Seuraa 
Viestejä16945

Tänään eduskunnassa on säikytty, jos Aran rahastosta otettaisiin muutamia miljoonia siihen, että valmiiksi kohtuuhintaisemmista kaupungeista voisi tunnin junilla käydä pääkaupunkiseudulla töissä.

Lähinnä aiheesta on ollut huolissaan vasemmisto kärkenään ex-asuntorahoitusjakoministeri Pia Viitanen. Pia piti taannoin huolellisen puheen Vvo/Kojamon juhlassa:https://piaviitanen.fi/vvo-45-vuotta/

Tosin Vvo ei oikein ole onnistunut kohtuuhintaista asumista järjestämään, vaikka on saanut yleishyödylliseksi poliittisesti ohjatun leiman myötä verovapauden voitoistaan, jotka valuivatkin osinkoihin: https://www.uusisuomi.fi/asuminen/203160-vvon-jattiosinko-suututtaa-oho-...

Vasemmiston yleishyödyllistä verovapautettua ratarakennusyhtiötä odotellessa...

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Kommentit (5)

Eusa
Seuraa 
Viestejä16945

Oikeasti tuota poliittiseen perinteeseen nojaavaa järjestelmää tulee pöyhentää, karsia ja parsia uusiksi.

En usko, että yhteiskuntaluokkien keinotekoisesta ylläpidosta hyötyy kukaan - kaikki asuntotuotanto siis samalle viivalle! On parempikin idea tukea itsemääräämisoikeutta ja valintoja panostamalla liikenneinfraan.

Sitten on nämä asumistuet, jotka pitävät puolestaan yllä vääristynyttä vuokra-asunto-omistamista = keinotekoisesti rakennetaan kuvaa omistavasta luokasta ja palkansaajaluokasta erikseen. Parempi idea on karsia korvamerkitysti lasketut tuet kokonaan pois. Perustoimeentulo kansalaispalkkana / harkinnanvaraisin täydentein riittää.

Mitään järkeä ei ole sulloa "metropolialueelle" väärien arvostustasojen kiinteistöihin porukoita - kukin löytää itselleen sopivan tasapainon; jos esim. asuu Tampereen tai Turun seudulla saati haja-asutusalueilla, jää huomattavasti enemmän mahdollisuuksia panostaa elämän laatuun...

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

ID10T
Seuraa 
Viestejä3864

Tiedän tapauksen, jossa täysin identtisissä vierekkäisissä taloissa VVO veloittaa puolitoistakertaisen vuokran siihen verrattuna mitä kaupunki. Mistähän tämä voi johtua? VVO:n talossa tehtiin kyllä aika perusteellinen remontti, mutta koska ne talon kuoret ovat kuitenkin samanikäisiä, niin käytännön merkitystä sillä ei asukkaalle ole. Ja siinä kaupungin vuokratalossakin on remontteja tehty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ainstaini
Seuraa 
Viestejä158

Mitäs nyt kun "keksitään" tapa tuottaa halpoja asuntoja,niin sehän vie sijoitusarvon jo rakennetuista asunnoista painaen niiden hintoja alas. Iso raha ei tykkää.
Eniveis en tykkää asua betonikuutio miljöössä.

Amis

apassi
Seuraa 
Viestejä975

Samassa remontissa voitaisiin kieltää kuntien tarjoamat asuntopalvelut, koska ne eivät ole tasavertaisessa asemassa yksityisen sektorin tarjoamien, sekä yksityiselle sektorille mahdollistetun rakentamisen kanssa, vuokra asuntojen osalta.
Vuokrauspisneksellä saa semmosta 4-6% tuottoa sijoitusta kohti, ja paine nostaa vuokria on kova, koska asuntokanta on jättirempan tarpeessa, ja saneeraushinnat vain nousevat jatkuvasti.

Jos köyhillä ei ole asumistuen jälkeen rahaa maksaa korkeeta vuokraa, joka varmasti ison tukisaneerauksen myötä vain nousee, niin se on tervemenoa pakkasille.

Sanppa
Seuraa 
Viestejä431

Siltähän tuo vaikuttaa, ettei markkinat oikein toimi koska asumistuki ja kaavoitus haluttomuudet.
Yksi ratkaisu olisi valtion röyhkeästi rakentaa perkeleen halpoja asuntoja, hyville julkisen liikenteen väylien lähelle. Esim. helsingistä lahteen, moottoritien ja junaradan välissä on huimasti hyvää rakennusmaata. Samalla alkaen vähentää asteittain asumistukea.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat