Seuraa 
Viestejä798

- Päästökaupan osakkeistaminen ja ohjattu päästö-osuuksien, osakkeiden hinnan - mudostus Keskuspankkien rahapolitiikalla.

- Toimintamekanismi olisi seuraavanlainen mitattujen co2 päästöjen väheneminen kytketään po. osakken hintaan.
- Keskuspankit kotottavat po. maan päästöosakkeen yksikköhintaa siis osakepääomaa sitä mukaa kuin po. maa saa toimillaan hiilidioksiidi päästöjä alennettua (vrt, Puolassa sovitut mittausperiaatteet)

- Kun po, valtio on saavuttanut toimillaan päästötavoitteensa , Keskuspankki lunasraa em. päästö -laskua korreloivan osakekannan em. hinnanmuodostukseen perustuen.

- Toisin sanoen Keskuspankki 8osakas valtioiden peruspääoma) lisää velkakirja ostojaan sovittuun korkoon esim. +/- 0 -1 % mahdollistaen po. valtion , yritysten investointien täsmärahoituksen , kuten uusiutuvan energian tuotanton ja ympäristöysyävällisen teknologian kehittämiseen- soveltamisen .

- Kun po. valtio on aikataulunsa mukaisesti saavuttanut omat päästötavoitteensa energia tuotanto - ja teknologia murroksen investointien seurauksena kestävän kehityksen edellyttämällä tavalla(mittaukset) päästöhinnoiteltu osakepääoman voidaan realisoida Keskuspankkiluottojen maksuksi.

- Jotain tämän suuntaista , jotta mukavuuteen tottunut ja ...muutoksia vastuvat voimat saadaan ympäristö -projekteihin mukaan demokraatian keinoin.

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

Kommentit (4)

OJP.
Seuraa 
Viestejä798

- Jos kiinnostaa niin  Päästökauppa EU - maissa , googlaamalla saa lisätietoja nykysysyeemin toimintaperiaatteista.

-  sieltä löytyy kohta, jonka mukaan  jos omien  kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen tulee kalliimmaksi  markkinoilla niin  edullisempaa ostaa päästöoikuksia sieltä mistä niitä saa halvemmalla ?

---sis sisäistä kaupankäyntiä ilman  vaatimusta  päästöjen vähnetämis toimenpiteitä...jne..

...

- Niin kun pyritään maa kohtaiseen hiilineutaliuteen , Suomessa n. 90% energian tuotannosta  co2 vapaata.

Monessa muussa EU maassa tilanne   vaihtoehtoisten enrgiatuotanto muotojen osalta  erillainen esim Puola, Romania, Bulgaria, Saksa jne..kiuvihiilen tuotanto ja käyttö teollisuudessa- j a asuntojen lämmityksessä  .merkittävää.

-  Ongelmia syntyy silloin ,kun  mm. veronkorotuksilla,  bensan hinta, lisätään  auton käytön kustannuksia , kuten  nyt  äskettäin  Ranskassa...jne...

- Mistä  tulovirrat  valtioille, jotka ovat   esim. OPEC maiden kaltaisia  raak-öljy ja maakasu tuloilla pääasiassa  julkiset ja muut palvelut ja investoinnit rahoittavia maita...vaikka siirtyumä aika olisikin  hiilineutraliuden suhteen riitävän pitkä.?

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

OJP.
Seuraa 
Viestejä798

-  Johtopäätöksiä

 EU;n nykyinen päästökauppa järjestelmä on tiettävästi johtanut 100,0 miulj eurojen  taloudellisiin väärinkäytöksiin,nykymuotoinen päästökauppa - systeemi lienee lopetettu .

- Olen samaa mieltä,  tällaisia  tehottomia ja  rikollisuuten johtavia  järjestelmiä ei tarvita .

- Oleellista  hiilineutraliuden saavuttamisessa on , että  teollisuus-ja energiayhtiöt  modernisoivat teknologioitaan luontoa ja ympäristöä tavoitteiden mukaisesti.  Laskunhan markkinataloudessa   maksavat tuotteita ja palveluja ostavat kuluttajat.

- Globaalisti on edistystä  ilmaston lämpenemisen estämisesä tapahtunut ,kuten Pariisin sopimus, päästövähnnysten seuranta periaatte-sopimus  Puolassa  jne.-

--Jotta  tuloksia,  jotka estävät  ympäristökatastrofien  vuosittaisen   toistumisen  tarvitaan USA;ssa, Kiinassa, Intiassa , EU;ssa ja Venäjällä poliittista sitoutumista, yrityksissä koonkreettisia toimia ja johtajuutta prosessien läpiviemiseen.

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ID10T
Seuraa 
Viestejä3915

Päästökauppaa ei pitäisi edes olla olemassa. Sehän on ihan yhtä perverssiä kuin kirkon harjoittama anekauppa muinoin. Ei puhdasta omaatuntoa voi ostaa rahalla.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä11451

ID10T kirjoitti:
Päästökauppaa ei pitäisi edes olla olemassa. Sehän on ihan yhtä perverssiä kuin kirkon harjoittama anekauppa muinoin. Ei puhdasta omaatuntoa voi ostaa rahalla.

Aivan, mutta ei se tietenkään estä tekemästä sillä rahaa niin kauan kuin on vedätettäviä, vaan eivät sademetsät ym. tietenkään sillä pelastu, joten loppupelissä on rahat hassattu ja metsät hakattu, juuri niin kuin ihminen on aina tehnyt, mistäs sitä paha karvoistaan pääsee...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat