Seuraa 
Viestejä1

Uno Harva (1982-1949) viittaa kirjoituksissaan vahvasti siihen, että Kalevalan Sampo saattaa tarkoittaa "maailmanpatsasta". Kalevalan voi tulkita kertovan samaa tarinaa kuin kaikki varhaisten kulttuurien myytit ympäri maailman. Tällöin Sampo vertautuisi tikapuihin, (vaikka Jaakobin tikapuut tai "tikapuut taivaaseen"), elämänpuuhun, kiinalaisiin lohikäärmeisiin, rekeen tai kelkkaan (yksi Sammon tilalla esiintyvistä sanoista on saani eli reki/muinaisen Egyptin Atumin hieroglyfi, reki) ja miksei vaikka toteemipaaluihin. Samaa ilmiötä kuvaavat myös kätensä ja jalkansa levittäneet tikku-ukot, jotka kovasti muistuttavat Permasta löydettyä muinaista sammakon kuvaa (kuva Uno Harvan kirjassa "Sammon ryöstö").

Fyysikko Anthony Peratt on tulkinnut näiden muinaisten kuvien esittävän voimakkaita plasmapurkauksia (http://plasmauniverse.info/downloads/PerattAntiquityZ.pdf).

Tämän muinaisen tarinan mielenkiintoinen puoli on, että "pohjantähti" tai "aurinko", johon maailmanpatsaan kerrotaan maapallolta johtavan, ei ole ollut noissa tarinoissa nykyinen pohjantähti tai aurinko, vaan Saturnus. Tällöin Saturnuksen olisi pitänyt sijaita paljon lähempänä maapalloa.(Tätä aihetta ovat spekuloineet ja pohtineet myös sähköisen universumin vaihtoehtoteorian asianajajat, Wal Thornhill muiden muassa.)

Saturnuksen korostumisesta tarinoissa on kirjoittanut mm. David Talbott, varsinkin kirjassaan The Saturn Myth, joka vertailee eri puolilta maailmaa kerättyjä muinaisia myyttejä ja symboleita keskenään. Velikovsky oli Talbottin edeltäjä näissä pohdinnoissa ja selvityksissä.

Muinaisissa tarinoissa Saturnuksella on joskus myös renkaat (joita on paljaalla silmällä täysin mahdotonta nähdä). Tästä esimerkkinä maorit, E. Best, The Astronomical Knowledge of the Maori, Genuine and Empirical, s. 35: "Parearau represents one of the planets. Four old natives in different localities of the Bay of Plenty applied the name to Jupiter. Stowell says that it is Saturn; that Parearau is a descriptive name for that planet, and describes its appearance, surrounded by a ring. The word pare denotes a fillet or head-band; arau means “entangled”—perhaps “surrounded” in this case, if natives really can see the pare of Saturn with naked eye. If so, then the names seems a suitable one."

Jupiterillahan tosin on myös renkaita, jotka löydettiin modernein välinein vasta 1979.

Jos Kalevala kertoo samaa tarinaa kuin muutkin muinaiset myytit, niin Sampo on silloin voinut olla voimakkaista Birkelandin plasmavirtauksista muodostunut monien eri kuvioiden "silta" tai "patsas", joka on johtanut Saturnukseen. Tämä päätelmä ei tietenkään ole yleisesti hyväksytty totuus. Saman tarinan ollessa kyseessä, muinaissaamelainen Tiermes-ukkosenjumala sopisi egyptiläisen mytologian Jupiterin (Set) osaan. Jupiter taisteli Saturnusta (Osiris) vastaan. Kannattaa katsoa tästä kuva Tiermeksen palvonnasta ja miettiä, mitä jousi (kaari) voisi kuvata. Rengas? https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiermes

Ken tietää, mitä kosmista näytelmää muinaiset ihmiset ovat todistaneet. Itse pidän mahdollisena, kuten Velikovskykin, että myytit voivat hyvinkin kertoa todellisista, "taivaallisista" tapahtumista.

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (3)

Vierailija

"Tämän muinaisen tarinan mielenkiintoinen puoli on, että "pohjantähti" tai "aurinko", johon maailmanpatsaan kerrotaan maapallolta johtavan, ei ole ollut noissa tarinoissa nykyinen pohjantähti tai aurinko, vaan Saturnus. Tällöin Saturnuksen olisi pitänyt sijaita paljon lähempänä maapalloa.(Tätä aihetta ovat spekuloineet ja pohtineet myös sähköisen universumin vaihtoehtoteorian asianajajat, Wal Thornhill muiden muassa.)"

Mielenkiintoista mielikuvituksen sepittämää metafysiikkaa tai toisaalta ehkä jopa transendenttista tietoa tai ehkä tällä yritetään peittää omaa epäonnistumista ja suunnitelman tuhoutumista. Väitetään siis, että erilaisten Baabelin tornien rakentamiset ovat mielekästä puuhaa ja että niillä on perusteltavissa oleva funktio ollut, vaikka ne kaikki ovat sortuneet.

Baabelin tornin luona ihmiskunta päätti koota kaikki voimansa yksiin käsiin ja keskittää kapasiteettinsa tarkoituksena päästä taivaaseen jollakin tavoin. Mutta kaikki yritykset tuhottiin.

Jos ihmiskunnan perimmäinen tarkoitus on ollut Saturnuksen Titan kuulle pääseminen ja sen maankaltaistaminen ja asuttaminen erilaisten keskittämisprojektien avulla niin ehkä monena ajankohtana kyse on ollut maapallon muiden lajien laiminlyömisestä sekä vähättelemisestä. 

Lyhyesti: Psykologinen selittely-yritys sille kun on piittaamattomasti keskitetty kaikki kapasiteetti yksiin käsiin, jotta päästäisiin avaruuteen ja on tuossa keskittämisessä tehty velkaa, jota ei kyetä maksamaan takaisin on vain melko vähän lohtua antavaa sen rinnalla mitä kaikkea tuli tuhotuksi keskittämisen aikana.

Ainoa keino päästä Mars planeettaa pidemmälle avaruudessa on maapallon olojen järjestäminen Maailmanlaajuisen kansalaispalkan avulla niin ihanteelliselle tasolle, että Star Trek kaltainen tila vallitsee. Maapallon omat asiat pitää ensin olla täysin kunnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Suomikin siis voi olla vanhaa avaruudenvalloittajakansaa...taivaallisine rekineen...sampoineen !

Mielenkiintoista !

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat