Seuraa 
Viestejä363

Keksinnöt ja sodat ovat luoneet nykyisen maailman menon. Osa saa hyötyä toisista ja osa maksaa hyvinvoinnin maailmantaloudessa.

Valtiot alkavat olla heikkoja valtavia yhtiöitä vastaan ja pääomat keskittyvät yhä harvempiin käsiin. Miksi?
Onko syy ns vapaa kilpailu vai onko kyse vain valtioitten varallisuuden ryöstämisestä?

Harvainvallat (Venäjä, Turkki, Ukraina jne) on helppo varastaa valtion rahat omiin taskuihin. Nyt tämä ryöväys on saatu myös ns demokratioihin, joihin Suomikin kuuluu?

On "keksitty" liberaali talouspolitiikka, eli annetaan yhtiöille lupa ryöstää verovat Suomesta.

Ihmettely menee sen piikkiin, että Suomessa ei olla herätty pääomien valtaan. Valtio on aika hampaaton, kun vastassa on 100 miljaaardin yhtiö.

Ymmärrä hyvin, että kun muutama sata ihmistä saa järkyttävät tulot, se on poissa kansan/ihmisten hyvinvoinnista. sitä en ymmärrä, että miten tähän on päädytty?

Yhteisö ei voi tuotta kuin x-määrän "rahaa/hyvinvointia", joten on vain kyse siitä miten se jaetaan. Nyt saa vapaasti rahastaa mitä kukin nyt keksiikään tehdä bisnestä.

Jos taas työnteko luo uutta varallisuutta, sehän on ratkaisu kaikkeen, porukka tekemään työtä? Vähän sama juttu kun ex-jugostaviassa alkoi olla työttömiä, pienennettiin lapion kokoa, niin kaikilla oli työtä ja hyvinvointi jakautui tasaisesti.

Nyt voi olla tekemättä mitään, ja silti saa ihmisarvoisen kohtelun (asunnon ja ruuan ym).

Miksi pääomien keskittyminen on paha ihmisen näkökulmasta, mutta ei välttämättä ihmiskunnan kannalta? Pääoma on valtaa ja valta antaa mahdollisuuden tehdä asioita (Tesla avaruuteen).

Valta korruptoi ja ehdoton valta ehdottomasti. Tässä on asian ydin. Pääomakeskittymät ovat vahvempia kuin valtiot, ja ko keskittymä yleensä ei piittaa ihmisen kärsimyksistä, vaan omasta hyvinvoinnista.

Tilanne alkaa muistuttaa säätyaikaa, nyt ylin sääty (vapaasaaty) on rikkaat. Heillä on valta ja rahat. Rahalla saa armeijoita ym sortojärjestelmiä, millä orjuuttaa ihmisiä.

Tähän ollaan menossa, kyse on siitä, halutaanko tämä pääomien keskittyminen estää, kun vielä valtioitta on lainsäädäntövalta (ainakin jossainpäin maailmaa).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat