Seuraa 
Viestejä45973

Armitage näköjään kysyi jo lukitun aiheen jaettu ilo on paras ilo viimeisenä kysymyksenä miten hiili omaa timantin ja grafittin olomuodon.

Helppo.

Atomin ytimestä ulospäin avautuvat energia-aallot taipuvat sinne päin mistä hankautuvat tiheimpiin energia-aaltoihin.

Oikeassa paineessa hiilen atomeista avautuvat energia-aallot alkavat kohtaamaan aina samasta suunnasta energia-aaltoja, jolloin atomin ytimeen alkaa tulla aina samoista suunnista energia-aaltoja jne.

Edelleen Armitage kysyi miten vesi omaa eri muotonsa.

Ollessaan nestemäisenä vesimolekyylit laajenevat aika ajoin toiselta puoleltaan nopeammin ja näin energiaa avautuu enemmän sieltä puolelta molekyyliä, jonka seurauksena ne liikkuvat toiseen suuntaan muljahdelleen toisten kolmiulotteisesti laajenevien vesimolekyylien välissä.

Kun veteen ei tule ulkoa paljoa energia-aaltoja, alkavat vesimolekyylien atomien ytimistä avautuvat energia-aallot taipua kokonaisuudessa vieressä olevien vesimolekyylien atomien ytimiin ja näin ne lukittuvat ilman sidosvoimia ja jatkavat kolmiulotteista laajenemista vieri vieressä niin ettei energiaa juurikaan avaudu poispäin jäästä ja näin jää on kylmää.

Kun veteen tulee ulkoapäin paljon energia-aaltoja, alkavat vesimolekyylit laajentua/palaa/räjähtää auki voimakkaammin, jonka seurauksena ne tönivät toinen toisiaan poispäin toisistaan normaalia voimakkammin ja kun ne tönivät toisiaan aina kohti vähemmän tiheää aluetta eli poispäin maapallon keskipisteestä, niin silloin syntyy vesihöyryä.

Loogisen yksinkertaisen kauniin Savolaisesti ajateltuna.

Savor

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat