Seuraa 
Viestejä45973

eli tarvitsen typpihappoa niin olisiko sitä mahdollista tehdä rikkihaposta ja bariumnitraatista(tähtisädetikut)?jos kukaan tietää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46485

On mahdollista valmistaa typpihappoa rikkihaposta ja nitraateista, mutta se on puhtaan typpihapon kemiallisen epästabiiliuden, voimakkaan hapetuskyvyn, syövyttävyyden ja prosessissa syntyvien typpioksidien myrkyllisyyden takia erittäin vaarallista. Altistus typpihapolle sytyttää palamaan monia palavia aineita. Jos sinun pitää kysellä asiasta noin alkeellisia kysymyksiä, unohda suosiolla koko juttu. Näitä asioita ei kannata opetella kantapään kautta.

Mihin tarvitset typpihappoa? Nitroräjähteisiinkö? Kotitarvepyroteknikolle nitraamisprosessi ja puutteellisilla prosesseilla nitratut tuotteet ovat turhan vaarallisia verrattuna ruutityyppisiin (polttoaineen ja hapettimen seos) räjähteisiin. Piirilevyjen syövytykseen kannattaa käyttää mieluummin suolahappoa ja vetyperoksidia. Silloin ei synny myrkyllisiä typen oksideja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sonata
Hae apteekista.

Ei apteekeissa myydä enää kemikaaleja. Ei ainakaan niissä, joissa olen käynyt kysymässä.

Taidan olla kelkasta pudonnut, itse ostin noin pari vuotta sitten. Missäpäin suomea vaikutat ? Saisin hommattua happoa kyllä.

Neutroni
. Piirilevyjen syövytykseen kannattaa käyttää mieluummin suolahappoa ja vetyperoksidia. Silloin ei synny myrkyllisiä typen oksideja.

Piirilevyjen syövytykseen kannattaa käyttää ferrokloridia.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46485
nm
Neutroni
. Piirilevyjen syövytykseen kannattaa käyttää mieluummin suolahappoa ja vetyperoksidia. Silloin ei synny myrkyllisiä typen oksideja.Piirilevyjen syövytykseen kannattaa käyttää ferrokloridia.

Ferrikloridia, FeCl3 voi käyttää. Eikös se ferrokloridi ollut FeCl2:ta. Sillä ei tee kuparille mitään. Ferrikloridi on kuitenkin hidasvaikutteista ja äärimmäisen tahrivaa ainetta. Suolahapolla ja vetyperoksidilla syöpyminen 35 µm:n kuparin syöpyminen kestää 10-20 s (riippuu kuinka vahvaa tekee), ja jälki on siistimpää. Tuolla siisteydellä tosin on järkevää merkitystä vasta selvästi alle puoli milliä leveissä kiskoissa, joita ei kannata käyttää ellei suurta tiheyttä erityisesti tarvita. Typpihappo (se noin 60 % standarditeollisuuslaatu, vahvempaa ei kannata käyttää aineen voimakkaan hapettavuuden takia) tekee käsittääkseni saman kuin suolahappo ja vetyperoksidi, mutta synnyttää myrkyllisiä typpioksideja. Suolahapolla ja vetyperoksidillakin syövytys tuottaa vetykloridikaasua ja happoroiskeita (se kihisee aika lailla kun vahvalla kamalla syövyttää), joten se kannattaa tehdä vetokaapissa tai ulkona.

Nykyään piirilevyjen syövytykseen saa jotain persulfaattia tai vastaavaa. On kuulemma siistiä litkua, mutta hidasta ja kallista. Persulfaatti myös hajoaa itsekseen liuoksessa, joten samaa liuosta ei voi käyttää montaa päivää toisin kuin FeCl3:a. En ole itse kokeillut persulfaatteja.

Sonata
Taidan olla kelkasta pudonnut, itse ostin noin pari vuotta sitten. Missäpäin suomea vaikutat ? Saisin hommattua happoa kyllä.

Helsingissä. Kävin keskustassa parissa apteekissa ja niissä sanottiin, ettei kemikaaleja enää myydä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat