Seuraa 
Viestejä11260

[2006] Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla

IL-blog_ote: ” … Pohjois-Korea tuntuu olevan uhka jopa EU:lle, koska Suomen Vanhanenkin on huolissaan ja pyytää Pohjois-Koreaa lopettamaan kokeensa ja vetäytymään kiltiksi neuvottelijaksi länsimaiden ohjastamaan ruotuun. Pohjois-Korealla ei ole oikeutta testata mahdollista voimankäyttöä, mutta Israelilla näyttää olevan oikeus suoraan ja massiiviseen voimankäyttöön lähinnä siviilejä kohtaan.

Israelia torutaan hellästi ja juutalaiset vastaavat tuhoamalla palestiinalaisten sähköntuotannon, räjäyttämällä laillisesti valitun palestiinalaishallinnon rakennuksia ja ottamalla vangiksi ketä haluavat. Palestiinalaiset ottivat yhden sotavangin ja Israel on teljennyt vankiloihinsa arviolta toistatuhatta naista ja lasta, jotka edustavat vangitsijansa mielestä pahaa terrorismia, itse tulittaen siviilikohteita taistelukopterein ja hyökkäysvaunuin. … ” |1


I
YK:n tutkijat: Israel saattoi syyllistyä sotarikoksiin Gazan protesteissa – sotilaat ampuivat lapsia ja lääkintähenkilökuntaa
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006017960.html -

Ilkka Luoma 28.2.2019 – 15:39:

Kaksi voimallisesti esillä olevaa asiaa - Israel ja Pohjois-Korea - molemmat ydinasevaltioita, eikä kumpikaan päästä tutkijoita tarkastamaan atomiasevarantojaan! Toinen sotii liki jatkuvasti - toiselle riittää vain "uhkailu" ---

[2006] Pohjois-Korea ja Israel pullistelevat aseilla

EU ja lähes kaikki maat tuomitsevat Pohjois-Korean ohjuskokeet vaaraksi maailman rauhalle. Israelia ja palestiinalaisia kehotetaan malttiin ja rauhanomaisuuteen tunnustamalla, että vain he voivat sopia keskinäiset asiansa. Kaikki muut maat saavat tehdä ohjuskokeita, paitsi Pohjois-Korea. Mikään muu maa ei saa harjoittaa yksipuolista miehitystä, rangaistusmatkoja vieraan maan alueelle ja siviilien murhaamista korkeateknologialla, paitsi Israel.

Otsikon asetelma on yllättävä, mutta siinä piilee kaksi erilaista mielivaltaa. Pohjois-Korea katsoo itsellään olevan samanlainen sotateknologian tuotekehitys- ja testausoikeus kuin kaikilla muilla maillakin. Muu maailma ei katso hyvällä Pohjois-Korean kokeita ja tuomitsee maailman yksinäisimmän ja yhden köyhimmistä maista vaarana maailman rauhalle. Israel on saanut rauhassa testata ja kokeilla jo vuosikymmenien ajan, amerikkalaisten hiljaisella tuella omat atomikokeensa.

Näissä kahdessa asiassa paistaa länsimainen kaksimielisyys ja vahvemman laki. Israelille myönnetään oikeus miehitykseen, atomiaseeseen ja suoraan väkivaltaan selostuksella, että juutalaiset saavat turvata luvatun maansa rauhaa ja kansalaisten turvallisuutta. Israel käyttää huipputekniikkaa ja voimaa kiusallista naapuriaan kohtaan, joka ei voi vastata yksipuoliseen saarrostukseen kuin kotitekoisilla ihmispommeilla ja raketeilla, joiden teho on murto-osa Israelin voimankäytöstä.

Molemmin puolin murhattujen, miltei aina viattomien ihmisten, kuolin suhde on tyly; Israel tappaa miltei 3-10 kertaisen määrän, kuin palestiinalaiset. Länsimaisen ajattelun ja oikeudentunnon pitäisi tuomita molempien murhat ja kannustaa vahvempaa olemaan viisaampi ja tekemään konkreettinen aloite.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 3
  • alas 2

Kommentit (5)

Käyttäjä18457
Seuraa 
Viestejä3

Israel saa testata, koska testaa eramaassa eika uhkaa muita ihmisia kokeillaan kuten Pohjois-Korea. Israelilla on oikeus puolustaa kansaansa terroristien jatkuvalta rakettituleta, puukotuksilta ym. Israel ei uhkaa ketaan, haluaa vain elaa rauhassa. Kun esim. Iran avoimesti uhoaa havittaa Israelin, siihen ei kansainvaliset jarjestot puutu millaan tavalla, samoin kuin ei terroristijarjestojen toimintaan. Vain Israel tuomitaan Yk;ssa. 

Tiesitteko, etta Israel kuljettaa peravaunurekoilla Gazaan ruokaa sillavalin, kun hamas haalii aseita Israelin havittamiseksi.? Tiesitteko, etta Israel hoitaa sairaaloissaan vihollispuolen ihmisia. Niita, jotka ovat valmiit havittamaan Israelin.? Tiesitteko, etta Israel on ensimmaisia auttajia kaikilla kriisialueilla, maanjaristys, tsunami ym. kriisit.?

Missa Yk;lta edes vahan kiitosta Israelille lukemattomista keksinnoista, joilla Israelin alykas kansa on maailmaa rikastuttanut? Vain arabimedian valheet ovat menneet maailmassa perille. On alennuttu kohtelemaan Israelia alhaisemmin kuin mika sille kuuluisi.

לאה זבוון

Sudenjälki
Seuraa 
Viestejä83

Suurin uhka maailmanrauhalle on nimenomaan Israelin äärijuutalaiset. Trumpin uhittelu perustuu ennemmin rahaan mutta juutalaisuudessa valtaan ja vanhaan uskomukseen että "jumalan valittuna kansana" saa vapaasti tappaa kenet ja keitä tahansa koska heillä on "jumalallinen" oikeus. Arabilapsien tappaminen ei siis ole edes moraalisesti väärin. Meille Suomalaisille tuntuu oudolta viattomien lapsien silmitön murhaaminen, mutta mitä me olemme heitä syyttämään. Sama homma on myös islamilaisessa maailmassa, terrori vaan terrorin vuoksi ja imaamit muka puhuu kokouksissa rauhasta. Hitto mitä paskapuhetta. Jos imaamit puhuisivat rauhasta "vääräuskoisia" kohtaan niin mitään terroria ei enää olisi. Imaameilla on tajuttomasti valtaa ja nyt ne käyttävät sitä vihanlietsontaan. Itse pidän uskontoja suurimpana syynä nykyisiin sotiin ja vihamielisyyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JPI
Seuraa 
Viestejä31511

Vaikka Trumppi onkin narsistinen paskakasa, niin pientä Israelia ympäröivät sille vihamieliset arabimaat. Arabimaita sen sijaan ei ympäröi joka puolelta niille vihamielinen Israel.

3³+4³+5³=6³

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä11260

JPI kirjoitti:
Vaikka Trumppi onkin narsistinen paskakasa, niin pientä Israelia ympäröivät sille vihamieliset arabimaat. Arabimaita sen sijaan ei ympäröi joka puolelta niille vihamielinen Israel.

....

~ https://yle.fi/uutiset/3-10714990  - 

"Gazan rajalla neljä kuollut ja kymmeniä haavoittunut Israelin joukkojen tulituksessa

Raja-aidalla on ollut palestiinalaisten suurmielenosoitus vain kymmenen päivää ennen Israelin parlamenttivaaleja.

Gazan kaista

30.3.2019 klo 15:12

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sudenjälki
Seuraa 
Viestejä83

Jpi hyvä kommentti. MUTTA antaako se luvan tappaa arabilapsia? Minusta arabilapsien tappaminen lisää vihaa tappajaa kohtaan. Miten itse asian kokisit: Elät rauhassa ja uskot ihanaan huomiseen ja se loppuu kun Israelin lentokoneet tappavat viattoman perheesi. Tuntenet varmaan vihaa koska et ole ollut asiaan millään tavalla osallinen. Olet vain syytön isojen poikien leikeissä.
Tämä iänikuinen kostamisen kierre ei lopu ennenkuin ja nyt tulee itselle se vaikein asia mutta kestän sen kyllä.

JUUTALAISEN JA ISLAMILAISEN PÄÄTTÄJISSÄ ON YLI 50% NAISIA.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat