Seuraa 
Viestejä8843

Kuva: "Pois se minusta - minä en tiedä mitään!"

...

Eropäätös ei ollut lainkaan dramaattinen, sillä se ei vaikuta juuri mihinkään. Ero oli hätähuuto Keskustan puheenjohtaja Sipilältä - päällä oli pelko rökäletappiosta kohta päälle käyvistä eduskuntavaaleista. Soten osalta Apotti-kokonaisohjelmisto saatetaan loppuun, se on konkretiaa ja vie varmasti sujuvuutta esi-sotessa eteenpäin.

Itse politiikan osalta keskustalaiset tupaneuvottelut saattavat käydä neuvottelijoiden nilkoille, sillä äänestävällä kansalla on nyt aivan uusia edustajakandidaatteja tarjolla - ehkä luottamus perinteelliseen politiikan hoitoon horjuu ja siirtymää uusille liikkeille alkaa - Suomessakin. Osviittaa on saatu Italiasta, Saksasta, Ranskasta, Englannista, Hollannista ja vielä Unkarista.

Aiempi pakenija - Kokoomuksen Jyrki Katainenkin jätti leikin kesken, ja pakeni EU-Brysseliin (paljolti myös soten takia) - vieläpä de facto Alex Stubbille varatulle mandaattipaikalle. Sipilä ei konkreettisesti paennut, mutta henkisesti kyllä jätti ideologisen laivansa. Sipilä oli myös sanansa mittainen - "ukko vaihtoon, ellei synny tulosta" -Sipilän lausumaa voimien päiviltä. Ukko menee vaihtoon, mutta vasta vaalien jälkeen - ellei sitten äänestäjät hämääntyneet "kakkarasuunnitelman" piruetteihin.

Olisiko nyt perinteellisten poliitikkojen aika ohi - ja uutta verta sisään. Eduskuntaan tavallisia ihmisiä, joilla on halua viedä vaalilupaukset eteenpäin, ja sellaiset lupaukset, joilla on vaaleista lähtien toteutumisen realismia. Suurin odotus on voimistuva eduskuntavaalien äänestysvilkkaus, sillä tämä temppu herättelee ainakin ajattelemaan vastuusta ja sen kantamisesta.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat