Seuraa 
Viestejä8021

Yle raportoi: https://yle.fi/uutiset/3-10696575. Otsikko on vähän raflaava, koska pointti on ajatusten saaminen irti huonosta kuviosta, eikä lääkevaikutus sinänsä.
"Hoitajien kanslian nurkassa on iso laatikko täynnä tavaraa. On piikkimattoa, golf-palloja, sormihyrrää ja erilaisia stressileluja. Niin, ja kolme pussillista chilikarkkeja.
Ne eivät ole hoitajien taukojumppaa varten, vaan niitä käytetään ahdistuksen hallintakeinona mielenterveyspotilaiden hoidossa."
Mistä tuli mieleen Johanna Sinisalon dystopia Auringon ydin http://www.teos.fi/kirjat/kaikki/2013-syksy/auringon-ydin.html jossa totalitaarisessa valtiossa chili on huume.

Chilillä on systeemisiäkin vaikutuksia (sekä suoraan että kivun kautta) ja varmaan se voi vaikuttaa samoilla mekanismeilla kuin esim. hiit-tyyppinen liikunta

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Kommentit (3)

Minijehova
Seuraa 
Viestejä10475

Chilin vaikutus on paljon voimakkaampi kuin monien huumeiden.
Paljon on kyllä kiinni vastaanottavasta aivokemiastakin

Mt-potilailla voin kuvitella kyseessä olevan vastaavan mekanismin kuin on kunnon epileptisellä kohtauksellakin, eli aistien yliärsytyksellä on rauhoittava vaikutus.

Minä pidin aina autistien kanssa taskussa fishermans friendejä, koska muutaman tapauksen saa noilla napeilla todella hyvin rauhoittumaan.😃

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat