Seuraa 
Viestejä45973

Kirjoittaessanne foorumiin useimmat varmaankin kirjoittavat kirjoittamattoman säännön avulla, joka määrittelee sen, millä tavalla kirjoitamme tänne. Eri foorumeilla on erilaisia kirjoittamattomia sääntöjä.

Alafoorumien aihepiirit rajaavat keskustelua, mutta luovuus ei kuitenkaan tukahdu. Foorumin luovuutta tukahduttavat katkeruus ja viha.

Viha toisia keskustelijoita kohtaan poistaa keskustelusta sisällön.
Keskustelu tulee näin olemaan tarkoitukseton ja se lietsoo vain enemmän bensiiniä vihan liekkiin. Onneksi foorumillamme on tasapaino. Foorumillamme on myös ihmisiä, jotka pyrkivät hyvään ja antoisaan keskusteluun.
Arvostan heitä. Näiden ihmisten ansiosta foorumissa on myönteistä henkeä, joka ohjaa ihmiset keskustelemaan. Myönteinen henki ei saa kadota, koska muuten foorumi tyhjenee. Vihan tullessa ulkopuolelta foorumiin se saastuttaa ihmisten mielet - varsinkin niiden, jotka ovat herkempiä tahi vähämielisempiä. Mitenkään näitä ihmisiä loukkaamatta.

Sisäinen huono olo aiheuttaa ihmisille tarvetta puhua pahaa muista ihmisistä. Tämä olo heijastuu muihin ja muutkin ihmiset voivat tuntea huonoa oloa. Tietyt ihmiset haluavat levittää huonoa oloa ympäriinsä ja syyllistyn siihen välillä itsekin. Myönteinen energia ja kannustava keskustelu vähentää huomattavasti tätä huonoa oloa.
Pyrkikäämme siihen. Rentouttavaa ja elinvoimaista sunnuntaita kaikille.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Bonusta sinulle, mutta aina mielipiteistä väitellessä syntyy ristiriitoja ja vahvoja tunteita.

Ihmisiä me kaikki vain.

HaZe
mutta aina mielipiteistä väitellessä syntyy ristiriitoja ja vahvoja tunteita.

Amen!

PS.
Käykääpä lueskelemassa kiivaita väittelyjä autofoorumeilla esim. TMnet ja Tuulilasi. Siellä on joskus tiukkaa vääntöä, useimmin vastakkain ovat sakemannit ja riisipurkit

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eri foorumeilla on oma ilmapiirinsä. Eniten huolettaa kun huomaa ettei viestiä ole pähkäilty yhtään, vaan heitetään pikaisesti mitä sattuu. Kiistelyt ovat ihimillisiä.

Kyllä tietää tietää.

Ihmiset unohtavat, että tämä on foorumi, eikä chat.

Siksi jotkut kirjoittajat kusevat juosten roiskien viestejänsä jokapaikkaan kiireellä,
ikäänkuin viestin jättöaikaa olisi vain muutama minuutti.

Lopulta viestiketju pysähtyy kuin seinään, kun kirjoittajat eivät enää saakkaan
viestiään tungettua ensimmäisille sivuille.

Muistuttaa kummasti siittiöparven käyttäytymistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat