Seuraa 
Viestejä1

Keittiössämme on kristallikruunu. Vasta noin vuosi sitten siirsimme sen lediaikaan. Ostin Sähköliikkeestä ledeille sopivan himmentimen, sekä kuusi himmennettävää lamppua. Tuttu sähkömies kävi kahvilla ja vaihtamassa aiemman hehkulamppuhimmentimen tilalle tämän uuden. Jo siinä kahvitellessamme rupesi yksi lamppu vilkuttelemaan. Joidenkin päivien kuluttua toinen ja myöhemmin lisää. Hajoamisen saattoi usein ennakoida, kun lamppu paloi kirkkaampana kuin muut ja oli myös polttavan kuuma. Sammumis- ja välkkymistapoja toki oli muunkinlaisia. Olen saanut onneksi takuuseen uusia lamppuja sekä sähköliikkeestä että Airamilta. Lamppuvainajia on kertynyt jo jonkinmatkaa toistakymmentä!

Kun taas äsken löysin uuden ruumiin, tulin siihen tulokseen, että jotain on tehtävä. Näin aluksi ajattelin kysyä "yleisöltä", kun viikonloppuna kaikki paikat on kiinni. Mielestäni valaisimessa ei voi olla vikaa, koska hehkulamput myös himmentimellä toimivat normaalisti. Vaikea on enää kuvitella, että tuollainen määrä lamppuja, joita taitaa nyt olla ainakin kolmesta eri tuotantosarjasta, olisi kaikki viallisia. Sitten kai jäljelle jääkin enää himmennin. Mutta voisiko sekään sammutella lamppuja sattumanvaraisista kohdista valaisimessa?

Että mahtaisiko jollakulla olla oivalluksia vian alkuperästä?

Kommentit (1)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä32920

Oletko ostanut lamppuja, jotka on tarkoitettu himmennettäväksi? Jos et, himmennys aiheuttaa outoa käytöstä ja rikkoo lampun, kun lampun virtalähde yrittää kompensoida himmennystä.

Muuten nuo ovat vaan paskoja. Kokeile Philipsin tai Osramin parempien mallisarjojen lamppuja, jos saat jostain käsiisi. Minulla on niistä vain hyviä kokemuksia, paitsi se vituttaa että ne maksavat mansikoita ostohetkellä ja usein pitää ostaa tukkupakkaus, koska sähköliike ei halua vähän kysyttyjä lamppuja varastoonsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat