Seuraa 
Viestejä8843

1
Pääministeri Juha Sipilä: Vanhusten hoivayritysten pitäisi katsoa peiliin ja miettiä, ovatko ne oikealla toimialalla
[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005998329.html - ]

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 13.2.2019 – 10:04:

Sipilä on aiempi liukkaan rehti liikemies, joka on myös nauttinut laillisesti - moraalisesti (?) erilaisia yhteiskuntatukia - tietäen että liike-elämässä on ensisijaisena voiton tekeminen, sillä osakeyhtiötä määrittelee paljolti osakeyhtiölaki, joka asettaa omistajaominaisuuden päällimmäiseksi. Omistajat haluavat arvonnousua ja osinkoja.

On aivan selvää, että liukkaat liikemiehet oivalsivat vanhushoidon yksityistämisaallon käynnistyessä, että nyt on kultasuoni auki - kuten on laajassa nykymedioinnissa käynyt hyvin ilmi.

Sipilän ei kannattaisi olla kovin poliitikkomaisesti pintamoraalinen, sillä kaiken hän tietää, mitä merkitsee yritystoiminta - se on kilpailua, myös osin ahneutta ja pyrkyryyttä sekä erinomaisia hyväveli-suhteita - unohtamatta yrittämistä, laatua ja asiakastyytyväisyyttä ... nyt voidaankin kansallisesti ylpeänä esitellä tähän esimerkin Supercell -yhtiöstä, jossa moraali ja yhteiskuntavastuu on erityisen korkealla - aihealueella, jossa voiton metsästäminen on täysin sallittua.


2
Arvot ja eettisyys ovat liiketoiminnan ja johtamisen ytimessä, eivät pehmohöpötystä
[ ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005999929.html - ]

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 13.2.2019 – 14:15:

Puhetta, paljon puhetta. Arvot ovat vakiolause, joihin kiinnitetään silloin huomiota, kun ne nousevat kilpailussa esille tai sitten, kun kärähdetään jostain. Ihminen ja liikemieskin on kilpailija, ja haluaa/ janoaa voittoja. Voitto on menestys, ja sitä mitataan liikevaihtona, mutta erityisesti jaettavana tuloksena, josta voidaan mukavasti voidella omistajia - olemaan tyytyväisiä; se on pelin henki ---

Ilkka Luoma
https://ilkkaluoma.blogspot.fi

DOC sotehoiva_13022019.doc – OpenOffice Writer
PVM 13022019 SH03

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (6)

Keijona
Seuraa 
Viestejä12213

"Valinnanvapaus malli" no sehän se on helppo myydä minäminä prisessayhteiskunnassa. 

Valitettavasti yksilön valinnanvapaus malli,  ei toimi. yksilökeskeinen yhteiskunta on paradoksi.  Kuitenkin ikuiseen valintojen lisääntymisen uskoo epätodellisuuskupla olennot, onhan valittu uskonnonvapaus malli.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä717

Sotella ja terveyhdenhuollollamme on pitkä historia ja omat kipupisteensä.

Ongelmat juontuvat Suomen historian häpeällisimmältä ajalta, jolloin vallassa oli perustuslain vastaisesti valittu diktaattori Kekkonen.

Vuonna 1972 saimme Kansanterveyslain, jonka perustalta Suomeen rakennettiin kattava terveyskeskusverkosto.

Kekkoslovakiassa kansalle syötettiin verorahoin tuettuja epäterveellisiä rasvoja kun taas terveellisimmistä vaihtoehdoista Kekkoslovakiassa perittiin sakkoveroa.

Kekkoslovakialaiset terveyskeskukset olivat vain kulisseja, joissa jaettiin peruslääkkeitä muttei hoidettu sairausten syitä eikä tehty vaativimpia hoitoja.

Ensimmäinen sepelvaltimo-ohitusleikkaus tehtiin Suomessa vuonna 1973, mutta kymmenen vuoden kuluttua ohitusleikkauksia tehtiin vuosittain alle 200, vaikka tosiasiallinen tarve oli moninkertainen. Vasta 90-luvnn alkuun tuutamassa vuodessa tarve ja tarjonta saatiin lähes tasapainoon kun "UKKn" linjoilla oli enää Paavo Väyrynen.

Kun terveyskeskusten jonot pahenivat, yritykset eivät halunneet työntekijöittensä odottavan viikkokausia terveyskeskuslääkärin vastaanotolle pääsyä. Ne alkoivat tarjota palkollisilleen yhä kattavimpia työterveyshuollon palveluja, jotta sairastuneet työntekijät saataisiin nopeammin takaisin tuottavaan työhön. Vakuutusyhtiöt alkoivat tarjota lapsiperheille terveysvakuutuksia, joiden turvin pääsi jonottamatta yksityiseen sairaanhoitoon. Yksityiset lääkäriasemat kasvoivat ja kehittyivät. Terveyskeskukset olivat edelleen kuntien varassa ja vallassa, ja moni kunta - nehän olivat suurimmalta osiltaan edelleen kepulaisia eli UKKn linjoilla -  ei tehnyt terveyskeskukselleen mitään. Työttömät, eläkeläiset, syrjäytyneet ja köyhät lapsiperheet jäivät jonottamaan kurjistuviin terveyskeskuksiin ja kuolla "luonnollisena poistumana".

Jotkut kunnat ovat hoitaneet terveyskeskuksensa hyvin, mutta liian monet eivät ole, ja tällä hetkellä Suomi on teollisuusmaiden epätasa-arvoisimpia terveydenhuoltopalvelujen saatavuuden suhteen. Suomessa köyhimmän ja varakkaimman kansanosan välinen terveyskuilu kasvaa. Eikä vain terveyskuilu, vaan myös elinajan odote. 90-luvun alussa teollisuusmaita kohdannut talouslama aiheutti eriarvoisuuden kroonistumisen. Lähes kaikilla mittareilla on havaittu, että syrjäytyminen tuo tullessaan huonomman sydänterveyden ja lyhyemmän eliniän

On ehdotettu, että tilanteen korjaamiseksi terveyspalvelujen järjestäminen ja rahoitus tulee ottaa kunnilta kokonaan pois. Suomen on aika siirtyä eurooppalaiseen malliin, jossa palvelujen rahoitus hoidetaan yhdestä pussista, ja palvelut voi tuottaa jokainen, joka täyttää vaaditut kriteerit. Kansalaiset valitsevat heille parhaiten sopivat palvelujen tuottajat.

Mutta miksi tällainen ratkaisu on poliitikoillemme niin vaikeaa tehdä?

Suomalaisen yhteiskunnan perusyksikkö ei ole vapaa kansalainen vaan kunta. Kuntien valta päättää itsenäisesti asioistaan on kirjattu perustuslakiin. Näin poliittinen valta on sementoitu kuntiin, ja kansanedustajistamme neljä viidesosaa on kuntapoliitikkoja.

Jos terveydenhuolto otetaan pois kunnilta ja avataan kaikille tuottajille, ja kansalainen valitsee vapaasti palvelujen tuottajan, poliittinen valta heikkenee ja kansalaisen valta kasvaa. UKKN perintöä kantava Keskusta on ollut vallankahvassa ja heille on mahdoton ajatus antaa poliittista  vapaaehtoisesti  pois. Ei edes terveydenhuollossa.

Siksi heillä on järjetön suunnitelma 15 sote-alueesta ja 18 itsehallintoalueesta. Terveydenhuollon näkökulmasta sote-alueita olisi saanut olla vähän, THL:n mukaan ihanteellisesti 4–5. 

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat