Seuraa 
Viestejä11257

Näin ruokitaan toisen laidan ääriliikkeitä, mikäli nyt esillä olevat tapahtumakuvaukset pitävät paikkansa - muun muassa tässäkin julkistettu osa epäillyn tekemästä manifestista: " ... 73-sivuisessa manifestissa mies muun muassa kirjoittaa, että ”kotimaamme tulevat kuulumaan meille niin kauan kuin valkoiset ihmiset elävät” ... ", tämä jos mikä nostaa hyökyaallon, ja sen hyytävin osa on jo kerrottu itse mahdollisen murhaajan viestissä.

Äärimmäisen provosoiva osa manifestia on nyt näin kaikkien toisen laidan ääriliikkeiden tiedossa ja jos projisoimme nuo sitaattilauseen tietyt lainatut sanat - niin ei olla kaukana ajatuksesta, jossa luetaan Haadeksen tulia, jo aiemmin toisen laidan ääriliikkeiden lausevarastoista!

Kotimaa, mitä se sitten merkitsee? Australian osalta voitaisiin sanoa koko saarimantereen olleen aboriginaalien kotimaa, jonne valkoinen eurooppalainen englantilaisina tulivat - kehittivätpä ensi alkuun valloittamansa maanosan - hylkiöenglantilaisten vankilaksi. Mitä aboriginaalit tuumasivat, kun äiti maa joutui vieraan haltuun ja eikä alkuperäisten asema ainakaan paremmaksi muuttunut! Mikä on tosiaan kotimaa - entä koko löytöretkien jälkeinen lähinnä länsi-eurooppalaisten kolonialismi?

Olisiko aika miettiä EU-Eurooppaan tulleiden pakolaisten ja vapaamatkustajien kohtaloa aivan uusin silmin ja perehtyä historiaan, mitä näissä pakolaisten lähtömaissa tapahtui vielä 70-300 vuotta sitten - kuka ja ketkä siellä mellastivat ja jopa ryöstivät! Jossain on toivorikkaasti sanottu, että "jokaisella maan asukkaalla on juuri se oikea isänmaa, jossa hänen tulisi tulla toimeen omalla äidinkielellä" - näinhän ei likikään aina ole, ja saamme samalla ainakin osittaisin syyn pakolaisaaltoihin, mutta miten kolonialismi onkaan pohjimmiltaan vaikuttanut kyseisten valtioiden kehitykseen? Kuka kertoo?

Nyt reviiripuolustus Uudessa-Seelannissa muuttui tuomittavaksi reviirihyökkäykseksi. Reviiripuolustus on evoluution luoma vuosimiljoonainen tapa ylläpitää lajillista tasapainoa.

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 2

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat