Seuraa 
Viestejä8864

[Kuva 1.]

Uutinen Kalevasta |1 kertoi Suomeen saapuvan amerikkalaisjohteinen taistelusotaharjoitus – tänne idän ja lännen vedenjakajalle, jossa me kansalaisina elämme toiseksi pisintä rauhanaikaa |2 itäisen naapurin – Venäjän vieressä, joka on se toinen maailman ydinasesuurvalta.

|1 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/lahes-20-eri-maan-sotilaita-vyoryy... -

Eikä tässä vielä kaikki – sotilaspolitiikkaa ja suursotasuhteita ymmärtävät tietävät vieressämme olevan Venäjän vastineet suursodan uhan välttämisrakenteina – Kuolan niemimaalla … poronkuseman päässä rajaltamme … strategiset ydinsukellusveneiden tukikohdat |3, joita Venäjä varmasti puolustaa kaikin keinoin, toistan – kaikin keinoin [Kuva 1.].

Nyt USA jatkaa linjaansa ja uutisen myötä tulee johtamaan lähinnä Nato-valtioiden taistelu- ja hyökkäysvoimia maahamme, jossa kansakuntamme vastustaa suurena enemmistönä Natoa [Kuva 2.] |4 – lännen sotakonetta.

Olemme jo yhdessä Naton sotatilanteessa mukana – Afganistanissa, ja ajautuneet siellä tieten sodan osapuoleksi |5, sodan, jota US on käynyt vuoden 2001 hyökkäyksensä jälkeen jo pidempään kuin kuuluisaa Vietnamin sotaa.

US(AF) Kansalliskaarti hyökkäili Rissalasta itään ---
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/04/olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuv... - ]

Joku aika siten Yhdysvallat kutsui itse itsensä meille Kuopion Rissalaan kansalliskaartin sotakonein |6 – Boeing F-15C taistelukonein suorittamaan yhdessä ilmavoimiemme Hornettien kanssa hyökkäysharjoituslentoja itään – kohden Venäjän rajaa. Se oli kuin veren harjoittelukaivuuta omasta nenästä. Tätä ennen Suomen puolustusvoimain komentaja allekirjoitti Nato – Isäntämaa pöytäkirjan |7, joka antaa paljon oikeuksia Nato/US' n taistelujoukoille maassamme.

Suomesta Viron ilmataistelukyvyn takaaja?
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-vir... - ]

Rissalaa ennen osallistuimme Nato-valtio Viron ilmasotaharjoituksiin (Ämari) – muistamme, ettei Virolla ole omia ilmataisteluvoimia ja onkin luontaista, että Yhdysvaltain tavoite olisi sitoa meidät Viroa auttamaan; USA' n ja Naton suunnitelmissa käydä ilmasotaa itään – meitä vietiin tuossa rynnäkköharjoituksessa kuin kuuluisaa pässiä narussa.

Neuvostoliittokin ehdotteli yhteisiä sotaharjoituksia

Vieläkin pidemmälle historiaan katsoessamme muistamme ajan jolloin Suomi kykeni tekemään omia tältä osin itsenäisiä puolueettoman valtion päätöksiä – Kreml ehdotteli Suomelle yhteisiä sotaharjoituksia –

… Suomesta vastattiin puolustusvoimien taholta kohteliaasti: ”Kiitos ei”, ja asia oli loppuun käsitelty. Teimme tuolloin omia meille sopivia päätöksiä ja saimmekin jo vuonna 1975 tunnetut tunnustukset Helsingin ETYK-juhlakokouksen päätteeksi, niin idästä kuin lännestä |8 – puoluettomuuden tunnustukset.

Olimme 1975 itsenäisyytemme huipulla – toki YYA rasitteena ja onnena, varsinkin bilateraalisen kauppasuhteen myötä. Tänään emme ole enää itsenäisiä.

---
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (32)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Näin on. Putler ja muut sotahullut ovat ajaneet teidän kansanne jatkuvaan sotaan.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

[Kuva 2.]

[2

...

Nykyinen puolustusministeri on  ajattelematon kevytpoliitikko, ja onkin toivottavaa, että äänestäjät luotsaavat Jussi Niinistön loikkaripuolueineen paremmille työmarkkinoille – osaamista Jussilla riittää vaikkapa Naton neuvonantajaksi Afganistanin sotatilanteen liennyttäjäksi.

Samoin kansakuntamme on antanut toiselle loikkarille – ulkoministeri Timo Soinille synkän varjon ja arvion |9. Timo on meille myös ajattelematon kevytpoliitikko – hienon nousun tehneenä romutti kerralla gloorian, johon Soinilla olisi ollut kiistaton kunnia ja arvo.

Soinin "petos" äänestäjiään kohtaan loikkauksena on tuottanut nyt Sinisistä takiais- ettei peräti satiaispuolueen (sanonta kansanedustaja Pentti Oinoselta) ja hallituksellemme puolipakollisen riippakiven, jonka kansakuntamme halunnee poistaa ministerivastuista.

---

Meillä ei ole varaa leikkiä täällä Euraasian mantereen peräpussissa

Emme ole ruotsalaisia, emme myöskään venäläisiä, vaikka suuri osa genetiikastamme |10 on osin lähtöisin kaukaa Siperian takaa aina nykyisen eteläisen Kiinan alueilta.

Olemme suomalaisia, ja siksi jäämme

Suomalaisuuteen kuuluu neuvottelupöytien kattaminen |11, suurvalloille puolueettoman estraadin järjesteleminen, jossa voidaan luottaa isäntiin, jotka eivät hötkyile – ei itään eikä länteen; tätä meissä arvostetaan – erityisesti Kiinassa, jonne presidentti Sauli Niinistö matkustaa alkavalla viikolla.

Niinistö on neuvottelupöydän kattaja |12 ja joka ymmärtää tunnustaa olevansa suomalainen |13 tieten, ettemme halua Natoon – emme yli 10 vuoteen ja aina vankalla yli 50 prosentin vastustavalla voimalla.

Nyt etenemme eduskuntavaaleihin ja äänestäjillä on oiva paikka kertoa mielipiteensä – näyttää halunsa olla puolueeton ja sotilasliittoihin sitoutumaton neuvottelupöytien kattaja, jonne niin Kiina, Venäjä kuin Yhdysvallat tulevat mielellään. [24]

Meillä osataan olla tahdikkaita – eikä puututa muiden sisäisiin asioihin. Se on meidän paikkamme – eivät ulkoa johdetut taisteluharjoitukset, jotka luovat uhkaa kansakunnallemme.

---

Historiaa tuntevat muistavat kevättalvesta 1941, kun Suomi ja marsalkka C.G.E. Mannerheim luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneille – Wehrmachtille ja Waffen-SS' lle.

Tuo luovutus oli kohtalokas päätös, joka ajoi meidät - osaksi halustamme - uuteen sotaan |14 – revanssisotaa, Jatkosotaan, jonka piti olla Kesäsota. Ei ollut – hävisimme kunniakkaasti sen, mutta säilytimme itsenäisyyden – jopa paremmin kuin nyt EU-aikakautena.

Meillä ei ole nyt varaa asetella ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme pelimerkkejä ”uuden jatkosodan” kaltaisiksi [E – emme tarvitse tänne US' n sota- ja taisteluvoimia, eikä varsinkaan johtamaan sotaharjoituksiamme!

[E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/olemmeko-matkalla-jatkosotaan.html -

Kiinalaiset sanovat paasikivimäisen viisaasti tosiasioiden pohjalta: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”. Kuten Venäjän presidentti Vladimir Putin on kertonut, että USA tulee taisteluttamaan mielellään suomalaiset viimeiseen sotilaaseen - venäläisiä vastaan [15 –

… olemmeko nyt niin tyhmiä, että nielemme nämä ajatukset, joiden kutojina ovat olleet todennäköisesti Sinisten Jussi Niinistö ja Timo Soini – on tietenkin selvää, että Kokoomus, joka muutoinkin veisi Suomen Natoon, jopa kansalta kysymättä |16 – komppaa näitä jäätävän sinisiä aatoksia, vahingoksi kansakunnallemme ja suomalaiselle identiteetille olla sitoutumaton ja puuttumaton suurvaltapolitiikan sota- ja sotaharjoituskytköksiin.

.

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Ilkka Luoma kirjoitti:

Olemme suomalaisia, ja siksi jäämme

Muuttuuko ryssä suomalaiseksi ihan vaan sillä, että väittää olevansa suomalainen?

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

[3

...

|16 ~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 – Kokoomuskonkarit lavalla …

Loppuun voisimme lainata – tässäkin – kiinalaista vanhaa sanontaa: ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä

Nyt tulevissa eduskuntavaaleissa meillä kansakuntana on sana ja voima – käytä ääntäsi ja näytä mitä haluat – emme halua muiden sotiin, muiden konflikteihin emmekä muiden riitoihin, mutta mieluusti sovittelemme niitä, jos aina kaikki osapuolet niin haluavat. Saammeko korealaisten kiinalaisvälitetyn toimeksiannon |17 – Pekingin tiekartasta |18 - jää nyt lähiajan näköpiirin nähtäväksi.

Viitteet

|2 Pisin rauhanjaksomme on ollut autonomian aikana – jolloin meitä kohden ei käyty sotia, ellei oteta huomioon englantilaisten ja ranskalaisten hyökkäilyjä rannoillemme ja saarillemme Krimin sodan aikana.

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/08/alex-stubbin-jenkaamasta-natosta... -

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

|5 ~ https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57658-tutkija-tata-suomi-ei-myonna-totu... -

|6 ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001177456.html - ” … Jouduin siksi lentämän noin 15–20 mailin päässä Venäjän rajasta, Jeffrey Smith kertoo … ” -IS

|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

|12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentti-sauli-niinisto-sai.html -

|13 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/kansakunta-jyrahti-ei-natoon-ede... -

|14 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/02/nato-voimistaa-itseaan.html -

|15 ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putin-nato-tulisi-mielellaan-sotimaa... -

|17 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 – Verhottu neuvottelukutsu, mutta mihin!?

|17 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10121591 -

|18 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/kim-jong-un-in-opastava-pekingin... -

...

The END

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka ei uskalla postailla neljää vuotta tuoreempia natokannatustilastojakaan :)

....

"35 prosenttia suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyden hakemista, jos presidentti Niinistö pitäisi sitä Suomen turvallisuudelle järkevänä

Naton kannatus on liikkunut 20 prosentin tienoilla. Kyselyn mukaan puolet suomalaisista vastustaisi Natoa, vaikka Niinistö sitä suosittelisikin.

KOTIMAA Lännen Media 12.8.2018" - TS

~ https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4049468/35+prosenttia+suomalaisista+ka...  - 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

jaho kirjoitti:
Miltä venäläiseltä propagandainstituutiolta lainasit karttaa?

...

Kerrotko siinä olevat virheet tai liioittelut? Oletan sinun ne "tietävän", kun kommenttisi on väriltään tuon tyyppinen.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14534

Ilkka Luoma kirjoitti:
Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka ei uskalla postailla neljää vuotta tuoreempia natokannatustilastojakaan :)

....

"35 prosenttia suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyden hakemista, jos presidentti Niinistö pitäisi sitä Suomen turvallisuudelle järkevänä

Naton kannatus on liikkunut 20 prosentin tienoilla. Kyselyn mukaan puolet suomalaisista vastustaisi Natoa, vaikka Niinistö sitä suosittelisikin.

KOTIMAA Lännen Media 12.8.2018" - TS

~ https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4049468/35+prosenttia+suomalaisista+ka...  - 

Tuorein tutkimus on julkistettu marraskuussa

Ohessa Ilkan taulukon kanssa vertailukelpoinen kuva. NATO-vastaisuus on historiallisen alhaalla, kiitos naapurin sotahullun diktaattorin.  Kannattajien määrä on pysynyt suunnilleen samana mutta epätietoisten määrä on kasvanut. Tämä epätietoisten porukka se Ilkankin kohderyhmä on.

Minusta eritysen huomioitavaa on se että vaikka Jenkkien presidenttinä on Putinin tavoitteita ajava NATO-vastainen puolihullu, on NATOn vastustus silti kutistunut. 

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka ei uskalla postailla neljää vuotta tuoreempia natokannatustilastojakaan :)

....

"35 prosenttia suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyden hakemista, jos presidentti Niinistö pitäisi sitä Suomen turvallisuudelle järkevänä

Naton kannatus on liikkunut 20 prosentin tienoilla. Kyselyn mukaan puolet suomalaisista vastustaisi Natoa, vaikka Niinistö sitä suosittelisikin.

KOTIMAA Lännen Media 12.8.2018" - TS

~ https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4049468/35+prosenttia+suomalaisista+ka...  - 

Tuorein tutkimus on julkistettu marraskuussa

Ohessa Ilkan taulukon kanssa vertailukelpoinen kuva. NATO-vastaisuus on historiallisen alhaalla, kiitos naapurin sotahullun diktaattorin.  Kannattajien määrä on pysynyt suunnilleen samana mutta epätietoisten määrä on kasvanut. Tämä epätietoisten porukka se Ilkankin kohderyhmä on.

Minusta eritysen huomioitavaa on se että vaikka Jenkkien presidenttinä on Putinin tavoitteita ajava NATO-vastainen puolihullu, on NATOn vastustus silti kutistunut. 

...

"Nato-jäsenyyden kannatus laskenut neljä vuotta

Suomen Nato-jäsenyyden kannatus on vajonnut 20 prosenttiin, mutta epävarmuus kysymyksestä on kasvanut.

Viime vuonna Nato-jäsenyyttä kannatti 22 prosenttia kyselyn vastaajista. Muutos mahtuu virhemarginaaliin, mutta trendi jatkuu: Naton kannattaminen on MTS:n kyselyissä vajonnut neljänä peräkkäisenä vuotena. ... " -Yle

Nato - ei 

2017 - 62%

2018 - 59%

~ https://yle.fi/uutiset/3-10529281

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14534

Ilkka Luoma kirjoitti:
Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka ei uskalla postailla neljää vuotta tuoreempia natokannatustilastojakaan :)

....

"35 prosenttia suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyden hakemista, jos presidentti Niinistö pitäisi sitä Suomen turvallisuudelle järkevänä

Naton kannatus on liikkunut 20 prosentin tienoilla. Kyselyn mukaan puolet suomalaisista vastustaisi Natoa, vaikka Niinistö sitä suosittelisikin.

KOTIMAA Lännen Media 12.8.2018" - TS

~ https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4049468/35+prosenttia+suomalaisista+ka...  - 

Tuorein tutkimus on julkistettu marraskuussa

Ohessa Ilkan taulukon kanssa vertailukelpoinen kuva. NATO-vastaisuus on historiallisen alhaalla, kiitos naapurin sotahullun diktaattorin.  Kannattajien määrä on pysynyt suunnilleen samana mutta epätietoisten määrä on kasvanut. Tämä epätietoisten porukka se Ilkankin kohderyhmä on.

Minusta eritysen huomioitavaa on se että vaikka Jenkkien presidenttinä on Putinin tavoitteita ajava NATO-vastainen puolihullu, on NATOn vastustus silti kutistunut. 

...

"Nato-jäsenyyden kannatus laskenut neljä vuotta

Suomen Nato-jäsenyyden kannatus on vajonnut 20 prosenttiin, mutta epävarmuus kysymyksestä on kasvanut.

Viime vuonna Nato-jäsenyyttä kannatti 22 prosenttia kyselyn vastaajista. Muutos mahtuu virhemarginaaliin, mutta trendi jatkuu: Naton kannattaminen on MTS:n kyselyissä vajonnut neljänä peräkkäisenä vuotena. ... " -Yle

Nato - ei 

2017 - 62%

2018 - 59%

~ https://yle.fi/uutiset/3-10529281

.

Näinpä. Nato-vastaisuus on vähentynyt ja epävarmojen määrä lisääntynyt. Itse postasin viimeisimmän tutkimuksen mutta vertailukelpoisuus edellyttäisi tietysti saman tutkimuksen vertailua eri vuosina.

On ikävää ettei Suomessa vieläkään uskalleta avointa NATO-keskustelua käydä. Toisaalta pelko on ymmärrettävää. Venäjällä on Euroopassa neljä naapurimaata jotka eivät kuulu NATOon. Kaksi niistä (Georgia ja Ukraina)on aikanaan ilmoittanut avoimesti halunsa pyrkiä NATOn jäseneksi ja molemmissa tapauksissa ilmoitus on johtanut Venäjän aseelliseen hyökkäykseen. Venäjä on myös avoimesti varoittanut näitä maita kohdanneesta hyökkäyksistä etukäteen mikäli maat alkavat NATOon pyrkiä. Samanlainen varoitus on esitetty myös Suomelle. Ehkä Suomen päättäjät vain väistelevät NATOa koska tietävät mihin siihen pyrkiminen johtaisi.

Se neljäs maa on Valko-Venäjä, jonka nyt muutenkin pitäisi Venäjän johdon mielestä kuulua Venäjään.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka ei uskalla postailla neljää vuotta tuoreempia natokannatustilastojakaan :)

....

"35 prosenttia suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyden hakemista, jos presidentti Niinistö pitäisi sitä Suomen turvallisuudelle järkevänä

Naton kannatus on liikkunut 20 prosentin tienoilla. Kyselyn mukaan puolet suomalaisista vastustaisi Natoa, vaikka Niinistö sitä suosittelisikin.

KOTIMAA Lännen Media 12.8.2018" - TS

~ https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4049468/35+prosenttia+suomalaisista+ka...  - 

Tuorein tutkimus on julkistettu marraskuussa

Ohessa Ilkan taulukon kanssa vertailukelpoinen kuva. NATO-vastaisuus on historiallisen alhaalla, kiitos naapurin sotahullun diktaattorin.  Kannattajien määrä on pysynyt suunnilleen samana mutta epätietoisten määrä on kasvanut. Tämä epätietoisten porukka se Ilkankin kohderyhmä on.

Minusta eritysen huomioitavaa on se että vaikka Jenkkien presidenttinä on Putinin tavoitteita ajava NATO-vastainen puolihullu, on NATOn vastustus silti kutistunut. 

...

"Nato-jäsenyyden kannatus laskenut neljä vuotta

Suomen Nato-jäsenyyden kannatus on vajonnut 20 prosenttiin, mutta epävarmuus kysymyksestä on kasvanut.

Viime vuonna Nato-jäsenyyttä kannatti 22 prosenttia kyselyn vastaajista. Muutos mahtuu virhemarginaaliin, mutta trendi jatkuu: Naton kannattaminen on MTS:n kyselyissä vajonnut neljänä peräkkäisenä vuotena. ... " -Yle

Nato - ei 

2017 - 62%

2018 - 59%

~ https://yle.fi/uutiset/3-10529281

.

Näinpä. Nato-vastaisuus on vähentynyt ja epävarmojen määrä lisääntynyt. Itse postasin viimeisimmän tutkimuksen mutta vertailukelpoisuus edellyttäisi tietysti saman tutkimuksen vertailua eri vuosina.

On ikävää ettei Suomessa vieläkään uskalleta avointa NATO-keskustelua käydä. Toisaalta pelko on ymmärrettävää. Venäjällä on Euroopassa neljä naapurimaata jotka eivät kuulu NATOon. Kaksi niistä (Georgia ja Ukraina)on aikanaan ilmoittanut avoimesti halunsa pyrkiä NATOn jäseneksi ja molemmissa tapauksissa ilmoitus on johtanut Venäjän aseelliseen hyökkäykseen. Venäjä on myös avoimesti varoittanut näitä maita kohdanneesta hyökkäyksistä etukäteen mikäli maat alkavat NATOon pyrkiä. Samanlainen varoitus on esitetty myös Suomelle. Ehkä Suomen päättäjät vain väistelevät NATOa koska tietävät mihin siihen pyrkiminen johtaisi.

Se neljäs maa on Valko-Venäjä, jonka nyt muutenkin pitäisi Venäjän johdon mielestä kuulua Venäjään.

...

Sent: Saturday, December 22, 2007 7:29 AM
Subject: KANSALAISEN MIELIPIDE: Nato - miksi niin harvat koettavat jyrätä suurta kansan enemmistöä
(Tutkimuksia piipun täydeltä - Ulkoministeriöstä mitä erilaisimpiin virkamiesesityksiin - "puolueetonta ja teknistä" arviota johdattelulla Natoon)
...

[ ... Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla --- emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä - maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat ...]

Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.

Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi. Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää - ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus.

Miksi kansalaisten mielipidettä äänettömästi vähätellään ja aliarvostetaan tietyissä politiikan ja median piireissä?

Suomalainen äänestäjä saattaa kääntää selkänsä sellaisille tahoille, jotka aliarvioivat kansalaisten mielipiteen

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jaho
Seuraa 
Viestejä817

Ilkka Luoma kirjoitti:
jaho kirjoitti:
Miltä venäläiseltä propagandainstituutiolta lainasit karttaa?

...

Kerrotko siinä olevat virheet tai liioittelut? Oletan sinun ne "tietävän", kun kommenttisi on väriltään tuon tyyppinen.

Ei propaganda tarkoita virheellistä tai liioittelua. Se voi olla näkökulmaa, asenteita jne. Tuosta vain selveni sinun asenteesi asiaan kun en pysty edes lukemaan mitä kartta tarkoittaa.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14534

Ilkka Luoma kirjoitti:
Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Pseudohippi kirjoitti:
Ilkka ei uskalla postailla neljää vuotta tuoreempia natokannatustilastojakaan :)

....

"35 prosenttia suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyden hakemista, jos presidentti Niinistö pitäisi sitä Suomen turvallisuudelle järkevänä

Naton kannatus on liikkunut 20 prosentin tienoilla. Kyselyn mukaan puolet suomalaisista vastustaisi Natoa, vaikka Niinistö sitä suosittelisikin.

KOTIMAA Lännen Media 12.8.2018" - TS

~ https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4049468/35+prosenttia+suomalaisista+ka...  - 

Tuorein tutkimus on julkistettu marraskuussa

Ohessa Ilkan taulukon kanssa vertailukelpoinen kuva. NATO-vastaisuus on historiallisen alhaalla, kiitos naapurin sotahullun diktaattorin.  Kannattajien määrä on pysynyt suunnilleen samana mutta epätietoisten määrä on kasvanut. Tämä epätietoisten porukka se Ilkankin kohderyhmä on.

Minusta eritysen huomioitavaa on se että vaikka Jenkkien presidenttinä on Putinin tavoitteita ajava NATO-vastainen puolihullu, on NATOn vastustus silti kutistunut. 

...

"Nato-jäsenyyden kannatus laskenut neljä vuotta

Suomen Nato-jäsenyyden kannatus on vajonnut 20 prosenttiin, mutta epävarmuus kysymyksestä on kasvanut.

Viime vuonna Nato-jäsenyyttä kannatti 22 prosenttia kyselyn vastaajista. Muutos mahtuu virhemarginaaliin, mutta trendi jatkuu: Naton kannattaminen on MTS:n kyselyissä vajonnut neljänä peräkkäisenä vuotena. ... " -Yle

Nato - ei 

2017 - 62%

2018 - 59%

~ https://yle.fi/uutiset/3-10529281

.

Näinpä. Nato-vastaisuus on vähentynyt ja epävarmojen määrä lisääntynyt. Itse postasin viimeisimmän tutkimuksen mutta vertailukelpoisuus edellyttäisi tietysti saman tutkimuksen vertailua eri vuosina.

On ikävää ettei Suomessa vieläkään uskalleta avointa NATO-keskustelua käydä. Toisaalta pelko on ymmärrettävää. Venäjällä on Euroopassa neljä naapurimaata jotka eivät kuulu NATOon. Kaksi niistä (Georgia ja Ukraina)on aikanaan ilmoittanut avoimesti halunsa pyrkiä NATOn jäseneksi ja molemmissa tapauksissa ilmoitus on johtanut Venäjän aseelliseen hyökkäykseen. Venäjä on myös avoimesti varoittanut näitä maita kohdanneesta hyökkäyksistä etukäteen mikäli maat alkavat NATOon pyrkiä. Samanlainen varoitus on esitetty myös Suomelle. Ehkä Suomen päättäjät vain väistelevät NATOa koska tietävät mihin siihen pyrkiminen johtaisi.

Se neljäs maa on Valko-Venäjä, jonka nyt muutenkin pitäisi Venäjän johdon mielestä kuulua Venäjään.

...

Sent: Saturday, December 22, 2007 7:29 AM
Subject: KANSALAISEN MIELIPIDE: Nato - miksi niin harvat koettavat jyrätä suurta kansan enemmistöä
(Tutkimuksia piipun täydeltä - Ulkoministeriöstä mitä erilaisimpiin virkamiesesityksiin - "puolueetonta ja teknistä" arviota johdattelulla Natoon)
...

[ ... Suomen kansa on tuonut kallupista toiseen systemaattisen ja selkeän enemmistömielipiteen: Natoon ei ole syytä liittyä, emme halua muiden sotiin, tiedämme mitä on olla järjestelmällisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti ja poliittisesti vedenjakajalla --- emme voi jättää lapsillemme huomisen epäselvää Nato-kytkennän perintöä - maailma ja Venäjä ovat muuttuneet ja muuttuvat ...]

Suomessa on pieniä, mutta vahvoja vähemmistöäänitorvia, joille Natosta on tullut pakkopulla ja jotka eivät arvosta kansan mielipidettä. Nämä tahot ovat iäkkään kokeneita, "ajopuut" nähneitä ja niitä tavallansa arvioineita tahoja, jotka haluavat keinoilla millä hyvänsä tehdä Venäjästä meille uhkaa, jolla "pakottaa" Suomen Natoon - siis ääniä menneisyydestä.

Menneisyyden äänet ovat ajatuskaavioiltaan maatuneiden ja lakastuneiden aikojen jäänteitä, joissa elämä oli pysähtynyt Staliniin ja Breshneviin, joita huomisen suomalaiset vastuunkantajat eivät ole edes kokeneet. Nato-uskovaiset jämähtivät Kekkosvihaan ja pelkoon yksinvaltiaista rajan molemmin puolin. Miksi natoilijat eivät kanna vastuuta nuorisostamme ja anna heidän äänien kuulua - eivätkö luota kansakunnan terveeseen kansantajuun olemassaolosta, kaupasta ja reviireistä?

Viimeinen mielipidetutkimus Natosta kertoi jälleen sen, minkä kansa enemmistönä on aina tiennyt - me emme liity Natoon, me pysymme sotilaspoliittisesti liittoutumattomina. Me emme tarvitse USA johteista riskiä osallistua sotiin, jotka eivät koske meitä. Olemme mieluummin kauppiaskansaa ja myymme puolueettomasti kaikille haluaville korkeaa osaamistamme, mistä riittävän katteen saamme. Venäjä on yksi Suomen suurimmista kauppakumppaneista - me tarvitsemme venäläistä öljyä, kaasua ja sähköä.

Herää kysymys mistä juontuu härkäpäinen käännytysvimma kansalaisia kohtaan. Miksi eräät Nato-uskovaiset poliitikot työntävät oikeasti käärmettä piippuun, vaikka kansa sanoo aina mielipiteensä suoraan ja selvästi. Suomi nimisen valtion veronmaksajat ovat puhuneet Natosta, Venäjästä ja USA:n hyökkäysvoittoisista sotilasiskuista vuodesta toiseen. Suomessa on puhuttu Natosta riittävästi ja kansa sen tietää - ihmisiä ei tarvitse opettaa aiheesta, josta heillä on jo päästötodistus.

Miksi kansalaisten mielipidettä äänettömästi vähätellään ja aliarvostetaan tietyissä politiikan ja median piireissä?

Suomalainen äänestäjä saattaa kääntää selkänsä sellaisille tahoille, jotka aliarvioivat kansalaisten mielipiteen

.

11 vuotta vanha kirjoitus. Aikana enne Georgiaa, Ukrainaa, Infosotaa,Trumppia. Brexitiä, pakolaiskriisiä, rahoituskriisiä, Kreikan kriisiä. Vaikka eihän sinun mielipiteesi tietenkään mihinkään muutu, perusteet vain valitaan sopivasti sen mukaan että ne mielipidettä tukevat.

Suomessa ei haluta NATOon koska pelätään Venäjää niin kovasti eikä uskota että kukaan pientä Suomi-poloista kuitenkaan auttaisi. Esimerkkien valossa pelkoon on toki aihetta. Idän sotahullun diktaattorin johtama arvaamaton sotilaallinen suurvalta on maailman vaarallisin maa. On suuri kansallinen tragedia että satumme asumaan tällaisen maan naapurissa.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Hal9000
Seuraa 
Viestejä2668

Pseudohippi kirjoitti:
 Kannattajien määrä on pysynyt suunnilleen samana mutta epätietoisten määrä on kasvanut. Tämä epätietoisten porukka se Ilkankin kohderyhmä on.

Minusta eritysen huomioitavaa on se että vaikka Jenkkien presidenttinä on Putinin tavoitteita ajava NATO-vastainen puolihullu, on NATOn vastustus silti kutistunut. 

Linkistäsi:

"Jäsenyyden kannatus on hieman pienentynyt. Jäsenyyden vastustus on sitä vastoin pysynyt ennallaan, kertoo EVAn arvo- ja asennetutkimus."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat