Seuraa 
Viestejä4887

On osoittautunut että jos yksittäiset konfliktit luokitellaan niissä kuolleiden uhrien määrällä n, vastaavien konfliktien määrä annettuna vuotena on verrannollinen n:ään korotettuna vakiopotenssiin.

Jos otetaan esimerkiksi Irakin sota, voimme kysyä kuinka monta kymmenen henkeä vievää konfliktia tulee tapahtumaan seuraavan vuoden aikana. Datan mukaan tapauksia on keskimäärin 10 ^-2,3. Jos sen sijaan kysymme kuinka monta 20:n uhrin konfliktia on vuodessa, niin vastaus on 20^-2,3. Kaikkien skaalojen frevenssillä on sama eksponentti.

Eksponentti oli kaikissa tapauksissa lähellä 2,5 ja Columbian ja Irakin tapauksessa pystyttiin näyttämään että se kehittyi kohti 2,5:tä.

Physorg
It turns out that if individual conflicts (for example, a terrorist attack or a guerilla raid) are classified according to the resulting number of fatalities n, then the number of such conflicts occurring in any given year is proportional to n raised to a constant power.

Let’s look at a specific example. In the case of the Iraq war, we might ask how many conflicts causing ten casualties are expected to occur over a one-year period. According to the data, the answer is the average number of events per year times 10–2.3, or 0.005. If we instead ask how many events will cause twenty casualties, the answer is proportional to 20–2.3. Taking into account the entire history of any given war, one finds that the frequency of events on all scales can be predicted by exactly the same exponent.

In each case, the power law exponent that predicted the distribution of conflicts was close to the value –2.5.

What’s more, in the case of Colombia and Iraq he was able to show that the exponent seemed to be evolving towards that value;

Asiasta tarkemmin:
http://www.physorg.com/news67524254.html

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Olkoon eksponentti a. Vuodessa kuolee siis keskimäärin yhteensä:

1*1^a + 2*2^a + 3*3^a + ...
= 1^(a+1) + 2^(a+1) + 3^(a+1) + ...

Tämä sarja suppenee mikäli:

a+1 < -1
<=> a < -2

Esimerkiksi eksponentin arvolla -2.3 saadaan vastaukseksi jotain 4. Taitaa jokin etukerroin vielä puuttua..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos vielä pistäisit sen sen C:n arvon, niin voitaisiin tehdä muutakin kuin heilutella käsiä... Ei millään jaksa/ehdi kahlata tuota pdf:ää lävitse.

totinen
p(x) = todennäköisyys että tapahtuu konflikti jossa on x uhria

Jos nyt oikein pilkkua viilataan, luulisin tuon olevan x uhria vaativien konfliktien lukumäärän odotusarvo yhdelle vuodelle.

Vakio C on helppo laskea, jos tietää kokonaisuhrimäärän.

C * (sarjan summa) = kokonaisuhrimäärä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat