Seuraa 
Viestejä2

Mielenkiintoista ajatusleikkiä skenaarioilla tässä testissä. Paljon pitäis tapahtua muutoksia, et ihmiskunta menettäis täysin uskonsa teknologiaan, mut toisaalta never know. Oma tulokseni taisi olla optimistisimmasta päästä, nimeltään insinöörin toiveuni.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/02/28/maailma-2050-kokeile-milta-elam...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
iMuke
Seuraa 
Viestejä1391

Ja näin taas yksi ketju internetin keskusteluforumien ketjujen valtameressä muuttuu loputtomaksi ilmastomuutosinttämiseksi.

marmul
Seuraa 
Viestejä84

Ihmisiä on 2050 arvioiden mukaan 9,3 miljardia ja 2100 10,1 miljardia (wiki)

Ei taida enää sähköautot riittää ja ydinvoimaloitakin pitäisi olla joka niemellä ja kukkulalla.

Mun käsitykseni on se, että ilmastonmuutoksen peruuttamiseksi vaaditaisiin ihmiskunnan nykyisen lukumäärän puolittuminen, kaikki muu on on viherpiipertäjien liberaalia lässyttämistä.

Ihminen on osa luontoa ja ihmisen aiheuttama luonnonkatastrofi ei oo sen kummenpi kuin meteoriitin tai ison tulivuoren purkauksen aiheuttama katastrofi. Uusia lajeja syntyy ja elinkelvottomat kuolevat.

Mun mielestäni ihminen lajina ei oo mikään erityisen arvokas säilytettävä. Outo yhdistelmä eläimen viettejä , älykkyyttä ja empatiaa ...joka kuitenkin, oikeissa olosuhteissa, nauttii tappamisesta.

Ei jatkoon.

Käyttäjä5834
Seuraa 
Viestejä12

Tuo Ylen "juttu" kertoo kyllä paljon enemmän kysyjästä, kuin vastaajasta. 80-luvun tekstipeleissäkin sai monimutkaisempia ja realistisempia vaihtoehtotulevaisuuksia aikaiseksi. Vähemmän ideologisia tosin, kun se ei ollut niiden tarkoitus.

Vierailija

Vittu mitä paskaa.
30 vuodessa muslimi-invaasio vetää maailman takapakkia.
Akat nyrkin ja hellan väliin. Ilmastomuutosta ei tullutkaan vaan pieni jääkausi.

Vierailija

Voi pyhä insinöörin päiväuni.

Olipa kaikki kivaa ja kaunista. Teknologisesti oli kelvollinen lopputuote, mutta taloudessa mentiin metsään vakavasti. On melko selvä asia, että korporaatiot tulevat johtamaan maailmaa jonkun aikaa, mutta 2050 tuo korporaatiodiktatuuri on vasta hiljallees saavuttamassa koko planeetan omistamista, eikä se tuosta omistuksesta luovu ainakaan sataan tai kahteensataan vuoteen - ei ennen kuin se siihen pakotetaan.

Suurin osa mainituista teknologioista ovat alkuun riiston ja pakotuksen välineitä, ei viihdetuotteita. Toki myös viihde on luultavasti tuotettu puhtaasti riiston ja pakotuksen työkaluksi.

Esimerkkinä tuollaisesta realistisesta teknologisesta toimikoot mainitut tuoksugeneraattorit. Samaten vauvasuunnittelun saralla ei vanhemmat valikoi lapsensa ominaisuuksia, vaan työsopimukset tehdään ennen syntymää. Oikeastaan omistussopimus kuvaa paremmin kuin työsopimus. Korporaatiot maksaa vauvojen suunnittelun ja teon, joten lopputuote on 100% niiden omistuksessa ja vanhemmat saavat enintään liisata lapsen lapsuuden ajaksi.

Lithops
Seuraa 
Viestejä343

Kun vastasi pääosin nykyhetken arvoja katsoen, jossa siis raha on parrasvaloissa, kriisimaailman pukkasi. Tuon arvomaailman lopputuloksen olen tiennyt jo ennen tätäkin ajatusleikkiä.

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä2445

Ilmasto muuttuu ja 2050 ihmiset pohtivat sitä, milloin auringon passivinen vaihe kääntyisi aktiivisemmaksi.

20-30 vuotta on nyt saatu kärsiä tästä modernin ajan "Pienestä Jääkaudesta"

Ihmisten määrä maapallolla on jo 10 miljardia eikä ruuan tuotanto ole helppoa. Pohjoisilla laueilla kuten Suomi, voi viljaa kasvattaa vain Jyväskylän eteläpuolella.

esko

Ainstaini
Seuraa 
Viestejä216

Ainakin voisi hyvällä omallatunnolla väittää,että kontrolli kasvaa kovasti diktatuureissa ja banaanivaltioissa. Kiinahan sitä nyt kehittää.
Euroopan kehityskulku on epäselvä ,mutta nyt ollaan tienristeyksessä ja valitaan mihin suuntaan lähdetään. Islamisaationkin kansaa varmaan vielä hetki pärjätään,jos radikaalisaarnaajat saadaan pidettyä poissa pelikentiltä.

Amis (lahokannon simarusinoita täällä asustaa)

Antibiootti on Murha!!!

Keijona
Seuraa 
Viestejä21844

Onhan nykykehitys ollut niin hätäistä, yksipuolista ja fanaattista, että vastareaktioita varmasti odotettavissa.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä16545

Tuntuvas taantumaa krääsäkulutukseen/roskaamisen loppumista soisi globaalisti tapahtuvan ja lisääntyvää paikallista/kansallista tuotantoa, laadusta tinkmättä, pankkien ja muitten ihmisiä kontrolloivien niin yksityisomisteisten, kuten myös valtiotason instanssien vallan hillintää pitäisin myös suotavana, ja saisi tosiaan se ilmastokin sitten todella muuttua lämpimämmäksi, kun kerta siitä juuri nyt niin pirusti paasataan ja sen takia maksellaan jos mistäkin ihan kyllästymiseen asti, mandariinipuita ja palmuja Keravan lähiön takapihoilla tjsp. jne. kun armon vuosi 2050 joskus koittaa.

😎

”Juomisen suhteen ilmaantuva alemmuudentunne ja kykenemättömyys johtavat siihen, että ennen niin säyseä ja mukava alkoholisti alkaa olla ylimielinen ja riidanhaluinen. Hänellä alkaa olla mahtipontisia ja suureellisia ajatuksia, mikä alkaa eristää hänet muista – kukaan ei siedä kenessäkään sellaisia piirteitä, vähiten alkoholistissa.”

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat