Seuraa 
Viestejä45973

Oletetaan onnettomuus joka tapahtuu ehkä jo lähitulevaisuudessa. Tässä pariskunta on ajanut autokolarin ja toisen heistä keho on romuttunut täysin risaksi. Hänen aivoistaan on jäljellä vain isojen aivojen, pikkuaivojen ja väliaivojen puolikkaat. Nämä saadaan pelastettua ja toisen parin aivoista korvataan vastaavat osat jotka ovat myös vauroituneet.

Heidän episodimuistinsa ja taitomuistinsa ovat yhdistetyt. Oppivatko he ymmärtämään toisiaan tavalla jota ei voi saavuttaa muuten vai ajautuvatko he skitsofreniaa muistuttavaan hajaantumisen ja riitelyn tilaan. Miltä tuntuu kun he oppivat kommunikoimalla keskenään ajattelemaan yhteen. Mistä asioista muovautuu kompromissi, mitkä säilyvät molemmilla puoliskoilla omina tapoinaan ajatella, mitkä siirtyvät puoliskolta toiselle. Voivatko he opettaa toisilleen asioita joissa ovat oikeassa vai oppivatko he välttämään toisilleen epämieluisia aiheita.
Mitä tapahtuu autonomiselle hermostolle, muokkautuuko väliaivot yhdistämällä toiminta keskiarvoksi heidän aikaisemmasta toiminnastaan vai pyrkiikö jompikumpi puoli dominoimaan fysiologisia reaktoita.

Mitä toisen sukupuolen hormonit ja uusi kehonkaava aiheuttaa naisessa/miehessä. Mitä merkitystä on sillä kumman oikea ja kumman vasempi aivopuolisko on siirretty, mitä heidän aikaisemmasta ajattelustaan on säilynyt tässä puoliskossa?

Millaiseksi seksuaalinen toiminta muodostuu kummankin tapauksessa, voivatko he palata normaaleihin ihmissuhteisiinsa? Hakevatko he seksiä vai tyytyvätkö itseensä?

Tappelevatko siiamilaiset kaksoset muuten keskenään? Tappelisiko tämä keskenään (kivuntunto ei ole yhteinen kaikilta osin)?

Onko tämä olento muuten he vai hän?

Aivonsiirrot, mikäli tulevat onnistumaan, aiheuttavat todellisen muutoksen siinä mitä tarkoitamme kuolemalla ja elämällä. Ovatko vanhat kliseet sielusta ja kuolemasta käyttökelpoisia enää?Mitä näillä tarkoitetaan.

Aivonsiirrot onnistuvat jo useilla eläimillä. Haluaisin itseäni viisaampina pitämieni ihmisten kommentteja.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tietääkseni kanalinnuilla, asiasta oli tiede lehdessä. Ihan varmuudella en mene vannomaan oliko uutinen floppi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat