Seuraa 
Viestejä1809

Onko neutriino varjoton hiukkanen? Vai muodostaako ne varjon makujen avulla? Mikä lopulta on syy varjoon läpän takana? Valo ei mee läpän lävitse on selitys. Mutta läpän takana on silti valoa eikä varjoa tarvii muodostua?
Entä jos läpän lävitse menevät neutriinot ovat syy varjon olemassaololle?
Onko pakko muodostua varjo jos läppä laitetaan valoon? Eikö valo kierrä läpän tai hejastele sen takana niin että varjo ei muodostu?
Epikuroksen mukaan varjo on materiaa, mutta mitä se tarkottaa?
Tää on vähän outo ketju taas, mut on selvää että koulukirjat on oikeassa.
Mä haluun tahdonvoimalla ett neutriinot ovat varjojen syy, mut ei se ole tiedettä.
Voiko neutriinolla missään olosuhteissa olla tekemistä varjon synnyn kanssa? Jos olis mittalaitteet äärimmäisen tarkat? Onko olemassa mitään koulukirjoja syvällisempää analyysiä varjon olemassaololle?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (11)

Vierailija

Nimimerkki 111 on erikoistunut noihin ziljooniin laajeneviin hiukkasiin. Kannattaa kysyä häneltä.

Deimos
Seuraa 
Viestejä13418

Ahaa, black light, mutta ei sitä oikeaa.¨

https://en.wikipedia.org/wiki/Blacklight

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No niin. Tänään tahdonvoiman avulla yritin taikoa esiin jonkin tieteellisen hypoteesin vaikka väkisin. Seuraava juolahti mieleeni. Jokaista palloa kohden täytyy olla yksi maila. Oli pallo vaikka vain kivi tai sitten hedelmä tai suuri planeetta tai aurinko. Silti pitää olla jokin maila, jolla lyödä vaikka aurinko pois radaltaan? Tämän pohtimisessa kului aikaa jonkin verran ja itse asiassa koko kysymys näyttää olevan kaikkea muuta kuin tärkeä? :

1. Atomitasolla kaikki hiukkaset päällisin puolin näyttävät palloilta, mutta toisaalta sähkömagneettistä aaltoa voidaan pitää mailana.

2. Kiviä on paljon, joten mistä niille saisi mailan? Puiden oksistoista tietenkin tai ruohon korsista?

3. Planeetoille ja tähdille ei ainakaan mitään mailaa voi olla olemassa??? ja totta onkin, että en löydä mitään sellaiseen viittaavaa tähtitieteen oppikirjoista tai aurinkokunnan kuvauksista. 

4. Hedelmille sitten mailoja ovat kaiketi ihmisten kädet, sormet ja varpaat??

5. Entä fotonit ja kvantit ja sähkömagneettinen aalto? Totetuuko hypoteesi vai ei?

Näyttää siltä kuin palloja olisi enemmän kuin mailoja joten pitää hyväksyä varalla olevaksi hypoteesiksi, että on olemassa pallon muotoisia ja mailan muotoisia objekteja. Jokaista mailaa kohden voi olla useita palloja, mutta joka tapauksessa ei ole olemassa mitään suurinta tai pienintä pyöreää objektia, johon ei jollakin tavalla liittyisi mailaa?

Arkhimedes aikanaan pyysi vipua, jolla kammeta maa pois paikoiltaan. Luulen siis, että sellainen vipu täytyy olla olemassa, mutta se on liian vaarallinen havaittavaksi tähtitieteen keinoin? Tai sitten se sijaitsee hyvin etäällä aurinkokunnasta?

Tiedän kyllä, että teitä ei hitustakaan tämä saivartelu kiinnosta, mutta tahdonvoiman avulla en tänään saanut muuta taiottua esiin. Sivuuttakaa tämä keskustelu siis olankohautuksella. Onko palloja ja suorakulmioita yhtä paljon? Vai onko palloja paljon enemmän kuin suorakulmioita? 

Vierailija

Höh, pelottaako lievä irrationaalisuus noin paljon, että menee pupu pöksyyn, jos äly ja tunne heivataan syrjään puhtaan tahdonvoiman tieltä. Kyllä Arkhimedes osoitti tahdonvoimaa myös sanomalla: Tahdon kammeta maan pois radaltaan. Antakaa minulle vipu. Arkajalkaa alkaa kyyti pelottaa, mutta viisas ei mene vipuun.

Onhan irrationaalisuus pahimmillaan pelottavaa, mutta että valkotakkiset miehet heti paikalle on liioittelua? Pallon pelaaminen aurinkokunnalla on mahdotonta. Mutta tiede hyötyy sen miettimisestä ainakin vähän.

Filosofi
Seuraa 
Viestejä299

Titanic kirjoitti:
*****************

Onko olemassa mitään koulukirjoja syvällisempää analyysiä varjon olemassaololle?

:)

Koulukirjoissa ei taida olla varjosta isompia selityksiä vaikka Lucky Luke vetikin varjoaan nopeammin. :)

Varjo, niin se ilmaantuu jos on valoa. Ilman valoa varjoa ei ole olemassa.

Tästä voidaan päätellä että varjon olemassa ololle on valon olemassa olo välttämätöntä.

Varjo on sitten se kohta johon tulee vähemmän valoa kuin varjon ulkopuolelle.

Vaikkakaan varjoa varsinaisesti ei ole olemassa kun se on vaan valoton kohta siinä jota nimitämme varjoksi.

Lucku Luke veti valotontaan nopeammin,,näin voitaisiin sanoa jos varjo olisi määritelty valottomaksi alun perin. :)

Ehkä näin tai sitten ei. :)

Filosofi
Seuraa 
Viestejä299

Titanic kirjoitti:

***

Arkhimedes aikanaan pyysi vipua, jolla kammeta maa pois paikoiltaan. Luulen siis, että sellainen vipu täytyy olla olemassa, mutta se on liian vaarallinen havaittavaksi tähtitieteen keinoin? Tai sitten se sijaitsee hyvin etäällä aurinkokunnasta?

 

Arkkimetes oli tavallaan oikeassa että maapallon kampeamiseen pois paikoiltaan on mahdollista jollakin olevaisella objektilla, kuten vivulla. Jos olisi iso vipu mikä laittaa kuun ja maapallon välin ja vääntäisi, kyllä ne alkaisi irtoamaan toisistaan jollakin voimalla.

Sen voiman pitää kuitenkin olla isompi kuin sen hieman joustavan narun millä ne nyt on toisissaan kiinni .

Ehkä näin tai sitten ei. :)

Vierailija

Jaa, taitaa maailmaan mahtua enemmän palloja kuin mailoja. Mailan kehä esim. 4 x 2 mm = 8 mm, mutta pallon 2 x pii x 1 mm = 6. 28 mm.
Millainen olisi suorakaiteen muotoinen appellsiini painoltaan verrattuna nykyiseen pyöreään? Kestäisikö oksa sen painon? Entä pyöreä banaani? Eikä tuo sm-säde ole myös suorakaide vaan puolittain pallo. En nyt jaksa pohtia asiaa enempää, vaikka ihmettelen puiden ja ihmisen mailan muotoa. Saivartelulta tämä kuullostaa, mutta ihmettelen nykyisin lähes kaikkea. Toisaalta entä jos maila on 2 mm pitkä, mut vain 0.5 mm leveä. Tekee 5 mm kun pallon on pakko olla saman pituisena yhä 6.28 mm. Onko kvantteja tms. Sittenkin enempi? Atomeja 10 pot 80, mutta kvantteja 10 pot 90. Kysymys lähti siitä kun kaikki näyttää pyöreältä. Vaan äkkäsin että jos on olemassa muoto joka voittaa lukumäärässä pallon niin silmät ei kerro totuutta.

Vierailija

Selailin RIIMUKIVIEN mahdollisia selityksiä kun huomasin sanan KRISTUS olevan pätkä aakkosia: O-p-QRSTUV-w-x
Eli q-kirjaimesta eteenpäin olevia aakkosia. Sana Kristus ei siis tarkoita mitään, vaan on joukko aakkosia pötkössä. Kreikan kielen sana voidella onkin: Crio. Se muistuttaa vähän tuota aakkospötköä, mutta lienee eri sana?
Olivatko kreikkalaiset sitä mieltä, että voideltu tuleekin vasta Jumalan valtakunnan yhteydessä myöhemmin? Ja onko Kristus sanan etymologia pelkkä myytti?

outo
Seuraa 
Viestejä1745

Esineiden pinnasta heijastuu valoaaltoja katsojan silmän aistinsoluihin. Varjossa olevasta esineestä tulee vähemmän valoaaltoja katsojan silmän aistinsoluihin. Kun puhutaan varjosta, sillä tarkoitetaan sitä että siihen ei kohdistu valonlähde suoraan. Aurinkoisena päivänä varjot ovat itseasiassa taivaansinistä valoa, paitsi tietenkin niissä kohdin luontoa johon valo ei pääse. Jos valoa ei ole lainkaan, kaikki on pimeää.

Jos ihminen kuvittelee olevansa muita valaisevampi, hänessä oleva valo onkin pimeyttä, ts. hänessä on taipumus filosofiksi. Jos sellainen on päättänyt olla sokea, kukaan ei kykene saamaan häntä näkeväksi.

Kreikkalaisille risti oli ollut pyhin vertauskuva Jumalastaan jo 2000 vuoden ajan ennen Kristusta. Löytyykö historiasta mainintoja siitä, kuinka raivoissaan kreikkalaiset olivat roomalaisille, jotka teologisten historioitsijoiden mukaan naulasivat pahimmat rikollisensa kreikkalaisten pyhimpään vertauskuvaan eli ristille?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat