Seuraa 
Viestejä10157

Robotiikan saralta hiipii tietoisuuksiimme molekyylirobotit.

https://www.manchester.ac.uk/discover/news/scientists-create-worlds-firs...

http://crosstalk.cell.com/blog/the-robots-are-coming-advances-in-the-fie...

Tässä on kyseessä robotti, joka kykenee kokoamaan molekyylejä. Robotti itsessään ei ole koolla pilattu; kokoa on karkeasti millimetrin miljoonasosa. Se koostuu 150 hiili- happi-, typpi- ja vetyatomista. Suunnittelu ja toiminta vastaa hyvin klassista robottia kaikkineen, ainoastaan koko on huomattavasti pienempi ja tietysti se erikoistuu hieman pienemmän mittakaavan tehtäviin, kuten yksittäisten molekyylien siirtelyyn ja kokoamiseen. Robotteja ohjataan kemiallisesti hyvin yksinkertaisia perussääntöjä noudattaen. (kuva)

Tulevaisuudessa näitä molekyylirobotteja suunnitellaan käytettävän mm. kokoonpanolinjalla molekyylien valmistamisessa.

Linkkien takana pari mielenkiintoista artikkelia alan nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä.

On selvää että kaiken tekniikan kutistamisessa molekyylirobotit tekevät uskomattoman mullistuksen. Myös lääketieteen saralla on helppo odottaa teknomaagisia tuloksia, kun robotein päästään korjaamaan tai muokkaamaan soluja ja DNA:ta.
Optimisti voisi olettaa näiden tekniikoiden käyvän elinajanodotteen kimppuun melkoisilla tehoilla.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Kommentit (1)

Nalle pUh
Seuraa 
Viestejä1365

Tavallaan tuo oli vaan ajan kysymys, mutta tärkeä askel kaikenkaikkeaan. En muista tyypin nimeä mutta joku johtavista tieteiliöistä ensyymitekniikan saralla totesi kymmenisen vuotta sitten että ihminen tuskin tulee koskaan itse rakentamaan toimivaa ensyymiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat