Seuraa 
Viestejä1388

Vaikuttaa melko hienolta asialta kun lukee suunnitelmaa.

https://alueuudistus.fi/uudistuksen-yleisesittely

Mutta aina on parantamisen varaa. Puhutaan mm. digitalisaatiosta ja demokratian sekä paikallistason vaikuttamisen lisäämisestä. Mitkä ovatkin hyviä asioita. Itse kaipaan kuitenkin globalisaatiota ja vaikka tämä on paikallistason juttu niin tahtoisin liittää sen globaaliin yhteyteen. Mitä jos kaikkialla maailmassa tapahtuisi sama kehitys ja linjaus??

Yhä pienemmät alueet saisivat lisää vastuuta palvelujen järjestämisestä asukkailleen. Jäisi huomioon ottamatta globaalin internet verkon ja somen tuomat mahdollisuudet kansainvälistymiseen ja sen tason yhteistoimintaan.

Eli maakuntien määrän voisi laajentaa osittain virtuaalisten maakuntien avulla 18:toista jopa 26 maakuntaan. Nuo ylimääräiset maakunnat olisivat osittain virtuaalisia, kansainvälisiä, globalisaation pyrkiviä ja ikään kuin reservissä.

Ne voisivat perustaa esim. 8 globaalia virtuaalista yliopistoa tms. Luostareita, Sääntökuntia, ritaristoja, yhdistyksiä, puolueita tms.

En usko, että SOTE-uudistus pitää haudata, vaan enemmin sitä pitää laajentaa ja lisätä siihen kaksi uutta ulottuvuutta:

1. Jos Skandinavia olisi EU:n Provinssi, jossa on noin 25-35 milj. asukasta
2. Globaali ulottuvuus.

jatkuu.....

Kommentit (2)

Titanic
Seuraa 
Viestejä1388

Itse olen esim. ajatellut seuraavia asioita: Jos satun tarvitsemaan eutanasiaa tahdon matkustaa maahan, jossa sellainen sallitaan. Jos tulee kuolema ja tarvitsen tuhkausta niin tahdon kunnolla kilpailuttaa jopa Eestiin asti tuhkauspalvelujen tarjoajat. 

Lisäksi tahdon paljon mahdollisuuksia syrjäytyneiden ja väliinputoajien sekä vasta myöhäisellä iällä heränneiden aktivoimiseen. Esimerkiksi olen ajatellut, että jospa olisi olemassa seitsemän globaalia yliopistoa:

1. University of Backwoods - Jälkeenjääneille ja punaniskoille sekä metsäläisille. 2. University of Backstreets - Katulapsille ja Kovaosaisille. 3. University of Evergreen - Nykyisille yliopiston opiskelijoille globaali yhteys 4. University of Twin Peaks - Naisyliopisto 5. University of All Stars - Sotilasyliopisto tai eliittiyliopisto 6. University of Etiquette, Diplomatique, Globalization and Politics - Kursseja joiden käyneet saavat vapaasti matkustaa maailmalla 7. Global Virtual University.

Mutta kukahan nämäkin kaikki maksaisi? En ajattele nyt rahaa ollenkaan, vaan mikäli nyky-yheiskunta on sivistynyt se voi luoda uuden talousjärjestelmän, joka pohjautuu runsaaseen Maailmanlaajuiseen kansalaispalkkaan. Lisäksi jos on pakko niin voidaan ottaa käytöön joku  75 euroa kuukaudessa oleva henkilövero. Sillä saisi kerättyä muutaman kymmenen tai sata miljardia dollaria maailmanlaajuisesti.

Lyhyesti: Jämähtäminen maakuntatasolle ilman globaaleja instrumentteja ja yhteyksiä ei kiinnosta kuin vain osittain. Jos esim. tahtoisin Lazarus Pascal ohjelmointiin tietokantojen tekemiseen opiskelua niin kyllä voi maakuntasolla ehkä löytää pari asiasta kiinnostunutta, mutta mieluummin kyllä tahtoisin nähdä jonkun Eurooppalaisen tekemän kunnon opetusvideon asiasta tai jopa katsoa livenä opetusta tietokannan tekemisestä.

Eli onko tuo SOTE uudistus sitten jotenkin vastoin Euroopan: Ihmisten, palvelujen ja pääomien vapaan liikkumisen periaatetteita? Niin ei tarvitse olla asian laita mikäli tahdotaan voidaan ottaa huomioon jopa globaali näkökulma. Uskoni tahdonvoiman mahdollisuuksiin on ehkä ylimitoitettu ja suuruudenhullu, mutta älyn ja tunteet heitän roskakoriin tahdonvoiman tieltä nykyisin suvereenisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat