Jos joku on katsonut Schindlerin listan monesti, voisitko vinkata alkoiko elokuva sillä, että juutalaiset eristettiin ghettoihin vai miten, koska itse pari päivää sitten katsoin ja en oikein muista. Tiedolla olisi pienoinen kiirre.

Ja sitteen minä vuonna ne sinne ghettoihin eristettiin? Mahtoiko olla kyseessä samainen vuosi jolloin Hitlerin hallitsema Saksa hyökkäsi puolaan ja toinen maailmansota syttyi eli v. 1939?

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Karres
Seuraa 
Viestejä163

Alku kertoo juutalaisten rekisteriöinnistä ja siirrosta suuriin kaupunkeihin.

Ensimmäinen ghetto perustettiin Piotrków Trybunalskiin reilu kuukausi miehityksestä 08.10.1939.

Tokkura
Seuraa 
Viestejä5349

Varsovan gheton kapina oli kesällä 1943.  Liittoutuneiden tunnustama "Puolan kansan edustaja" Armia Krajowa -vastarintaliike, entinen Kristillisen puolueen aseistettu nuorisojärjestö Wiczi [Vitsi] oli käytännössä saksalaisten puoellea, joten NL veti siltä tunnustuksensa ja perusti uuden vastarintaliikkeen Armia Ludowan, jonka tarkoitus oli kuitenkin toimia yhteistyössä Krajowan kanssa.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6167

Krakovaanhan melkein koko leffan tapahtumat sijoittuu, eikai siinä muistaakseni muita ghettoja edes mainittu tai ainakaan kuvattu. Lopussa sit tsekkeihin Oskarin uus tehdas. Niinkun jo sanottu ihan alussa juutalaisia lähetettiin Krakovaan junalla rekisteröityyn. Sitten Schindler starttas tehtaansa ja palkkas työvoimaa, ja vasta sen jälkeen Krakovan ghetto perustettiin.

Sen jälkeen Plaszowin keskitysleiri, ja leffan sairain natsi Göth...

https://www.youtube.com/watch?v=HQzfaiSnHnY

Sit gheton putsaus, ja Schindler teki listansa ja siirsi työläisiä uuteen tehtaaseen tsekkeihin.

Sen verran raskas ja pitkä depressantti pysäyttävä leffa ettei tota kovin usein viitti katsoo, vaikka kirkkaasti 10/10 onkin. Kestää päivä toipua katselun jälkeen. :)

 Edellisestä kerrasta on kyl useempi vuosi, vois melkein hommata UHD:na ja kattoo.

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä17842

Schindlerin lista on huikea elokuva, mutta sillä on myös voimakas polittinen tarkoitus...joka auttaa kynimään Saksalta korvauksia kaltoin kohdelluille juutalaisille...jotka on tähtitieteellisiä summia.

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat