Seuraa 
Viestejä11226

En ole koskaan lukenut Kari Tervon kirjoja, enkä ikinä arvostanut Tervon esiintymistä Yle' n Uutisvuodossa. Tervo oli vuotavan omahyväinen ja pikkunokkela heitoissaan – niin tai näin, mutta nyt Tervo väläytti ja kirjoitti merkittävän hienon ja täysosumallisen kolumnin Helsingin Sanomiin |1.

Kasakka oli ratsain viilettävä historiallinen hahmo aroilta, jossa hevonen oli välttämättömyys, jotta pystyi kiitämään pois ”ryöstökohteiltaan - tulontasaukseltaan” – näin puhutaan. Kasakat olivat ylpeitä arojen kansaa, joilla oli itsetunto kohdillaan. Edelleen puhutaan, että Neuvostoliiton aikana isä aurinkoinen – Josif Stalin kohteli kasakoita tylysti – karkottaen sinne ja tänne … nyt sanotaan, että Krimin kasakat ovat ”raskaan venäläissaappaan alla” …

|1 ~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005978005.html -

Entä Kari Tervo ja kasakkakirjoitus – tarkoittaen ”liki koko kansan presidenttiä” Sauli Niinistöä, jonka Tervo asetti kasakaksi numero yksi!


Presidentti Sauli Niinistö sanoi, että kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni – juuri niin hän on toiminut Suomen politiikassa
Kommentti HS-kolumniin - Ilkka Luoma 27.1.2019 – 6:49

Aikanaan laulettiin: "kansakunta kaipaa teryleeniä ... ". Nyt teryleeniä on, mutta nyt kansa laulaa: "kansakunta kaipaa Kekkosta". Kun presidentti Mauno Koivisto riisutti tulevilta seuraajiltaan vallan, kansa pettyi. Kansa kaipaa vahvaa johtajaa |2 ...

Presidentti Urho Kekkonen oli isäntä talossa. Talo oli Suomi ja Kekkosella oli oikeaa valtaa, jota myös käytti, itsensä ja kansansa hyväksi. Kansa tykkäsi, kun Kekkonen kurmootti johtajia tai sellaiseksi pyrkiviä. Sanotaan, että Kekkosen aikana kansakuntamme eli parasta aikaansa |3.

Kansa tykkää kun presidentti Sauli Niinistö jonotti ja istui kirjamessuilla rappusilla, Kekkonen ei jonottanut, eikä istunut rappusilla, mutta hiihti sitäkin enemmän ja kalasti. Kekkosen perässä hiihdettiin - nuoleskelijat ja media. Molemmista kansa piti itsekkin, tuolloin, siis hiihtämisestä ja kalastamisesta.

Niinistö Sauli on ilmoittanut olevansa suomalainen |4, se merkitsee, että hän arvostaa kansaa ja kunnioittaa sen enemmistötahtoa, kansahan asetti hänet toisen kauden jalustalle - kertaheitolla.

Hallitus ja pääministeri Juha Sipilä kunnioittavat niin paljon kansalaisten suorademokratiaa |5, että antavat vapaaehtoisesti kasakalle, minkä kasakka ja kansa haluavat.

Kuka olisikaan pääministeri, jos kansa saisi sen erikseen päättää tulevan kevään eduskuntavaaleissa? Entä jos meillä olisi amerikkalainen hallintomalli |6 - ei pääministeriä, vaan Sauli olisi hallituksen pää? Näin kansa saisi "Kekkosen" takaisin, joka laittoi junatkin kulkemaan! Kansakunta elää vahvoista johtajista.

Kekkonen on valittu liki kaikissa kansalaiskyselyäänestyksissä merkittävimmäksi presidentiksi ja suomalaiseksi - kerran tämän tittelin otti Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim |7, joka suositteli syksyllä 1939, että maanvaihtoneuvottelut käydään Neuvostoliiton yksinvaltiasjohtajan, Josif Stalinin kanssa loppuun saakka - ei käyty, ja loppu onkin historiaa |8.

Sauli Niinistö on viisaasti suomalainen nro 1
[~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentti-niinisto-noudattaa.html - ]
.

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 1
  • alas 6

Sivut

Kommentit (29)

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä5595

Kansa ei halua kekkosta takaisin, eikä paavo ole kekkonen, vaan paavo, jonka poliittinen ura oli ja meni.

Erikseen kirjassa on nostettu esiin presidentti Urho Kekkosen päiväkirjojen merkintä 17.12.1979, jossa presidentti tapasi KGB-upseeri Viktor Vladimirovin:

”Vladimirov luonani – – Sovittiin ­neljästä asiasta: 1) J. Virolaisen vaihtaminen kepun puheenjohtajan paikalta, 2) J. V:n paikalle (Paavo) Väyrynen puheenjohtajaksi – –”.

– Jälkipolvia ei voine olla järkyttämättä, että Suomen tasavallan presidentin päiväkirjasta löytyy merkintä, jossa tämä kirjoittaa sopineensa Neuvostoliiton KGB-edustajan kanssa siitä, että keskustapuolueen puheenjohtaja vaihdettaisiin. Kekkosen päiväkirjoista löytyy runsaasti merkintöjä tapaamisista KGB-edustajien kanssa, mutta sopiminen kansanvaltaisen puolueen puheenjohtajan vaihtamisesta on aivan omaa luokkaansa

https://www.verkkouutiset.fi/urho-kekkosen-kgb-diili-paavo-vayrysesta-ja...

KGB ei määrää enää suomessa, kuten silloin kun kekkonen oli nukkehallitsijana, eikä sellaiseen ole paluuta, vaikka täyttäisit koko netin ryssiä lipovilla kirjoituksilla.

Paavosta ei tule kuin korkeintaan kansanedustaja, joten ei hänkään pysty toimimaan neuvostoliiton ohjeiden mukaisesti tai vaikuttamaan asioihin sinun ja muiden ryssien toivomalla tavalla.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11226

[2

...

Missä mennään Suomi ja suomalaiset?

Olemme pohjoisen Euroopan koillisnurkkakansa noin yhden prosentti EU-osuudella ja vaikutteella, suuren Aasian jättimantereen eräs pääteniemi – etelästään peräpussi Venäjän kyljessä ja jatkeena Kuolan niemimaalle – toistaiseksi ilman yhteyttä Jäämerelle |9.

Olemme paljon vartija – näin katsotaan Moskovasta. Voimme olla este lännen sotakoneelle Natolle [Kuva 1.] tai sitten kohtalokkaimmillaan Naton astinlauta ja hyökkäysalusta |0 Venäjälle – jos trumppistinen uho, uhkailu ja kiristys liikkuu liian pitkälle |E ---

Viitteet:

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/sauli-niinistosta-uusi-kekkonen.... -

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/03/kansalaisen-paras-kausi-elettiin... -

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentti-niinisto-noudattaa.html -

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omis... -

|6 ” … Ehkä tulevaisuudessa siintää malli, jossa kansankaan valitsemaa pääministeriä ei ole. Olemme siksi pieni kansakunta, että presidentti voi hoitaa suoraan kansan valitsemana eduskunnasta muodostuvan hallituksen – niin kutsuttu USA:n malli. Tällöin presidentti kantaa vastuuta suoraan eduskunnalle ja kansalle. … ” ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/11/arvokas-kansanedustaja.html -

|7 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2004/12/arvot-ovat-perinteess-hoitaa-isnm... -

|8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/04/talvisota-taustaa-ja-yllattava-p... -

|9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/11/koillisvaylalta-suomen-lapi-muua... -

|0 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/kenraali-lindbergin-ei-pida-puut... -

.

|E ”Diilimiehen keinovalikoimaan sisältyy kiristys, uhkaus ja esivalmistelu, joilla alun uhkauksia asetellaan konkretiaan (esimerkiksi tullien nosto – osalle tuotteista) – kuten nyt esimerkiksi Kiinan US-vientiä kohtaan.

Kiinasta on noussut itäisen maailman kaupallinen keulakuva – maailman suurimpana liukuhihnana ja muun muassa Suomelle lisä-arvon tuottajana |06 – vientiimme!

Yhdysvallat oli viime vuosisadan kuningaskuluttaja, -saastuttaja ja maailmanpoliisi |07, jonka sotien määrä aina kaukana omilta rajoiltaan oli maailmanennätysluokkaa |08.”

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/12/idan-ja-lannen-valinen.html -

...

PS

Presidentti Niinistö FT:lle: Suomalaiset eivät tue Nato-jäsenyyttä ja minä olen suomalainen … ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-niinisto-ftlle-suomala... -

.

The END

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1936

Aloituksessa on sotkettu Krimin tataarit ja Donin kasakat. "Krimin kasakat" on joku tarinaan istuva ei todellinen ryhmä.

Nykyään putinistit riekkuvat keksityin väittein herjatessaan suomalaisia syylliseksi Neuvostoliiton aloittamiin Talvi- ja Jatkosotiin. Tämä persläpiaines surutta tuomitsee jo manan majoille siirtyneen sukupolven sodan aloittajiksi - osa tyhmyyttään ja osa ilkeyttään.

Talvisodan syynä on Molotov-Rippentrop sopimus, jossa Suomi joutui NL:n etupiiriin.

Urho Kekkosta ei kyllä kaipaile kuin Kekkoslovakian reliikki Paavo Väyrynen ja hänen nuoleskelijansa.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Vierailija

Näissä tekniikkasäikeissä tosiaan voi olla kaiken ratkaisu siihen kuinka tulemme elämään öljyn loppumisen jälkeen. Kannattaa selata...tuulivoimaa...linkostartteja...aurinkoenergia matkustajakoneita..jotka saavat energian yöllä isosta avaruudessa olevassta GPS ohjatusta peilistä. Hyvä Ilkka löysit sen ( messagen ) sittenkin.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä67255

Ilkka Luoma kirjoitti:

Missä mennään Suomi ja suomalaiset?

Maailman kärjessä.

"Suo­mi tuot­taa vii­me vii­kol­la jul­kais­tun The Good Count­ry In­dex -mit­tauk­sen mu­kaan ko­koon­sa suh­teu­tet­tu­na eni­ten hy­vää ih­mis­kun­nal­le. Tä­män li­säk­si Suo­mi kuor­mit­taa maa­il­maa vä­hi­ten kai­kis­ta val­ti­ois­ta.

Mit­tauk­ses­sa ase­te­taan jär­jes­tyk­seen 153 val­ti­o­ta. Tuo­reim­mas­sa sel­vi­tyk­ses­sä Suo­mi nou­si si­jal­ta nel­jä yk­kö­sek­si.

Muut kär­ki­maat oli­vat Ir­lan­ti, Ruot­si, Sak­sa ja Tans­ka.

THE GOOD COUNT­RY IN­DEX pe­rus­tuu kan­sain­vä­lis­ten or­ga­ni­saa­ti­oi­den ja YK:n tuot­ta­miin tie­toi­hin. Eri­lai­sia mit­taus­koh­tei­ta on 35.

Suo­mi si­joit­tuu yk­kö­sek­si muun mu­as­sa tie­de­jul­kai­su­jen vien­nis­sä, pa­tent­tien mää­räs­sä, liik­ku­mi­sen va­pau­des­sa, leh­dis­tön ­va­pau­des­sa, ym­pä­ris­tö­so­pi­mus­ten nou­dat­ta­mi­ses­sa, va­paa­kau­pas­sa, ky­ber­tur­val­li­suu­des­sa ja ruo­ka-avus­sa."

https://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/suomi-on-maailman-paras-maa--mitap... .

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11226

Tommi Turmiola kirjoitti:
Aloituksessa on sotkettu Krimin tataarit ja Donin kasakat. "Krimin kasakat" on joku tarinaan istuva ei todellinen ryhmä.

Nykyään putinistit riekkuvat keksityin väittein herjatessaan suomalaisia syylliseksi Neuvostoliiton aloittamiin Talvi- ja Jatkosotiin. Tämä persläpiaines surutta tuomitsee jo manan majoille siirtyneen sukupolven sodan aloittajiksi - osa tyhmyyttään ja osa ilkeyttään.

Talvisodan syynä on Molotov-Rippentrop sopimus, jossa Suomi joutui NL:n etupiiriin.

Urho Kekkosta ei kyllä kaipaile kuin Kekkoslovakian reliikki Paavo Väyrynen ja hänen nuoleskelijansa.

...

Ehkä kasakoita oli Neuvostoliiton puolella Talvisodassa, mutta laajentaaksemme historian tietämystä - on hyvä lukea Antti Hietalahden kirjan - Talvisodan salainen strategia - Otava --- 

.

"Kirjat 10.11.2016 00:01

Antti Hietalahti: Talvisodan salainen strategia - nikkelillä Saksan rinnalle ... 
Antti Hietalahti: Talvisodan salainen strategia – nikkelillä Saksan rinnalle. Otava 2016. 382 s.

Antti Hietalahden tutkimus Petsamon nikkelin merkityksestä talvisodan selittäjänä on jo ehtinyt herättää kohua eikä ihme. Historiaa opiskelleen ja toimittajana työuransa tehneen tutkijan väitteet ovat niin kovia, että ne suorastaan houkuttelevat väittämään vastaan.

Talvisodan salainen strategia kuvaa nimensä mukaan kylmähermoista suurvaltapoliittista peliä Petsamovuonon, joka jatkosodan päätökseen saakka kuului Suomelle, nikkelirikkauksien ympärillä.

Hietalahti tulkitsee talvisodan aikaisen pääministeri Risto Rytin jopa toivoneen konfliktia Neuvostoliiton kanssa, jotta Suomi saisi kumottua Petsamossa nikkeliä louhineen englantilaisen Mond-yhtiön toimiluvan.

Brittien poistuttua Suomi olisi sitten vapaa myymään nikkeliään Saksalle, joka janosi metallia aseteollisuuden tarpeisiin suunnittelemaansa maailmanpaloa varten, jatkuu päättelyketju. ... " -Savon Sanomat

~ https://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/kirjat/Antti-Hietalahti-Talvisodan...  - 

.

Ehkä tuon lukeminen avartaa näkökulmia - ? 

.

EXTRA

[6 Suomalaisten Blenheim vakoilulennot 1939 ~http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedustelua.html -

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11226

jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

Missä mennään Suomi ja suomalaiset?

Maailman kärjessä.

"Suo­mi tuot­taa vii­me vii­kol­la jul­kais­tun The Good Count­ry In­dex -mit­tauk­sen mu­kaan ko­koon­sa suh­teu­tet­tu­na eni­ten hy­vää ih­mis­kun­nal­le. Tä­män li­säk­si Suo­mi kuor­mit­taa maa­il­maa vä­hi­ten kai­kis­ta val­ti­ois­ta.

Mit­tauk­ses­sa ase­te­taan jär­jes­tyk­seen 153 val­ti­o­ta. Tuo­reim­mas­sa sel­vi­tyk­ses­sä Suo­mi nou­si si­jal­ta nel­jä yk­kö­sek­si.

Muut kär­ki­maat oli­vat Ir­lan­ti, Ruot­si, Sak­sa ja Tans­ka.

THE GOOD COUNT­RY IN­DEX pe­rus­tuu kan­sain­vä­lis­ten or­ga­ni­saa­ti­oi­den ja YK:n tuot­ta­miin tie­toi­hin. Eri­lai­sia mit­taus­koh­tei­ta on 35.

Suo­mi si­joit­tuu yk­kö­sek­si muun mu­as­sa tie­de­jul­kai­su­jen vien­nis­sä, pa­tent­tien mää­räs­sä, liik­ku­mi­sen va­pau­des­sa, leh­dis­tön ­va­pau­des­sa, ym­pä­ris­tö­so­pi­mus­ten nou­dat­ta­mi­ses­sa, va­paa­kau­pas­sa, ky­ber­tur­val­li­suu­des­sa ja ruo­ka-avus­sa."

https://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/suomi-on-maailman-paras-maa--mitap... .

...

Patenttien määrässä Kiina ohitti Yhdysvallat jo pari vuotta sitten.  Ei kylläkään liity kasakoihin, ehkä heilläkin on joitain patentteja?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä67255

Ilkka Luoma kirjoitti:
Ei kylläkään liity kasakoihin, ehkä heilläkin on joitain patentteja?
Kasakat otti maailmalta, Suomi antaa maailmalle. Antaessaan saa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä67255

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

Missä mennään Suomi ja suomalaiset?

Maailman kärjessä.

"Suo­mi tuot­taa vii­me vii­kol­la jul­kais­tun The Good Count­ry In­dex -mit­tauk­sen mu­kaan ko­koon­sa suh­teu­tet­tu­na eni­ten hy­vää ih­mis­kun­nal­le. Tä­män li­säk­si Suo­mi kuor­mit­taa maa­il­maa vä­hi­ten kai­kis­ta val­ti­ois­ta.

Mit­tauk­ses­sa ase­te­taan jär­jes­tyk­seen 153 val­ti­o­ta. Tuo­reim­mas­sa sel­vi­tyk­ses­sä Suo­mi nou­si si­jal­ta nel­jä yk­kö­sek­si.

Muut kär­ki­maat oli­vat Ir­lan­ti, Ruot­si, Sak­sa ja Tans­ka.

THE GOOD COUNT­RY IN­DEX pe­rus­tuu kan­sain­vä­lis­ten or­ga­ni­saa­ti­oi­den ja YK:n tuot­ta­miin tie­toi­hin. Eri­lai­sia mit­taus­koh­tei­ta on 35.

Suo­mi si­joit­tuu yk­kö­sek­si muun mu­as­sa tie­de­jul­kai­su­jen vien­nis­sä, pa­tent­tien mää­räs­sä, liik­ku­mi­sen va­pau­des­sa, leh­dis­tön ­va­pau­des­sa, ym­pä­ris­tö­so­pi­mus­ten nou­dat­ta­mi­ses­sa, va­paa­kau­pas­sa, ky­ber­tur­val­li­suu­des­sa ja ruo­ka-avus­sa."

https://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/suomi-on-maailman-paras-maa--mitap... .

...

Patenttien määrässä Kiina ohitti Yhdysvallat jo pari vuotta sitten.  Ei kylläkään liity kasakoihin, ehkä heilläkin on joitain patentteja?

Yhdysvallat sijalla 40

Venäjä sijalla 41

Kiina sijalla 59

Ei mene hyvin.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä20797

Ilkka Luoma kirjoitti:
En ole koskaan lukenut Kari Tervon kirjoja,

En minäkään. Mutta se ei ole ihme, sillä tiettävästi Kari Tervo ei ole kirjoittanut yhtään kirjaa.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11226

jaho kirjoitti:
Kun katsoo lähdeluetteloa tulee mieleen vain Paroni von Münchhausen istumassa suossa.

...

Luitko ja ymmärsitkö nuo viitteet ja linkkikirjoitukset sekä usein vielä niiden alla olevat linkkikirjoitukset?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11226

jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:

Missä mennään Suomi ja suomalaiset?

Maailman kärjessä.

"Suo­mi tuot­taa vii­me vii­kol­la jul­kais­tun The Good Count­ry In­dex -mit­tauk­sen mu­kaan ko­koon­sa suh­teu­tet­tu­na eni­ten hy­vää ih­mis­kun­nal­le. Tä­män li­säk­si Suo­mi kuor­mit­taa maa­il­maa vä­hi­ten kai­kis­ta val­ti­ois­ta.

Mit­tauk­ses­sa ase­te­taan jär­jes­tyk­seen 153 val­ti­o­ta. Tuo­reim­mas­sa sel­vi­tyk­ses­sä Suo­mi nou­si si­jal­ta nel­jä yk­kö­sek­si.

Muut kär­ki­maat oli­vat Ir­lan­ti, Ruot­si, Sak­sa ja Tans­ka.

THE GOOD COUNT­RY IN­DEX pe­rus­tuu kan­sain­vä­lis­ten or­ga­ni­saa­ti­oi­den ja YK:n tuot­ta­miin tie­toi­hin. Eri­lai­sia mit­taus­koh­tei­ta on 35.

Suo­mi si­joit­tuu yk­kö­sek­si muun mu­as­sa tie­de­jul­kai­su­jen vien­nis­sä, pa­tent­tien mää­räs­sä, liik­ku­mi­sen va­pau­des­sa, leh­dis­tön ­va­pau­des­sa, ym­pä­ris­tö­so­pi­mus­ten nou­dat­ta­mi­ses­sa, va­paa­kau­pas­sa, ky­ber­tur­val­li­suu­des­sa ja ruo­ka-avus­sa."

https://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/suomi-on-maailman-paras-maa--mitap... .

...

Patenttien määrässä Kiina ohitti Yhdysvallat jo pari vuotta sitten.  Ei kylläkään liity kasakoihin, ehkä heilläkin on joitain patentteja?

Yhdysvallat sijalla 40

Venäjä sijalla 41

Kiina sijalla 59

Ei mene hyvin.

...

Kts.  ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiina#Xi_Jinpingin_aika

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Kasakka-sanonta, jota on sanottu monesta muustakin arokanallisuudesta ja jota he, esimerkiksi liettualaisetkin sanavat itsekin itsestään, että "kasakka tmv. kerää talteen sellaisen,mikäon huonosti kiinni/valvottu", EI tarkoita tuollaista kuin Salpetaripönttö ja muut suomalaiset luulevat. Se tarkoittaa, että paimentolaisilla oli VELVOLLISUUS kerätä erityisesti karanneet kotieläimet talteen ja liittää omaan laumaansa tai panna vaikka lihoiksi mielummin kuin jättää kulkemaan, koska silloin ne tosiaan tekivät tuhoja viljelyksille, houkuttelivat petoja ja rosvoja, ja mikä pahinta, muitakin kotieläimiä karkaamaan. Sellainen koskee edelleen isännätöntä ja sellaisen näköistä omaisuuttamonin paikoin.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11226

Tokkura kirjoitti:
Kasakka-sanonta, jota on sanottu monesta muustakin arokanallisuudesta ja jota he, esimerkiksi liettualaisetkin sanavat itsekin itsestään, että "kasakka tmv. kerää talteen sellaisen,mikäon huonosti kiinni/valvottu", EI tarkoita tuollaista kuin Salpetaripönttö ja muut suomalaiset luulevat. Se tarkoittaa, että paimentolaisilla oli VELVOLLISUUS kerätä erityisesti karanneet kotieläimet talteen ja liittää omaan laumaansa tai panna vaikka lihoiksi mielummin kuin jättää kulkemaan, koska silloin ne tosiaan tekivät tuhoja viljelyksille, houkuttelivat petoja ja rosvoja, ja mikä pahinta, muitakin kotieläimiä karkaamaan. Sellainen koskee edelleen isännätöntä ja sellaisen näköistä omaisuuttamonin paikoin.

...

Tulihan se itse aihealoitukseen liittyvä fiksu kommentti - hienoa, Kiitos!  ;-)

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1936

Ilkka Luoma kirjoitti:
Tommi Turmiola kirjoitti:
Aloituksessa on sotkettu Krimin tataarit ja Donin kasakat. "Krimin kasakat" on joku tarinaan istuva ei todellinen ryhmä.

Nykyään putinistit riekkuvat keksityin väittein herjatessaan suomalaisia syylliseksi Neuvostoliiton aloittamiin Talvi- ja Jatkosotiin. Tämä persläpiaines surutta tuomitsee jo manan majoille siirtyneen sukupolven sodan aloittajiksi - osa tyhmyyttään ja osa ilkeyttään.

Talvisodan syynä on Molotov-Rippentrop sopimus, jossa Suomi joutui NL:n etupiiriin.

Urho Kekkosta ei kyllä kaipaile kuin Kekkoslovakian reliikki Paavo Väyrynen ja hänen nuoleskelijansa.

...

Ehkä kasakoita oli Neuvostoliiton puolella Talvisodassa, mutta laajentaaksemme historian tietämystä - on hyvä lukea Antti Hietalahden kirjan - Talvisodan salainen strategia - Otava --- 

.

"Kirjat 10.11.2016 00:01

Antti Hietalahti: Talvisodan salainen strategia - nikkelillä Saksan rinnalle ... 
Antti Hietalahti: Talvisodan salainen strategia – nikkelillä Saksan rinnalle. Otava 2016. 382 s.

Antti Hietalahden tutkimus Petsamon nikkelin merkityksestä talvisodan selittäjänä on jo ehtinyt herättää kohua eikä ihme. Historiaa opiskelleen ja toimittajana työuransa tehneen tutkijan väitteet ovat niin kovia, että ne suorastaan houkuttelevat väittämään vastaan.

Talvisodan salainen strategia kuvaa nimensä mukaan kylmähermoista suurvaltapoliittista peliä Petsamovuonon, joka jatkosodan päätökseen saakka kuului Suomelle, nikkelirikkauksien ympärillä.

Hietalahti tulkitsee talvisodan aikaisen pääministeri Risto Rytin jopa toivoneen konfliktia Neuvostoliiton kanssa, jotta Suomi saisi kumottua Petsamossa nikkeliä louhineen englantilaisen Mond-yhtiön toimiluvan.

Brittien poistuttua Suomi olisi sitten vapaa myymään nikkeliään Saksalle, joka janosi metallia aseteollisuuden tarpeisiin suunnittelemaansa maailmanpaloa varten, jatkuu päättelyketju. ... " -Savon Sanomat

~ https://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/kirjat/Antti-Hietalahti-Talvisodan...  - 

.

Ehkä tuon lukeminen avartaa näkökulmia - ? 

.

EXTRA

[6 Suomalaisten Blenheim vakoilulennot 1939 ~http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedustelua.html -

Nyt menee jutut sivuraiteille. Toimittaja Hietalahden kirja keskittyy  Petsamon huomattaviin nikkelivarantoihin ja niistä käytävään kamppailuun.  Toimittaja Hietalahti tarkastelee lähihistoriaa tarkasti rajatusta näkökulmastaa vanhoja tapahtumia uudelleen tulkiten jopa omilla mielipiteillään.

Toimittaja Antti Hietalahti ei kykene todistamaan raflaavimpia teesejään. Historiantutkimuksen ammattitaito ei tunnu enää olevan kurssissa ja siksi hänen kirjansa ei ole mikään historilallinen tutkimus.

Suomalaisten valokuvauslennoista NL jätti jopa nootin.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1936

Ilkka Luoma kirjoitti:
jaho kirjoitti:
Kun katsoo lähdeluetteloa tulee mieleen vain Paroni von Münchhausen istumassa suossa.

...

Luitko ja ymmärsitkö nuo viitteet ja linkkikirjoitukset sekä usein vielä niiden alla olevat linkkikirjoitukset?

Kun käyttää lähdeviitteitä olisi syytä ymmärtää mistä on kysymys. Ei omia mielipidekirjoituksia käytetä lähteenä.

Lähdemateriaalin valinnassa on käytettävä harkintaa, lähdekritiikkiä, ja on pyrittävä käyttämään ensisijaisesti luotettavia ja tuoreimpia painettuja tai sähköisiä lähteitä, kuten alan teoksia, tutkimusraportteja ja artikkeleita.

Myös tutkimukset, patentit, standardit, julkaisut, asiantuntijahaastattelut ja virallistiedon lähteet soveltuvat tarvittaessa lähteiksi.

Epämääräisiä ja nopeasti uudistuvia lähteitä, kuten verkkokeskustelupalstojen mielipidekirjoituksia, ei pidä käyttää. Aineistoja, joissa kirjoittajan asiantuntijuutta ja pätevyyttä ei pysty luotettavasti arvioimaan, ei myöskään suositella.

Tiedonhakuja kannattaa tehdä useammasta eri tietokannasta tai tiedonlähteestä, jotta löytää parhaimmat lähteet omaan aiheeseensa.

Perusperiaatteena lähteiden merkitsemisessä on se, että lukijan on saatava joko tekstistä tai tekstiviitteestä selville, kenen ajatuksia lainataan tai esitetään referoiden ja minkä teoksen tai artikkelin miltä sivulta lainatun kohdan voi löytää. Viitteet merkitään sekä suoraan sitaattiin että referoituun lainaukseen.

Viittaus alkuperäiseen tiedon lähteeseen on merkittävä, olipa kyseessä suora lainaus tai referoitu katkelma. Lähdeviitteiden merkintään on monia vaihtoehtoisia tapoja. Yhdessä julkaisussa tulee kuitenkin noudattaa johdonmukaisesti vain yhtä merkintätapaa.

Viittauksia ei pidä käyttää tarpeettomasti. Yleistietoon ei tarvitse viitata, joskin  koko ajan joudutaan arvioimaan, mikä tieto on yleistietoa, mikä taas jostain lähteestä saatua.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat