Seuraa 
Viestejä8843

...

HS: "Helsinki hamuaa lisää valtaa ja rahaa: Kaupunkilaiset karttelevat vuokra­tontteja, mutta pian ei kaupungista muita saakaan"

~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006014539.html -

Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 26.2.2019 - 9:20:

Kiintoisa ajattelumuutos! Maa(perä) on elämän perusta, se sisäistää itseensä elämän lähtökohdat - biosfäärin, sen massaisimpana osana. Maaperä on "ikuista" ihmisen elinikään nähden. Maa oli, on ja tulee olemaan - vain pienin hetkin se on ollut jonkun ihmisen/ tämän yhtiön (yhteisön) "omistuksessa" - hallinnassa. Kiintoisaa on se, että marxilaisuuteen osaksi itsensä sitonut Kiina* - yhteiskuntajärjestyksenä ja maailman suurimpana kansantaloutena (bkt/ppp) - ei myy maata, tontteja eikä luovuta omistuksia yksityisille - maa on sielläkin ikuista, ja sitä voi vain vuokrata!

Kiinassa maanvuokraus on suuri, erittäin suuri business ja aluehallintojen/ kaupunkien ja maaseutuyksiköiden (kyläyhteisöjen) suuri tulonlähde. Kiinassa voit vuokrata kaupungista maa-alueen (tontin) jopa 70 vuodeksi - maksat kerralla, tai sitten teet yhteistoimintasopimuksen - pankin, kaupungin, poliittisten päättäjien ja kaavoittajan kuin rakentajan kanssa. Voit olla grynderi, ... tätä kokeilumahdollisuutta tarjottiin myös suomalaisille rakentajille, kokeiluna - se ei tuolloin noin kahdeksan vuotta sitten kiinnostanut ketään!

Kiinassa siis maata vain vuokrataan - maa on yhteiskunnan "omaisuutta". Maapinta-alaan yhteiskunnalla on se "ikuinen nautintaoikeus". Maalla kyläyhteisöt voivat vuokrata "sovittaessa" omaa viljelypinta-alaa vaikkapa suomalaisille puunjalostusyhtiöille - puupelloiksi (esimerkiksi eukalyptus) - tästä on jo suomalaisilla kokemusta - eräs suuri puunjalostusyhtiö operoi alueellisten "konsulttien" kanssa, eikä kaikki mennyt kuin "strömssöössä" ...

Maan omistaminen on filosofinen ihmisen itsekkyyskysymys - ollako individuaali ja kollektiivi! Se on varmaa, että maa pysyy ja ihminen itsessään ei. "Maasta sinä olet tullut, ja maaksi sinun on tuleman" -evl-kirkko.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat