Seuraa 
Viestejä130

Kun ei hiljaista nurkkaa, ei niin missään. Kirjastoissa pidetään konsertteja ym jotka toimisi Taidehallissa tai Musiikkitalossa, mutta ei, miksi pitää tulla kirjastoon?
Aivan kuin narsistisesti häiriintyneet tai ekstrovertit päättäjät ja suunnittelijat eivät sietäisi, että introverteillä on sisäinen maailma ja tarve hiljaisuuteen.
Tahallinen meluaminen tuntuu kiusanteolta.
Kyky olla hiljaa on myös Suomalaista kulttuuria, ja hiljaisuuden rikkomista voi verrata, ettei saisi enää laulaa Suvivirttä keväällä. (Esim Saksan kaupungeissa on alueita joissa ulkomaalaisia on enemmistö ja alkuperäisten täytyy pelätä omalla maallaan). Vaikuttaa myös että suurin osa lapsista on nykyään jollain tavalla erityislapsia.
Kirjaston rappio on sivistysvaltion alasajoa. En nyt yhtään moiti etteikö joku saisi nauttia ajan tappamisesta vaikka Oodissa hengaillen, mutta miksi missään kirjastossa ei voi olla yhtään hiljaista huonetta?
Olen käynyt jotain lehtiä lukemassa kauan mutta täytynee vähitellen luopua siitä tavasta.

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ID10T
Seuraa 
Viestejä3892

Oma pikkukirjastomme on muuttunut ainakin nuorten iltapäiväkerhoksi, ja vaikka työntekijöitä on yleensä töissä puolen tusinaa, ei kukaan juuri välitä ojentaa pöydillä hyppiviä ja sinne tänne säntäileviä esiteinejä.

Hiljaisempina hetkinä nuoremmat kirjastovirkailijat lymyilevät hyllyjen välissä selaamassa älypuhelimiaan ja nolona jatkavat muka työtä tehden, jos joku sattuu yllättämään.

Työntekijöitä tarvitaan niin paljon varmaankin sen takia, että palvelut ovat monipuolistuneet. Yksi työntekijä hallitsee 3D-tulostuksen, yksi laminointikoneen, jne. Ennen riitti 1 tai 2 virkailijaa vuoroa kohti, kun ei kirjastossa juuri muuta ollut kuin kirjoja, ja niitäkin piti asiakkaan etsiä itse pahvikortistosta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat