Kommentit (4)

Vierailija

Olenkin samaan unitutkijaan viitannut kahdesti tänä vuonna.

Arvostukseni tiede-lehden lähteitä kohtaan nousi juuri hieman.  Sekä tutkija että julkaisun alusta nauttivat arvostustani.

=D

jussipussi
Seuraa 
Viestejä66862

Konekäännös.

"Tutkimus auttaa ratkaisemaan mysteeriä siitä, miten uni suojaa sydänsairauksia vastaan

...."Olemme tunnistaneet mekanismin, jolla aivohormoni kontrolloi tulehduksellisten solujen tuotantoa luuytimessä tavalla, joka auttaa suojaamaan verisuonia vaurioiden varalta", selitti Filip Swirski, Ph.D., tutkimuksen johtaja, joka on myös apulaisprofessori Harvard Medical Schoolissa ja Massachusetts General Hospitalissa, Bostonissa. "Tätä anti-inflammatorista mekanismia säätelevät nukkuminen, ja se hajoaa, kun häirit usein nukkua tai kokea huonoa unen laatua. Se on pieni pala suurempaan palapeliin."

Swirski totesi, että vaikka muita vastaavia mekanismeja voi olla, havainnot ovat kuitenkin jännittäviä. Viimeaikaiset tutkimukset ovat liittäneet unen puutetta ja tiettyjä unihäiriöitä , kuten uniapneaa , lihavuuden, diabeteksen, syövän ja sydänsairauksien lisääntyneeseen riskiin. Mutta tiedemiehet ovat tunteneet vähän solujen ja molekyylien perustekijöistä, jotka voisivat auttaa selittämään unen ja sydänterveyden välisen yhteyden."

https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=fi&u=https%3A%2F%2Fmedic... .

Myös kipu ja tulehdus liittyvät yleensä toisiinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

jussipussi kirjoitti:
Konekäännös.

"Krooninen tulehdus keski-iässä voi johtaa ajatteluun ja muistin ongelmiin myöhemmin"

https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=fi&u=https%3A%2F%2Fmedic... .

Jospa ihan kääntäisit itse ja tarkastaisit siinä sivussa tekstin laadun ja luotettavuuden. Ei tuollaisessa silmät kiinni roiskimisessa ole järjen hiventä. Jos et ymmärrä lukemaasi, niin älä linkkaa sitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat