Seuraa 
Viestejä14105

HS-tarkastelu oli sangen yksipuolinen, vain meidän vierusvaltiota – täältä idän ja lännen vedenjakajalta katsottuna, ehkä jopa tietoisena West trolling manipulation -ilmiönä. Tarkoituksella vai asenteilla? Emme tiedä, mutta tarkka lukija huomaa monia puutteita jutussa, tai oikeastaan vaillinaisuuksia.

Olisikin aika tarkastella Kuolan niemimaata osana merkittävää tasapainouhan ylläpitoa, siellä olevien strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtien myötä, joihin tukeutuvat Venäjän ensilinjan sukellusveneet – Boreit ja niiden monikärkiydinohjukset – Bulavat. Tänään tiedetään, että strategisten ydinaseiden osalta vallitsee määrällinen ja räjähdevoimallinen (?) tasapaino kahden ydinasesuurvallan kesken (US – Venäjä) ---

Nuo Kuolan niemimaan Boreit ja Bulavat ollevat hiukan edellä teknologialtaan amerikkalaisten vastaavia – ovat konstruktioiltaan uuudempia; tätä todistelee US presidentti Donald Trumpin ilmoitus, että hän haluaa modernisoida strategisia ydinaseitaan 1000 miljardilla US-dollarilla |1.

Niin tai näin, mutta Pohjola on sijainniltaan huipputärkeä, eikä vain Koillisväylän osalta |2 – ja siksi muun muassa Nato järjestää täällä paljon suursotaharjoituksia – ja tottakai puolustusnäkökulmasta.

Todellinen syy on Kuolan sukellusveneiden tukikohtien tuhoaminen ja se, jos mikä vaatii harjoittelua ja mielellään siihen sekaannuttaen myös kaksi natotonta valtiota – Ruotsi ja Suomi, joille todennäköisesti kaavaillaan a] Suomena – Viron ilmataistelukyvyn ylläpitäjän roolia |3, siksi US myöntää uusimmat aseteknologiat houkutteeksi (Growler -projekti) – ja vastaavasti b] Ruotsi huolehtisi Latvian ja Liettua ilmataistelukyvystä! (?)

Edellisen Nato suursotaharjoituksen yhteydessä ”löydettiin” gps-häirintä |4, ja siihen saatiin syyllinenkin jo valmiiksi – Venäjä, vaikka aihetta ei ole puolueettomasti tutkittu eikä todistettu.

US satsaa runsaasti voimavaroja elektroniseen sodankäyntiin |5, häirintään ja peilaukseen – unohtamatta bittivirrallista ujuttamista vihollisen puolustusjärjestelmiin – mm. ohjusjärjestelmiin – Iskender episodi – mobile-stuxnet, Kaliningrad ja USS Donald Cook – kts. |6.

….
1
Venäjä rakentaa nyt kovaa vauhtia sotilastukikohtia Suomen naapuriin – HS:n videot näyttävät, millaista sotilaallista toimintaa arktisella alueella on
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006009793.html -

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 22.2.2019 – 7:50:

Nato/US pyörii yhä lähempänä Venäjän pohjoisen laivaston päätukikohtia Kuolan niemimaalla. Noissa tukikohdissa sijaitsevat ydinsodan ne toiset estomerkitykselliset ominaisuudet - kauhun tasapainoa ylläpitävät strategiset ydinsukellusveneet - Boreit ja niiden Bulava-monikärkiydinohjukset. Nuo B' eet ovat vastineet Naton ainaiassotilasjohtaja US' n Ohio-luokan ydinsukellusveneille ja niiden Poseidon monikärkiydinohjuksille. Venäläisiä sotaharjoituksia ei olla nähty noiden Ohio-luokan s-veneiden tukikohtien liepeillä. Miksi US harjoittelee taistelutoimia meillä Suomessa, jopa johtaen seuraavaa suursotaharjoitusta?

Miten Venäjä suhtautuu Kuolasta katsottuna Nato-Isäntämaa pöytäkirjaa*, joka tuo mahdollisuuden US/Naton tuoda maahamme jopa ydinaseita -emme kieltäneet a-aseiden tuontia pöytäkirjassa, kuten ruotsalaiset pitkään pohdittuaan tekivät. Miten Venäjä näkee tuon pöytäkirjan muutoin, varsinkin Lappimme osalta, jossa on paljon erinomaisia lentokenttiä - matkalla vaikkapa Kuolaan, siis rynnäkölle Kuolan s-veneiden tukikohtiin, mihin nimettömien lähteiden mukaan epäillään mm. Trident Juncture sotaharjoituksen harjoitelleen - sisältäen ehkä epäonnistuneen radiohäirintäoperaation ... nythän gps-häirintää syytetään Venäjän aikaansaamaksi - tosin ilman todisteita.

.
Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 125
 • alas 22

Sivut

Kommentit (1065)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä87265

Ilkka Luoma kirjoitti:
HS-tarkastelu
Näistä olemme samaa  mieltä: nimimerkki  Ilkka Luoma ei  luo  vahingossakaan Venäjän eikä Kiinan  uhkaa mutta aktiivisesti  luo Amerikan  uhkaa?

 • ylös 17
 • alas 71
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä87265

"Kremlin luottotoimittaja järkyttyi Putinin puheesta: ”Tällaista uhkausta ei ole ennen kuultu edes Putinilta”

.....Kolesnikovin mukaan Putin esitti näillä lauseilla Yhdysvalloille uhkauksen sellaisella tavalla, jollaista ”edes Nikita Hrushtshev ei aikanaan tehnyt”.

– Se, mitä Venäjän presidentti juuri lausui, oli nimenomaan uhkaus. Millään muulla tavalla sitä ei voi kutsua, Kolesnikov kirjoittaa.

– Vladimir Putin arvioi, että minkäänlaista muuta puhetta siellä päätöksenteon keskuksissa (eli sanotaan suoraan, Washingtonissa) ei ymmärretä eikä kuunnella. Joten hän puhui niin, että häntä kuunneltaisiin, Kolesnikov tulkitsee.

Lue lisää Arja Paanasen kommentista: Kommentti: Putinilta pääsi uusi pahaenteinen sana – tätä se voi tarkoittaa

PUTIN käytti puheessaan myös ilmaisua, jonka mukaan Venäjän on varauduttava vastaamaan Yhdysvalloille ”sekä vastavuoroisin että epäsymmetrisin toimin”."

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006009266.html .

 • ylös 9
 • alas 57
Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä2615

Jopa on itätrollausta!!!

Venäjän sukellusveneiden suurin uhka on Venäjän laivasto. Se pystyi itse upottamaan - ainakin venäläisten mukaan - maailman parhaan sukellusvene Kurskin.

Tässä on lista uponneista itänaapurin sukellusveneistä - tämän homman venäläiset osaavat:

C-117 (1952)

M-200 kosto ( Mest ) (1956) †

M-256 (1957)

K-19 (1961)

B-37 (1962) †

K-3 (1962)

K-129 (1968) †

K-27 (1968) †

C-80 (1969)

K-8 (1970) †

K-56 (1973)

C-178 (1981,)

K-429 (1983)

K-131 (1984)

K-219 (1986) †

K-278 Komsomolets ( komsomolets ) (1989) †

K-141 Kursk ( Kursk ) (2000) †

K-159 (2003) †

Isäntämaapöytäkirja ei vie SUomea milliäkään lähemmäs Natoa. Sen myötä Suomella on kuitenkin tarvittaessa mahdollisuus ottaa vastaan Nato-maiden joukkoja ja materiaalia niin, että kaikki tekniset asiat on sovittu etukäteen. Se lisää Suomen turvallisuutta ja on lähinnä tekninen yhteisymmärryspöytäkirja, jolla saamme tarvittaessa liikuteltua joukkoja edestakaisin.

Osana Pariisin rauhansopimusta 1947 Suomen puolustuskyvylle luotiin erinäisiä sotilaallisia rajoitteita. Asevoimien kokoa rajoitettiin, tiettyjä asetyyppejä kiellettiin ja, esimerkiksi, 17. artiklassa Suomi luopui mahdollisuudesta pitää, valmistaa tai kokeilla ydinaseita.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

 • ylös 8
 • alas 115
jussipussi
Seuraa 
Viestejä87265

"Opposition kannattajat ovat yrittäneet saada tuotua kahta kuorma-autollista avustustarvikkeita maahan Brasilian puolelta, mutta kansalliskaarti on pysäyttänyt autot rajalle. Uutistoimisto AP:n mukaan rajalla on tuhansia venezuelalaisia vaatimassa avustusten pääsyä maahan."

https://yle.fi/uutiset/3-10660639 .

Venäjä varmaankin on tukemassa avustusten estäjiä.

Kärsimystä luomassa, aktiivisesti.

 • ylös 2
 • alas 41
jussipussi
Seuraa 
Viestejä87265

-Maija- kirjoitti:
Näissä sotajutuissaa on aina Matoja. Kyllä Ilkkakin sen tietää.

Katsokaa kuvaa ja antakaa sen vaikuttaa!

On kyllä pitkä mato, mutta liekköhän tuollaisia on olemassakaan?

 • ylös 1
 • alas 27
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14105

[2

...

[edellisesti kohdasta 1 jatkuu] Muistuuko venäläisille mieleen kevät 1941, jolloin Suomi laski koko Pohjois-Suomeen Saksan kolmannen valtakunnan sotavoimat, luovuttaen sotilaallisen johtajuuden Saksan Wehrmachtille ja Waffen-SS' lle ... seurauksena osallistumisemme Operaatio Barbarossaan kesällä 1941, joka meillä tunnetaan Jatkosotana. Projisoiko Kreml tuota hyytävää historiaa nykypäivään - tuon Nato-Isäntämaa pöytäkirjan osalta. Se tiedetään jo, että Venäjä on varautunut pohjoisessa Naton hyökkäysoperaatioihin Kuolan suuntaan. Loogista, sillä Koillisväyläkin on avautumassa, ja Kiina osoittaa suurta kiinnostusta tuota Eurooppaan lyhinta merireittiä kohtaan. Venäjä on luvannut kiinalaisille tuon kauppareitin turvallisuuden - kaikin osin.

….

2

Ilkka Luoma lisäkommentti kohdan 1 HS-linkkikirjoitukseen 22.2.2019 – 10:26:

Yllättäen tuo sotaharjoitus nähdään puolustautumisena lännestä tapahtuvan lähinnä lentokenttien valtausyrityksen estämiseksi. Norja, Ruotsista katsottuna sijaitsee lännessä, ja Norja on Naton marionettivaltio, jossa sotilaallista hyökkäysvoimaa ylläpitää de facto Yhdysvallat. Norja on hyvin strategisessa paikassa koskien idässä olevaa Venäjän Kuolan niemimaata.[24]

Kuolassa sijaitsevat maailmanrauhan perusylläpidon se toinen osapuoli - Venäjän Pohjoisen laivaston strategiset ydinsukellusveneet - tukikohtineen, jotka US näkee pahimpana uhkana itselleen. Siispä mm. Borei-sveneiden varusteluluolastojen tuhoaminen hyvin nopealla taisteluoperaatiolla on ensisijaista ... ja näin hyökkäysreitit Norjasta itään kulkevat myös Ruotsin ja Suomen läpi. Suomen ja Ruotsin Lapin alueilla on erinomaisia lentokenttiä rynnäkköhyökkäyksien toteuttamiseen Kuolaan.

Ruotsilla ja Suomella on Nato - Isäntämaa pöytäkirja*, joka antaa runsaita oikeuksia Nato/US:lle, mutta tuo sopimus on vain pöytäkirja, ja US ei voi siihen täysin luottaa, siksi sen täytyy skenarioida hyökkkäysreittejä myös Ruotsin ja Suomen läpi - tämän Venäjä tietää piirun tarkasti. Nyt onkin viisasta oman liittoutumattomuuden uskottavuuden nimissä varautua tuon US/Naton hyökkäyksen eliminointiin - sen ollessa matkalla Venäjän Kuolaan. Tässä me näemme niin Ruotsille kuin Suomelle hyväksi ylläpitää vahvaa puolustusta myös lännen suuntaan. Olemme molemmat lukkoja estämään näin suurvaltasota täällä pohjoisessa!

Suomi on suojapanssari Ruotsille ja Suomi on omineen vahvin Pohjolan puolustusvoima - pl. Norjassa olevan Naton taisteluvoimien varastointi ja amerikkalaiset hyökkäysvoimat. Suomi sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla, se edellyttää meiltä täysin poikkeavaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, jonka meillä ymmärtävät parhaiten ulkopolitiikan ammattilaiset: Erkki Tuomioja ja Paavo Väyrynen. Meillä ei ole varaa luottautua kauas valtamerten taakse - vaan ymmärtää kiinalaisittain: pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä.

.

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 111
 • alas 7
Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä2615

Ilkka Luoma kirjoitti:
[2

...

[edellisesti kohdasta 1 jatkuu] Muistuuko venäläisille mieleen kevät 1941, jolloin Suomi laski koko Pohjois-Suomeen Saksan kolmannen valtakunnan sotavoimat, luovuttaen sotilaallisen johtajuuden Saksan Wehrmachtille ja Waffen-SS' lle ... seurauksena osallistumisemme Operaatio Barbarossaan kesällä 1941, joka meillä tunnetaan Jatkosotana. Projisoiko Kreml tuota hyytävää historiaa nykypäivään - tuon Nato-Isäntämaa pöytäkirjan osalta. Se tiedetään jo, että Venäjä on varautunut pohjoisessa Naton hyökkäysoperaatioihin Kuolan suuntaan. Loogista, sillä Koillisväyläkin on avautumassa, ja Kiina osoittaa suurta kiinnostusta tuota Eurooppaan lyhinta merireittiä kohtaan. Venäjä on luvannut kiinalaisille tuon kauppareitin turvallisuuden - kaikin osin.

….

2

Ilkka Luoma lisäkommentti kohdan 1 HS-linkkikirjoitukseen 22.2.2019 – 10:26:

Yllättäen tuo sotaharjoitus nähdään puolustautumisena lännestä tapahtuvan lähinnä lentokenttien valtausyrityksen estämiseksi. Norja, Ruotsista katsottuna sijaitsee lännessä, ja Norja on Naton marionettivaltio, jossa sotilaallista hyökkäysvoimaa ylläpitää de facto Yhdysvallat. Norja on hyvin strategisessa paikassa koskien idässä olevaa Venäjän Kuolan niemimaata.[24]

Kuolassa sijaitsevat maailmanrauhan perusylläpidon se toinen osapuoli - Venäjän Pohjoisen laivaston strategiset ydinsukellusveneet - tukikohtineen, jotka US näkee pahimpana uhkana itselleen. Siispä mm. Borei-sveneiden varusteluluolastojen tuhoaminen hyvin nopealla taisteluoperaatiolla on ensisijaista ... ja näin hyökkäysreitit Norjasta itään kulkevat myös Ruotsin ja Suomen läpi. Suomen ja Ruotsin Lapin alueilla on erinomaisia lentokenttiä rynnäkköhyökkäyksien toteuttamiseen Kuolaan.

Ruotsilla ja Suomella on Nato - Isäntämaa pöytäkirja*, joka antaa runsaita oikeuksia Nato/US:lle, mutta tuo sopimus on vain pöytäkirja, ja US ei voi siihen täysin luottaa, siksi sen täytyy skenarioida hyökkkäysreittejä myös Ruotsin ja Suomen läpi - tämän Venäjä tietää piirun tarkasti. Nyt onkin viisasta oman liittoutumattomuuden uskottavuuden nimissä varautua tuon US/Naton hyökkäyksen eliminointiin - sen ollessa matkalla Venäjän Kuolaan. Tässä me näemme niin Ruotsille kuin Suomelle hyväksi ylläpitää vahvaa puolustusta myös lännen suuntaan. Olemme molemmat lukkoja estämään näin suurvaltasota täällä pohjoisessa!

Suomi on suojapanssari Ruotsille ja Suomi on omineen vahvin Pohjolan puolustusvoima - pl. Norjassa olevan Naton taisteluvoimien varastointi ja amerikkalaiset hyökkäysvoimat. Suomi sijaitsee idän ja lännen vedenjakajalla, se edellyttää meiltä täysin poikkeavaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, jonka meillä ymmärtävät parhaiten ulkopolitiikan ammattilaiset: Erkki Tuomioja ja Paavo Väyrynen. Meillä ei ole varaa luottautua kauas valtamerten taakse - vaan ymmärtää kiinalaisittain: pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä.

.

Jatkuu

Kannattaako jatkaa kun nytkin menee pahasti luulottelun ja propagandan puolelle?  En suosittele.

Korjataan virheellisiä väittämiä (taas kerran XD )

1.  Keväällä saksalaisiset kulkivat Lapin läpi, minkä mahdollisti Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus. Syksyllä 1940 Suomen ja Saksan välillä oli  solmittu ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan rajan välillä.

Vastaavasti Suomen ja Neuvostoliiton välillä oli kauttakulkusopimus Hangon tukikohtaan.

2. Suomi ei osallistunut Barbarossaan eikä Suomen alueelta hyökätty Neuvostoliittoon vielä kesäkuussa 1941 kun Neuvostoliitto aloitti jatkosodan 22.6.1941 klo 6.05.

Presidentti Risto Ryti: ”Heti kesäkuun 22 päivän aamulla ryhtyivät venäläiset sotavoimat hyökkäyksiin Suomen alueelle pommittaen ja tulittaen puhtaasti suomalaisia kohteita. Klo 6.05 aamulla sanottuna päivänä venäläiset ilmavoimat pommittivat panssarilaivojamme Sottungan luona; klo 6.15 venäläiset ilmavoimat pommittivat Alskärin linnaketta Turun saaristossa; klo 6.45 venäläiset ilmavoimat pommittivat suomalaisia kuljetusaluksia Korppoon luona ja klo 7.55 venäläinen tykistö avasi tulen Hangon vuokra-alueelta ampuen Porsöhön, Storholmaan ja mantereelle. Samana päivänä avattiin Hirsilammen luona, noin 14 km Imatran itäpuolella, Neuvostoliiton alueelta tuli suomalaisia rajavartioita kohden ja Pummangista Petsamossa ammuttiin useita kymmeniä tykinlaukauksia erästä merellä kulkenutta suomalaista laivaa kohti. Näiden puolueettomuudenloukkausten johdosta ulkoministeri Witting kesäkuun 22 p:nä esitti Neuvostoliiton lähettiläälle ministeri Orloville vastalauseen pyytäen selitystä. Ministeri Orlov lupasi kääntyä hallituksen puoleen, mutta pyydettyä selitystä ei milloinkaan saatu.”

3. Koillisväylä

Koillisväylä ei ole avautumassa rahtiliikenteelle eikä kiinalaisilla ole laivakalustoa rahtikuljetuksiin Koillisväylän läpi. Koillisväylän ongelmat ovat lyhyt 2 - 4 kk purjeduskausi ja Dmitrija Laptevan matalikko, jossa väylän syvyys on vain 8metriä https://www.wilsoncenter.org/sites/default/files/navigating_the_northern...

4. EI Natolla ole mitään hyökkäysjoukkoja tai -varustuksia Norjassa, Suomen läpi ei mene edes tiestöä ja Lapin lentokentät eivät sovellu sotilastoimintaan. Lisäksi Nato käyttää ilmatoimintaansa suuria lentotukikontiaan melkoisen kaukaakin - esimerkiksi  kun Saddam hyökkäsi Kuwaitiin taistelulentoja Irakiin lennettiin Englannista saakka.

5. Väyrynen on reliikki Kekkoslovakian ajalta ja hänen narsimiaan kuvaa parhaiten hänen lausahduksensa: "

"Minä olen Jumalan valittu johtamaan Suomen kansaa."  Lähde: Väyrynen illanistujaisissa Mikko Pesälälle, Suomen Kuvalehti 3/1999

6. Tuomioja on kammottava tapaus isänmaallemme. Hän junaili jv miinaliellon, joka on heikentänyt maanpuolustustamme.

Lisäksi Örkki Tuomioja on Suomen kallein ihminen: Valtionyhtiö Sonera olisi nimittäin voitu myydä Internet-kuplan aikoihin vuonna 1999 hinnalla, joka vastasi koko Suomen silloista valtionvelkaa. Kaupan esti  ministerinä istunut Örkki Tuomioja.

Omena ei putoa kauas puusta, sillä Örkki Tuomiojan isoäiti on tuomittu maanpetoksesta.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

 • ylös 11
 • alas 107
jussipussi
Seuraa 
Viestejä87265

Major_Breakthrough kirjoitti:
Eihän Venäjä ole kenellekään minkäälainen uhka. Todella rauhaa rakastaa kansaa.

"VENÄJÄN valtiontelevisio esitteli sunnuntai-illan lähetyksessään yhdysvaltalaisia sotilaskohteita, joihin Venäjä iskisi ydinsodan sattuessa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lähetyksessä myös uhottiin, että Venäjän uudet hypersooniset ohjukset kykenevät tavoittamaan maalinsa alle viidessä minuutissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on viime aikoina useaan otteeseen nostanut esiin kehitteillä olevat hypersooniset Avangard-taistelukärjet. Hypersooninen tarkoittaa, että ohjus kulkee moninkertaisella äänennopeudella.

Ydinasepuheet on suunnattu sekä kotiyleisölle että Yhdysvalloille, kirjoittaa HS:n Moskovan-kirjeenvaihtaja Jussi Niemeläinenäskettäisessä analyysissään.

SUNNUNTAI-ILLAN ohjelma oli Reutersin luonnehdinnan mukaan ”poikkeuksellinen jopa Venäjän valtiontelevision joskus sotaisilla standardeilla”.

Kyse oli Vesti Nedeli -ohjelmasta, jota vetää räyhäkansallinen Kremlin äänitorvi Dmitri Kiseljov. Hän näytti katsojille Yhdysvaltain karttaa ja listasi ”presidentin tai sotilaallisia komentokeskuksia”."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006014247.html?utm_campaign=tf-HS&utm... .

 • ylös 3
 • alas 54
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14105

jussipussi kirjoitti:
Major_Breakthrough kirjoitti:
Eihän Venäjä ole kenellekään minkäälainen uhka. Todella rauhaa rakastaa kansaa.

"VENÄJÄN valtiontelevisio esitteli sunnuntai-illan lähetyksessään yhdysvaltalaisia sotilaskohteita, joihin Venäjä iskisi ydinsodan sattuessa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lähetyksessä myös uhottiin, että Venäjän uudet hypersooniset ohjukset kykenevät tavoittamaan maalinsa alle viidessä minuutissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on viime aikoina useaan otteeseen nostanut esiin kehitteillä olevat hypersooniset Avangard-taistelukärjet. Hypersooninen tarkoittaa, että ohjus kulkee moninkertaisella äänennopeudella.

Ydinasepuheet on suunnattu sekä kotiyleisölle että Yhdysvalloille, kirjoittaa HS:n Moskovan-kirjeenvaihtaja Jussi Niemeläinenäskettäisessä analyysissään.

SUNNUNTAI-ILLAN ohjelma oli Reutersin luonnehdinnan mukaan ”poikkeuksellinen jopa Venäjän valtiontelevision joskus sotaisilla standardeilla”.

Kyse oli Vesti Nedeli -ohjelmasta, jota vetää räyhäkansallinen Kremlin äänitorvi Dmitri Kiseljov. Hän näytti katsojille Yhdysvaltain karttaa ja listasi ”presidentin tai sotilaallisia komentokeskuksia”."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006014247.html?utm_campaign=tf-HS&utm... .

...

Tuohon HS-juttuun tein vastineen - ei ole vielä julkaissut!

Venäjä vastaa US' n luomaan uhkapotentiaaliin, joka ilmaistiin USA' sta käsin jo 13.01.2018 - " ... Uusi selonteko korostaa ydinaseiden pelotevaikutusta ja kannustaa Yhdysvaltoja modernisoimaan ydinasearsenaaliaan hintaa säikähtämättä, kertoo uutistoimisto Reuters. ..." _ "Vuodettu asiakirjaluonnos paljastaa lisää:

HS-otsikko: Yhdysvaltalainen The Huffington Post -lehti sai haltuunsa Yhdysvaltain ydinaseselonteosta valmistellun luonnoksen, joka viedään lähiviikkoina presidentille allekirjoitettavaksi. ... " lopputeksti löytyy täältä ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005523499.html -

Ote HS-tekstistä: " .. Luonnoksen mukaan Yhdysvallat aikoo uusia ydinasearsenaaliaan ja tekee muutoksia ydinasepolitiikkaansa. Luonnos sisältää muun muassa varoituksen, että ydinaseella saatettaisiin joissakin tilanteissa iskeä myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole käytössään ydinaseita .. "

Samalla US on ilmaissut halunsa alentaa ydinaseiden käyttökynnystä, tiedustelun huomatessa, ettei Venäjän Pohjoisen laivaston strategisten ydinsukellusveneiden luolastoja voida enää tuhota tavanomaisin asein - vaan niiden tuhoamiseen tarvitaan taktinen ydinlataus! Niin tai näin - nämä ovat uhkaavia toimia, joihin ei siltä toiselta ydinasesuurvallalta - Venäjältä - voi syntyä kuin vastine, sillä uhan tasapainon on säilytt'v' - se on ainoa keino estää laaja ydinsota, joka ei jätä "ketään" henkiin ---

Lainaus Iltalehdestä: Brittilehti: Trump haluaa kasvattaa Yhdysvaltojen ydinasepelotetta - historiallinen käänne kylmän sodan jälkeisenä aikana
29.10.2017 klo 16:12 --- The Guardianin mukaan Trump haluaa jopa kymmenkertaistaa USA:n ydinaseiden määrän ja muuttaa niiden käyttökynnystä.

Linkki ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201710292200494770 - 
...
KU: Arvostelijoiden mielestä Trumpin suunnitelmat lisäävät ydinsodan vaaraa - US pr. Trump aikoo alentaa ydinaseiden käyttökynnystä sekä määrätä kehitettäväksi kaksi uudentyyppistä ydinohjusta. Asiasta kertoo brittilehti Guardian.

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

 • ylös 106
 • alas 2
hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

ekavekara kirjoitti:
Laitetaan väliin hieman kepeää musiikkia...

Venäläiskuoro lauloi armeijan juhlissa ydinpommin pudottamisesta Yhdysvaltoihin:

”Tähtää kohti Washingtonia... – Ylitettiin Atlantti ja käsken tähystäjää: Petrov, kohti Washingtonin kaupunkia tähdätkää!"

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006015738.html

.

Eikä laulanut ja jos lauloikin, se on amerikkalaisten oma vika!

Deimos
Seuraa 
Viestejä23633

Uhka on aina tullut idästä ja muistelen jotakin alokasajastani Suomen armeijassa. Muistaakseni kuvitteellinen vihollinen tuli aina - idästä.

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

 • ylös 1
 • alas 23
Deimos
Seuraa 
Viestejä23633

Vai tuliko se muilla lännestä tai etelästä? Kiinnostaa kyllä. Ehkä linnakkeella oli omat tapansa. Kuten alikersatti Tapani sanoi: Nimeni on Tapani ja tapani tulette tuntemaan...

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

 • ylös 0
 • alas 18
deep purpose
Seuraa 
Viestejä1633

Kylmä sota kun loppuu, on kuuma-kalleitten vuki. Sit kuuma-kallet tappelee ja voidaan mennä taas kohti uutta kylmää sotaa. Karaistavaa vaihtelua kyhäämässä.fi

Turn Complete..

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä25442

Kyllähän Suuri Johtaja, toveri Putin on viime aikoina kunnostautunut luomalla Venäjästä yhä suurempaa uhkaa.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

 • ylös 8
 • alas 17

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat