Seuraa 
Viestejä11230

HS: Eduskunta kiristää turvatoimia keskiviikon mielenosoituksen jälkeen: ”Tässä on rikottu jotain pyhää”

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006026711.html -

...

Ilkka Luoma 7.3.2019 - 17:53:

Tässä on todella rikottu jotain pyhää, sillä ihminen häviävän pienellä biosfäärillisellä biomassallaan luontaisten kiertojen yhtenä pienenä osasena on käyttänyt massiivisesti muiden elinehtoja omaksi edukseen ja kasvuhokemallisuuden kiihdyttämiseen. Niin luonto vastaa kuin sille huudetaan. On tullut aika nostaa liput pylväisiin ja kertoa missä mennään, kun halutaan nähdä kokonaisuus, harmonia ja elinvoima, joka on evoluution näkökulmasta laadittu kaikille lajeille - yhtäläisesti!

Ihminen ei ole maailman napa, olemme pieni osanen - ehkä noin muurahaiskolonioiden kokoinen biomassakeskittymä - megalomaanisella ympäristöjäljellä, jossa purskautimme maanalaisia hiilivetyjä ilmakehään sellaisen määrän jonka 100 vuoden ihmiskäyttö otti luonnolta miljoona vuotta sen valmistamiseen.

Olisiko aika herätä - Gaia kuumenee, jäähdyttelemmekö kulutustamme?* Eduskunta laatii lakeja ja tänään kansakunta, joka kohta valitsee uuden eduskunnan tietää ensimmäiseksi uhaksemme ympäristö- ja ilmasto-ongelmat, ei niinkään Venäjän, jota media maalaa päivästä toiseen, ehkä jonkinlaisina nato-toiveina. Ympäristöllisten asioiden osalta ei mikään näytä olevan pyhää. On heräämisen aika - vai mitä mieltä olet?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 1

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat