Seuraa 
Viestejä10820

HS: Pohjois-Korean uhkaus ydinkokeiden jatkamisesta voi johtaa ennen­näkemättömään uhittelun aikaan

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006041571.html -

...
Ilkka Luoma kommentti 20.3.2019 - 13:38:

"Molemmat tietävät mitä tahtovat ..." -näin on, mutta media ei jostain syystä tuo kirkkaasti esille korealaisten omaa toivomusta ydinaseidensa eliminoimisesta. Pinnalla pidetään lausumaa pakotteiden purkamisesta, näinkin, mutta vähäisemmässä määrin kuin se todellinen neuvotteluissa käyty vastavuoroisuustoivomus. Amerikkalaiset sota- ja taisteluvoimat pois Korean niemimaalta - tämän on monille mystisen Pekingin tiekartan määritys ja neuvotteluneuvo Kiinasta, jonka täsmennyksiä Kim käy väliajoin tarkistamassa, monilla Kiinan vierailuillaan.

Mikäli Pekingin tiekartta toteutuisi amerikkalaisuhan poistumisena koko niemimaalta - olisi pohjoinen korealaisuus saamassa heti palkinnon Kiinasta, jolloin nyt jo merkittävässä asemassa oleva kehitysmaatuki (ei ole pakotteiden alaista) - moninkertaistuisi ja näin eliminoitaisiin lännenmiehen pakotteiden ahdinko - kokonaisuudessaan. Peking haluaa Korean niemimaalle rauhan, sitten kahden järjestelmän ja yhden valtion politiikan - kunnes toinen järjestelmä haihtuu tarpeettomana pois.

Tuota amerikkalaisten poistumista sotavoimineen tukee sen pitkäaikainen uhka pohjoisen korealaisille. Pohjois-korealaiset muistavat mitkä kaksi maata halkijuoksivat kilpaa kahtia vuonna 1945 siihen saakka yhtenäisen korealaisuuden - nuo maat olivat USA ja muinoinen Neuvostoliitto. Nämä todelliset II Maailmansodan voittajavaltiot jakoivat korealaiset - kysymättä itse korealaisilta mitään.

Kauko-idän ihmisillä on pitkä muisti. Tässä kohdin on hyvä perehtyä kiihkotta ja puolueettomasti Korean niemimaan historiaan - näin huomaisimme, että korealaiset ovat merkittävä historiallinen kansakunta - yhtenäisenä - tuhansia vuosia, kunnes 1945 ...

Meille tarjottiin Suomeen verhotusti neuvottelijan roolia tässä kipukohdassa jo keväällä 2017* - meillä sitä ei huomattu. Olisiko nyt tartuttava tilaisuuteen ja oltava yhteydessä Pjongjangiin ja Pekingiin. Erään nimettömän diplomaattilähteen mukaan Peking toivoo suomalaisia neuvottelupöydän kattajaksi! (?)

...
8428 88

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat