Seuraa 
Viestejä45973

onko mahdollista ?tällä voi syövyttää piirilevyjen kuparin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tolta sivulta löytyy kuinka tehdä Kuparikloridia josta voidaan hapetus-pelkistys reaktiolla tehdä rautakloridia. Kuparikloridista on vain poistettava kidevesi kuumentamalla sitä. Reaktioyhtälö 3CuCl2 + 2Fe --> 3Cu + 2FeCl3 tai 2 FeCl3 + Cu <-> 2 FeCl2 + CuCl2. Kupari pelkistyy ja rauta hepettuu, koska rauta on epäjalompaa.

http://keskustelu.tiedeforum.net/index.php?topic=2072.0

Kyseisellä sivulla keskustellaan vähän enemmän erilaisten aineiden valmistuksista eli suosittelen sitä sinulle.

Se ei ole suolasilli vaan suolasilta eli pieni imupaperiliuska joka on kasteltu jollain suolaliuoksella, jolloin elektonit voivat kulkea liuoksesta toiseen jos liuoksia ei saa sotkea keskenään. Lisätietoa SALTBRIDGE

EDIT:onkelmia linkin kanssa

Rautasuolaa?
Kemiassa suola tarkoittaa ioniyhdistettä ei ruokasuolaa vaan esimerkiksi ruokasuolaa eli NaCl. Rautasuola tarkoittaa melkein kaikkia yhdisteitä jotka alkavat Fe:llä esim FeCl3 FeCl2 FeSO4 Fe2O3 FeO Fe(OH)2. Mistä kaivoit tämän rautasuolan, jos löysit sen joltain sivulta se tarkoittaa yksin kertaisesti jotain rauta yhdistettä ei puhdasta rautaa vaan esimerkiksi ruoste on rautayhdiste, Fe2O3 tai FeO.

muuten,olen puhunut kyseisen sivun tekijälle ja kyselin siitä nii se huomasi että siinä on virhe eli..ei onnistu nuin..?

tomppeli
FeCl3 ferrikloridin valmistus eloktrolyysillä?

onko mahdollista ?tällä voi syövyttää piirilevyjen kuparin.

Saahan ferrikloridia kaupasta piirilevyjen syövytykseen. Eikä tule edes kalliiksi, koska sitä voi käyttää useampaan kertaan. Jos tarkoituksesi on harrastaa kemiaa ja valmistaa ferrikloridi itse, siihen en kyllä osaa auttaa. Onko tavoitteesi siis ferrikloridin valmistus vai piirilevyjen valmistus?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat