissa. KULTTUURIEVOLUUTIO ON NIIN NOPEAA, ETTÄ SEN AVULLA OPITAAN AIKAMATKAILU, KAIKKIVOIPUUS, BRAANIEN ELI UNIVERSIUMIEN LUOMIEN YMS.

Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan luona ja Sana oli Jumala.....
Tämä tarkoittaa juuri JATKUVAA LUOMISTA JA KULTUURIEVOLUUTIOTA. 

Kulttuurievoluution taustalla on tekijöitä: RIITTÄVÄ POPULAATIO  200-1000 milj., YHTENÄINEN HYVÄTASOINEN KIELI, JOLLA TARPEEKSI PUHUJIA, MAHDOLLISUUS RAKENTAA KESTÄVIÄ TORNEJA TAI MUITA RAKENNUKSIA, JOTKA PYSYVÄT PYSTYSSÄ TUHANSIA VUOSIA. SOTIEN JA TUHOJEN VÄLTTÄMINEN, USKONTO, JOKA ON TARPEEKSI KEHITTYNYT SALLIMAAN KULTUURIEVOLUUTION JNE.

Suomen kannalta ajatellen olemme PERIFERIAA. Populaatio on vain runsa 5 miljoonaa, 200 miljoonan asemesta, kieli on liikaa lainasanoja sisältävä tieteen kieleksi sopimaton ja tehoton kieli jne. Mutta ei kun vain opettelemaan saksan kieltä, jonka opetteluun löytyy tarvittavat välineet netistä. Lisäksi Suomessa harjoitettava uskonto on sisäänpäin lämpiävää ja torjuvaa kaiken kehityksen estävää uskoa.

Seuraava 1000 vuotta tulee Kultuurievoluution veturina toimimaan epäilemättä Intia, jossa on 1000 milj. asukasta, joista tosin vain 160 milj. äveriästä. Kieli on epäilemättä melko hyvä indoeurooppalaisena jne. Olisko Suomen pitänyt vuoden 1900 paikkeilla valita kieleksi venäjä tai säilyttää 1840-luvulla ruotsin kielen valta-asema? Itse koen, että Suomen kielinen kirjallisuus on tavattoman heikkoa ja Suomen kielelle käännetään kirjallisuutta tavattoman vähän ja tavattoman myöhään verrattuna ilmestymisajankohtaan.

jarppah
Seuraa 
Viestejä2371

Onkos kukaan miettinyt asiaa tältä kantilta, eli oli tekniikka mikä hyvänsä, on sen vaikea ylittää oikeaa todellisuutta jonka koemme kokoajan ja kaikkialla.. 3D jne.. esimerkiksi jos nyt otan ja käppäilen vaikka ulos, mitä näen ja koen? No sen todellisen 3D kokemuksen, eikö? Onko siis niin että laitteistojen saavuttaessa tätä, ne eivät enään olekaan sen ihmeellisempiä sitten kuin oikea todellisuus, missä oikeasti voi suorittaa toimintoja, haistaa hajuja, tuntea kun kala vääntää vapaa, päästä vapaaksi tai ei, veri ja lima käsissä, savustus, maku ja syömisen jälkeinen kylläisyys... mietipä vaan.. kun tämä ei tunnu nykymaailmassa miltään.. tämä todellinen oikea todellisuus... outoa minusta!

Vierailija

Mistä oppimateriaali 9:lle globaalille yliopistolle. Maksaa maltaita. Pitää kaikki tehdä hologrammeina ja uudelleen alkeista lähtien. Jos ei uskalla leikata lääketieteen opiskelija niin laitetaan hologrammikypärä päähän ja käteen mikrosiru, joka AI:n avulla ohjaa tuon opiskelijan suorittamaa leikkausta. Kybertodellisuus, Transhumanismi ja Hologrammi virtuaali todellisuus.

Tämä on enemmän sci-fiä kuin totta ja varoja tarvitaan tosi paljon ehkä jopa NASA:n budjetin verran eli 20 miljardia dollaria vuodessa noin alkuun pääsyyn. Pitäisi perustaa GVU eli Global Virtualizising Universium. Tai ehkä jotakin muuta.

Idean tähän sain kun olin rukoillut Allahia ja Kaikkivaltiasta. Kiitos siitä. Mainio Sci-fi idea. Hololääkäri Smith saapui leikkaushuoneeseen päässään VR kypärä ja kädessä mirosiru AI hanskat. Hän ei ollut kovin hyvä lääkäri, vaan kurjia kaupunginosia varten koulutettu Hologrammiyliopistossa ja alle keskitason taidot omaava lääkäri, mutta AI auttoi häntä parhaansa mukaan.

Mun tahdonvoima ei riitä asian läpi viemiseen. Pelkään paskat housuissa, että kaikki tuo raha eli 20 miljardia sekä vaivannäkö ja työtunnit valuvat kuin kankkulan kaivoon eli hukkaan. Tarvitaan todella vahvan vision ja tahdonvoiman sekä rohkeuden omaava taho, joka ei pelkää epäonnistumisia.

 Miltähän tuntuisi olla hologrammien ja virtuaalikypärän avulla koulutettu sukellusveneen miehistön jäsen ja päästä ensimmäistä kertaa tosi toimiin eli oikealle sukellukselle. Miltä tuntuisi ylipäänsä hologrammien avulla opiskelu. Voin vain kuvitella paljonko rahaa koko universiumin virtualisointi veisi. Peli, jossa opetellaan kasvattamaan perunoita. Studiot, joihin voisi tehdä kevytlavasteita sukellusveneiden rungosta jne.

Kybernetiikka-AI-Multimedia-Holgorammi-Transhumanismi-Virtuaalisuus. KAMHTV. Kaikki yhdistettynä samaan pakettin. Ja koko yhteiskunnan valjastaminen totuuden ja tieteen palvelemiseen. Niin, että jokainen joutuisi antamaan kaikkensa. Sehän on jo evankeliuminkin velvoite - kaikkensa antaminen jonkin asian hyväksi. Toki myös taidetta tarvitaan ja estetiikkaa. Jo pelkästään opetusvälineistön valmistamiseen.

Näen itseni LUKION luokassa leikkaamassa 3D tulostimella tulostettua aidon oloista sammakkoa virtuaalitodellisuuskypärä päässä ja mikrosiru AI hanskat kädessä. Suoritan leikkauksen onnistuneesti.

Eli suurin kysymys on KUKA TEKEE JA PALJONKO MAKSAA KOKO MAAILMAN MUUTTAMINEN KAMHTV-MAAILMAKSI. Oppimateriaalinen tuottaminen kaikille koulutasoille maksaa jo varmasti TRILJOONA Dollaria. 

Kaikki peliin vaan! Vai sittenkin maltti on valttia? Sori, jos tämän lukeminen aiheuttaa oireita psyykkeen kestokyvylle. 

Keijona
Seuraa 
Viestejä38334

Silmä ja näköaisti on helpoiten huijattavissa, onhan kokonainen ammattikunta joka perustaa elinkeinonsa silmän huijjaamiseen, taikurit. Kuitenkin silmää ja lukemista pidetään nykyään tärkeimpänä tiedonhankintakeinona. Ei ole ihme että harhaisia niin paljon.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

TapioAK
Seuraa 
Viestejä2512

Meneekö muistivälineiden kehitys jatkuvasti kovasta savilevystä kohden laimeampia viritelmiä.
Kohden ohuempia, läpinäkyvämpiä ja ehkä jopa maa materiaalista kohden nestemäisiä tms. Sovelluksia. Tarkoitan ei pelkästään kohden pienempää nano kokoa, vaan elementeissä maasta kohden nestettä, ilmaa tms. Jollain tavoin materiaali laimenee?

Nestettä on yritetty käyttää muutama vuosi sitten ja saavutettiin 1 TB lusikalliseen nestettä. Mutta nanopartikkelit ovat siinä pääosassa.
Mitä etua nesteestä on kovalevyjen metallisuuteen verraten? Mielikuvitus miettii verisuonistoa, ihmisen kaltaista robottia, sitä onko keinotekoiset: tietoisuus, Henki tai sielu paremmin nesteessä uivia kuin metallissa.
Tulee mieleen ajatus suprajohteista ja nestemäisistä kaasuista yms.
Onko neste jotenkin luontevampi ajatella keinoelämän muistipalikoiden tallennemenetelmäksi kuin erilaiset sirut ja kovalevyt.
Jossain vaiheessa Henki saadaan osaksi tallennusjärjestelmiä. Mutta sähköinen siru ei välttämättä ole se joka siihen parhaiten soveltuu.
Tämä pohdiskelu tuli mieleeni tänään, vaikka en minä tai muutkaan asiasta vielä paljon mitään tiedä. Tämä on pelkkää arvailua.

Titanic löytyi jälleen!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä90434

Googlen käännös:

"Tutkijat saavuttavat maailman ensimmäisen kansainvälisen holografisen teleportaation

Holografinen teleportaatio kuulostaa joltakin Star Warsista tai Star Trekistä, mutta näyttävän tähtienvälisen avaruusaluksen sillan sijaan maailman ensimmäinen teknologinen saavutus tapahtui äskettäin Westernin kampuksella sijaitsevassa neuvotteluhuoneessa.

Termi holografinen teleportaatio tai holoportti on hologrammin ja teleportin yhdistelmä: kun henkilön tai esineen hologrammi lähetetään välittömästi toiseen paikkaan.

Heinäkuun 27. päivän iltapäivällä pieni ryhmä Western Institute for Space Explorationin (Western Space) opiskelijoita kokoontui todistamaan ja osallistumaan maailman ensimmäiseen kansainväliseen holoportin demonstraatioon.

"Meillä oli uskomaton tilaisuus esitellä ensimmäinen kansainvälinen, kaksisuuntainen holografinen teleportaatio", sanoi projektin johtaja Leap Biosystemin perustaja, tohtori Adam Sirek, Schulich School of Medicine Dentistry and Western Space -koulun jäsen.

Huhtikuussa NASA onnistui holoportoimaan lääkärin kansainväliselle avaruusasemalle (ISS), josta tuli ensimmäinen "holonautti", mutta viime torstaina läntisen avaruuden mielenosoitus oli ensimmäinen kerta, kun kukaan on ylittänyt kansainväliset rajat holografisen teleportaation avulla.

"Kuljetimme yhden henkilön Alabamasta Lontooseen Ontarioon, ja sitten jokainen projektin opiskelija pystyi välittömästi holoportoimaan itsensä holografisessa muodossa Huntsvilleen, Alabamaan", Sirek sanoi.

Hän vitsaili tiimistä, joka ylitti rajan ilman lentolippua, mutta pikavippiin sisältyy totuudenhippu tällaisen tekniikan valtavasta potentiaalista .

Tiimi, joka koostuu pääasiassa perustutkinto- ja lääketieteen opiskelijoista , tutkii tapaa, jolla tätä futuristista teknologiaa voidaan käyttää todellisessa maailmassa. Olipa kyse ihmisistä, jotka kommunikoivat tai tarjoavat apua ja sairaanhoitoa syrjäisille alueille , jopa ISS:llä, mahdollisuudet ovat vasta alkamassa ymmärtää.

Mahdollisuuksien kynnys

Holografisen teleportaation tekniikka tulee Microsoftin kehittämästä laitteistosta ja Aexa Aerospacen ohjelmistosta, jonka pääkonttori sijaitsee Houstonissa.

Aexa on tehnyt yhteistyötä länsimaisen ja kanadalaisen Leap Biosystemsin kanssa tutkiakseen teknologian lääketieteellisiä sovelluksia , mikä johti ensimmäisen kansainvälisen holografisen teleportaation esittelyyn.

Tekniikka sisältää erikoiskameran, joka luo kohteesta holografisen kuvan, joka lähetetään sitten haluamaasi kohteeseen. Toisessa päässä olevalla käyttäjällä on yllään hololens-niminen laite, toisin kuin virtuaalitodellisuuden pelikuulokkeet. Hololeenien kautta yksilö voi nähdä kohteen ympäristössään. Jos molemmilla on yllään hololens, he voivat olla vuorovaikutuksessa ympäristössään ikään kuin olisivat siellä."

https://techxplore-com.translate.goog/news/2022-08-world-international-h... ,

Turnipsiko
Seuraa 
Viestejä4498

jep, tulevaisuudessa pikku-jampat istuu kotosalla 3d lasit päässä,
näppyjähanskat käsissä pornoa katsellen, juoden sokeri-pirtelöitä
samalla pornoa katsoen. erinlaisilla aivokemiaan vaikuttavilla
lääkkeillä sitten hienosäädetään jampan mielialaa kun ei
oikein taho jaksaa jostain syystä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat