Seuraa 
Viestejä8864

HS: Syyrian kurdijoukot: Taistelut Isisin kukistamiseksi Baghuzissa jatkuvat yhä

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006042370.html -

...
Ilkka Luoma 21.3.2019 - 10:01:

Aikanaan US-pr Barack Obama käynnisti vuonna 2013 Syyrian laittomien kapinallisten salaisen US CIA-aseistamisohjelman - tavoite oli eliminoida laillinen Syyrian presidentti Bashar al-Assad, kuten kävi aikanaan Libyan lailliselle johtajalle Muammar Gaddafille ja Irakin Saddam Husseinille. Syyriassa tämä Libya-Irak suunnitelma ei onnistunut, eikä Venäjä enää antanut YK-turvaneuvostossa lupaa Syyrian USAF-pommituksille, jotka alkoivat kuitenkin - jo vuonna 2014. Irak 2003-sota alkoi myös US' n hyökkäyksenä ja ilman mitään YK-mandaattia, jota yritettiin saada jopa valheellisin tiedoin Irakin joukkotuhoaseista.

Myöhemmin Venäjä v. 2015 kutsuttiin Syyriaan laillisella kutsulla tulla auttamaan laittomien kapinallisten järjestykseen laittamisesta, ja samalla eliminoimaan Syyrian hiljalleen pesiytyviä ISIS-taistelijoita. Putin oivalsi myöhemmin (kannustuksena johonkin)) erään meillä vähän tiedetyn asiakokonaisuuden - ottaa US pr. Donald Trump mukaan ja näin Syyrian laillinen hallinto "hyväksyi" amerikkalaisten osallisuuden Syyrian vapauttamiseen. Trump oivaksi nopeasti Putinin tarjoaman käden - tosin ampui 100 risteilyohjusta - kohentaakseen US-kykyä Kiinan pr. Xi Jinpingin silmissä. Ohjusisku ei tuottanut juuri mitään tuhoa, mutta se oli näyttö, että Trumpkin osaa asiansa - Venäjä jätti torjumatta nuo länsiohjukset.

Ohjusiskua ennen Trump oli peruuttanut julkisesti tuon Obaman aloittaman salaisen CIA-aseistamisohjelman*, joka oli taas kädenojennus Venäjän Putinille - kiitoksena sisäänkutsusta Syyriaan, jonka Putin junaili al-Assadilta. Näin isojen poikien valtakuviot järjestäytyvät. Kun rapsutat minua - niin annan sinulle kultalautasella. Nyt ollaan viimeisessä luvussa ja al-Assad ja Putin jättävät Trumpille ilon kertoa maailmalle, että hän teki sen. Venäjälle se on sama, se ei tarvitse julkista kiillotusta - tässä, Trump tarvitsee ja näin Trump saa kiitoksen kun lopetti CIA-ohjelman 2017. Nyt Trump on myös peruuttanut al-Assadin eliminoimissuunnitelman. Kurdit - yllätys?

...
"Trump määräsi yllätys­iskun Syyriassa, USA:n muistio antaa Venäjälle kaksi vaihtoehtoa – iskun väitetyt tuhot näkyvät venäläis­kanavan videolla
Risteilyohjusten lähettäminen oli Yhdysvaltojen vastaus kemiallisilla aseilla Syyriassa tehtyyn iskuun aiemmin tällä viikolla. ... " -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005159833.html -

...
8435 88

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (19)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Syyrian yksipuolinen uutisointi – entä Mosul Irakissa?

(Lukijat ovat jo pidempään havainneet mediamme, ainakin tietyin osin, välittävän paljolti yksipuolista ja suunnattua tarkoitushakuista uutisvirtaa lukijoille |1, jotka lopulta elättävät median – myös Yleisradion)

Syyria on hyvin vanha kulttuuriperintömaa-alue

Miksi nimitämme Syyriaa maa-alueeksi? Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että eurooppalaiset kolonialistit piirtelivät omin näkymin ja opein alueen valtioiden rajat jo noin 100 vuotta sitten |2. Nyt nuo rajat kiristävät tunteita, kansallisuuksia – uskontojen suuntauksia ja oikeudenmukaisuutta vedestä. Meneillään on alueen uusjako.

|1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1446531370195 -

Vesi on ollut tuhansia vuosia Lähi-idässä ydinkysymys

Syyria koki historiansa yhden pahimmista kuivuusjaksoista 2006 - 2010 |3juuri ennen ja vähän päällekin Arabikevään kansannousuille. Syyriassa kuivuus ajoi maatalousväen hallitsemattomasti kaupunkeihin. Syntyi niukkuus ja epäsopu jaettavasta. Oli selvää, että tuo maaltapako |4 synnytti otollisen alustan ja henkisen maaperän kapinalle, jota todennäköisesti rahoitettiin, aseistettiin ja ohjattiin ulkoa käsin – Ukrainan Kiovan Maidanin ja Odessan esikuvien mukaisesti?

|3 ~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-syty... -

Syyriassa on aiemminkin kaapattu valtaa

Nykyisen lakiin ja perimykseen perustuva presidentti on sattuman kauppa; vanhempi veli Bassel al-Assad kuoli itse ajamaansa autokolariin – oli kiire |5. Nyt nuoremmalla veljellä Bashar al-Assad’ lla on kiire ylläpitää asemaansa, jottei sukudynastia sammu häneen. Venäjä on todellisuudessa se ainoa tae silmälääkärin vallan jatkumiselle.

Nyt Syyriassa ovat ydinasesuurvallat napit vastakkain, tai …

 … sitten kesällä 2016 solmittua yhteistoimintaa viritetään uudestaan |6. Kesän jälkeen Yhdysvallat huomasi jäävänsä kakkosviulun soittajaksi ja viritteli Irakiin oman Alepponsa – Mosulin. Samaan aikaan natovaltiot Turkki ja Yhdysvallat tukevat eri osapuolia – Turkki sotiin kurdeja vastaan ja USA rahoittaa, aseistaa ja pommittaa kurdien eduksi – jo vuodesta 2014 |7, ilman mitään mandaattia tai avunpyyntöä. Venäjä tuli kuvioihin mukaan vuonna 2015, pommittamaan myös – tosin Syyrian hallituksen pyytämänä.

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/syyrian-yksipuolinen-uutisointi-...  - 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Mikäli haluaisi perehtyä Syyrian lähihistoriaan - olisi tässä kolme erinomaista linkkiä ---

.

|2 Sykes – Picot Agreementhttps://global.britannica.com/event/Sykes-Picot-Agreement -

|3 Syyrian kuivuusjakso 2006 – 2010 ~http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/kuivuus_paljastui_sytykkeeksi_syyr... -

|4 Maaltapako ~http://www.maailma.net/artikkelit/tutkimus_ilmastonmuutos_vaikutti_syyri... -

Ja sitten kaksi ekstraa:

|7 USA’ sta tuli Syyrian sisällissodan taisteleva osapuoli ~http://www.hs.fi/ulkomaat/a1411435140992 -

|8 Valehteluhttp://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/bushin-hallinto-valehteli-t-ysin-t... - YK ja Colin Powell

...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä730

No jopa on juttua - oikaistaanpa:

Ilkka Luoma kirjoitti:

Aikanaan US-pr Barack Obama käynnisti vuonna 2013 Syyrian laittomien kapinallisten salaisen US CIA-aseistamisohjelman - tavoite oli eliminoida laillinen Syyrian presidentti Bashar al-Assad, kuten kävi aikanaan Libyan lailliselle johtajalle Muammar Gaddafille ja Irakin Saddam Husseinille.

Diktaattori Assad aloitti sisällissodan Syyriassa 2011 ja maassa on useita taistelevia osapuolia. Länsi on tukenut Vapaan Syyrian armeijaa.

Saddamin kuolemantuomion langetti irakilainen tuomioistuin ja Gaddafi kuoli nuorten libyalaisten vapaustaistelijoiden käsissä julmalla tavalla - julma diktaattori hän oli itsekinl

Ilkka Luoma] Syyriassa tämä Libya-Irak suunnitelma ei onnistunut, eikä Venäjä enää antanut YK-turvaneuvostossa lupaa Syyrian USAF-pommituksille, /quote] </p> <p>Venäläiset itse aloittivat syyrialaisten pommittamisen ja tuhosivat mm maailmaperintökohde Aleppon. </p> <p>Kapinalliset olivat edenneet vuosina 2014-2015 ja Isis uhkasi Aleppoa ja Damaskosta. Syyriaa käytännössä hallitsevien alaviittien ydinalue uhkasi joutua kapinallisten hyökkäyksen kohteeksi. Syyrian armeija oli miespulassa vuosien taistelujen jälkeen ja presidentti armahti kesällä sotilaskarkurit. Tarkkailijat uskoivat Venäjän pyrkivän varmistamaan, että Syyrian hallitukselle jäisi Välimeren rannalla oleva alaviittialue, jos maa hajoaisi osiin. </p> <p>[quote=Ilkka Luoma kirjoitti:

Myöhemmin Venäjä v. 2015 kutsuttiin Syyriaan laillisella kutsulla tulla auttamaan laittomien kapinallisten järjestykseen laittamisesta, ja samalla eliminoimaan Syyrian hiljalleen pesiytyviä ISIS-taistelijoita.
8435 88

Venäläiset jättivät Isiksen rauhaan ja esimerkiksi lokakuun 2015 iskuista 80 % kohdistui muihin kapinallisiin kuin Isisiin

Ilkka Luoma kirjoitti:
. Putin oivalsi myöhemmin (kannustuksena johonkin)) erään meillä vähän tiedetyn asiakokonaisuuden - ottaa US pr. Donald Trump mukaan ja näin Syyrian laillinen hallinto "hyväksyi" amerikkalaisten osallisuuden Syyrian vapauttamiseen. Trump oivaksi nopeasti Putinin tarjoaman käden - tosin ampui 100 risteilyohjusta - kohentaakseen US-kykyä Kiinan pr. Xi Jinpingin silmissä. Ohjusisku ei tuottanut juuri mitään tuhoa, mutta se oli näyttö, että Trumpkin osaa asiansa - Venäjä jätti torjumatta nuo länsiohjukset.
Risteilyohjusten lähettäminen oli Yhdysvaltojen vastaus kemiallisilla aseilla Syyriassa tehtyyn iskuun aiemmin tällä viikolla. ... " -HS

Jälkimmäinen on todellinen syy jenkkien ohjusiskuihin eli vastaus Assadin myrkkyiskuihin.

Ilkka Luoma kirjoitti:
.

- tosin ampui 100 risteilyohjusta  - Venäjä jätti torjumatta nuo länsiohjukset.

Israel on pitänyt pilkkanaan kovasti kehuttuja venäläisiä ilmatorjuntajärjestelmiä - kuva

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

HS: Trump: Israelin hallinta Golanin kukkuloista on tunnustettava

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006043444.html  - 

Ilkka Luoma kommentti  22.3.2019 - 8:52:

Lähi-idän, Israelin ja palestiinalaisten keskinäisyys on pinnalla - Suomessakin*. Aihetta käsitellään liki viikottain. YK on antanut Israelille lausekkeet, joiden mukaan 1967 israelilaisvalloitukset eli nykyiset miehitykset laittomine siirtokuntineen ovat YK' n vastaisia, ja Israelilla olisi velvoite palata rajoille ennen 1967 aloittamaansa kesäsotaa. Israel ei luovu Golanin kukkuloista, se on eräs niistä ratkaisevista vesilähteistä, mitä kasvava juutalaisvaltion kehitys tarvitsee. Samalla se on puskuri jollekin oletetulle vihollishyökkäykselle, mutta maatakaan Israelilla ei ole liiemmin. 

Trump on diilimies. Golanin "luovutus" Israelille rikkoo toki räikeästi kansainvälisiä "sääntöjä" ja periaatteita. Trump ei näistä välitä, aloittaahan US sodatkin sen kummemmin kyselemättä muilta mitään. Jotain hyvää trumppistisesta tavasta oikoa solmut auki? Ehkä, sillä näin Venäjän pr. Putin saa oikeuden liittää Krim itseensä, tosin se otettiin kansanäänestyksellä - ei sodalla, eikä sotauhreilla. Kiovan Maidankin on vielä uskottavasti tutkimatta. 

Ehkä Golanin luovutus virallisestikin Israelille sinetöi Putin-Trump Syyria suunnitelmaa eteenpäin. Kurditkin tulevat saamaan oman autonomian, ehkä valtion - lohkaistuna Syyriasta ja Irakista - Turkin hyväksynnällä. Al-Assad jää lailliseen asemaansa Syyrian presidenttinä ja Israel ja Syyria solmivat lopullisen rauhansopimuksen? Kun Trump sanoi a) Jerusalemille, niin olisi loogista, että b) - Golan Israelille. Entä Länsiranta, sieltä olisi tultava jokin naulaava ratkaisu, jossa palestiinalaisille lukittuu "lopullisesti" se oma, mikä heille kuuluu. Gazan israelilaissaarto päättyy? Ja Gazan ja Länsirannan väliin syntyy palestiinalaiskäytävä?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä730

Ilkka Luoma kirjoitti:
HS: Trump: Israelin hallinta Golanin kukkuloista on tunnustettava

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006043444.html  - 

Ilkka Luoma kommentti  22.3.2019 - 8:52:

Lähi-idän, Israelin ja palestiinalaisten keskinäisyys on pinnalla - Suomessakin*. Aihetta käsitellään liki viikottain. YK on antanut Israelille lausekkeet, joiden mukaan 1967 israelilaisvalloitukset eli nykyiset miehitykset laittomine siirtokuntineen ovat YK' n vastaisia, ja Israelilla olisi velvoite palata rajoille ennen 1967 aloittamaansa kesäsotaa. Israel ei luovu Golanin kukkuloista, se on eräs niistä ratkaisevista vesilähteistä, mitä kasvava juutalaisvaltion kehitys tarvitsee. Samalla se on puskuri jollekin oletetulle vihollishyökkäykselle, mutta maatakaan Israelilla ei ole liiemmin. 

Trump on diilimies. Golanin "luovutus" Israelille rikkoo toki räikeästi kansainvälisiä "sääntöjä" ja periaatteita. Trump ei näistä välitä, aloittaahan US sodatkin sen kummemmin kyselemättä muilta mitään. Jotain hyvää trumppistisesta tavasta oikoa solmut auki? Ehkä, sillä näin Venäjän pr. Putin saa oikeuden liittää Krim itseensä, tosin se otettiin kansanäänestyksellä - ei sodalla, eikä sotauhreilla. Kiovan Maidankin on vielä uskottavasti tutkimatta. 

Ehkä Golanin luovutus virallisestikin Israelille sinetöi Putin-Trump Syyria suunnitelmaa eteenpäin. Kurditkin tulevat saamaan oman autonomian, ehkä valtion - lohkaistuna Syyriasta ja Irakista - Turkin hyväksynnällä. Al-Assad jää lailliseen asemaansa Syyrian presidenttinä ja Israel ja Syyria solmivat lopullisen rauhansopimuksen? Kun Trump sanoi a) Jerusalemille, niin olisi loogista, että b) - Golan Israelille. Entä Länsiranta, sieltä olisi tultava jokin naulaava ratkaisu, jossa palestiinalaisille lukittuu "lopullisesti" se oma, mikä heille kuuluu. Gazan israelilaissaarto päättyy? Ja Gazan ja Länsirannan väliin syntyy palestiinalaiskäytävä?

No nyt menee propagandan puolelle, oikaistaanpa: Golanin miehitys ei sinänsä ole laiton vaan perustuu YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmiin 242 & 338. Israelilla on oikeus pitää hallussaan vuoden 1967 kuuden päivän sodassa valtaamiaan alueita kunnes rauhasta ja rajoista on sovittu. Päätöslauselma puhuu Lähi-idän rauhasta joten se velvoittaa kaikkia konfliktin osapuolia eikä vain Israelia.

Israelilla ja Suomella on sama ongelma: naapuri tai naapurit aloittavat aina sotimisen.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

HS: Trump allekirjoitti asiakirjan, jossa Golan tunnustetaan osaksi Israelia

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006047599.html  - 

Ilkka Luoma kommentti  25.3.2019 - 20:59:

Trump teki sen mistä puhui jo aiemmin - mitä sanoo YK, Venäjä, Kiina ja sen turvaneuvosto? Pitääkö nyt Trump YK' ta "pilkkaneen"? Entä koko muu maailma? Lähi-idän, Israelin ja palestiinalaisten keskinäisyys on pinnalla -

Suomessakin*. Aihetta käsitellään liki viikottain. YK on antanut Israelille lausekkeet, joiden mukaan 1967 israelilaisvalloitukset eli nykyiset miehitykset laittomine siirtokuntineen ovat YK' n vastaisia, ja Israelilla olisi velvoite palata rajoille ennen 1967 aloittamaansa kesäsotaa. Israel ei luovu Golanin kukkuloista, se on eräs niistä ratkaisevista vesilähteistä, mitä kasvava juutalaisvaltion kehitys tarvitsee. Samalla se on puskuri jollekin oletetulle vihollishyökkäykselle, mutta maatakaan Israelilla ei ole liiemmin. 

Trump on diilimies. Golanin "luovutus" Israelille rikkoo toki räikeästi kansainvälisiä "sääntöjä" ja periaatteita. Trump ei näistä välitä, aloittaahan US sodatkin sen kummemmin kyselemättä muilta mitään. Jotain hyvää trumppistisesta tavasta oikoa solmut auki? Ehkä, sillä näin Venäjän pr. Putin saa oikeuden liittää Krim itseensä, tosin se otettiin kansanäänestyksellä - ei sodalla, eikä sotauhreilla. Kiovan Maidankin on vielä uskottavasti tutkimatta. 

Ehkä Golanin luovutus virallisestikin Israelille sinetöi Putin-Trump Syyria suunnitelmaa eteenpäin. Kurditkin tulevat saamaan oman autonomian, ehkä valtion - lohkaistuna Syyriasta ja Irakista - Turkin hyväksynnällä. Al-Assad jää lailliseen asemaansa Syyrian presidenttinä ja Israel ja Syyria solmivat lopullisen rauhansopimuksen? Kun Trump sanoi a) Jerusalemille, niin olisi loogista, että b) - Golan Israelille. Entä Länsiranta, sieltä olisi tultava jokin naulaava ratkaisu, jossa palestiinalaisille lukittuu "lopullisesti" se oma, mikä heille kuuluu. Gazan israelilaissaarto päättyy? Ja Gazan ja Länsirannan väliin syntyy palestiinalaiskäytävä?

88_8464

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Tommi Turmiola kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
HS: Trump: Israelin hallinta Golanin kukkuloista on tunnustettava

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006043444.html  - 

Ilkka Luoma kommentti  22.3.2019 - 8:52:

Lähi-idän, Israelin ja palestiinalaisten keskinäisyys on pinnalla - Suomessakin*. Aihetta käsitellään liki viikottain. YK on antanut Israelille lausekkeet, joiden mukaan 1967 israelilaisvalloitukset eli nykyiset miehitykset laittomine siirtokuntineen ovat YK' n vastaisia, ja Israelilla olisi velvoite palata rajoille ennen 1967 aloittamaansa kesäsotaa. Israel ei luovu Golanin kukkuloista, se on eräs niistä ratkaisevista vesilähteistä, mitä kasvava juutalaisvaltion kehitys tarvitsee. Samalla se on puskuri jollekin oletetulle vihollishyökkäykselle, mutta maatakaan Israelilla ei ole liiemmin. 

Trump on diilimies. Golanin "luovutus" Israelille rikkoo toki räikeästi kansainvälisiä "sääntöjä" ja periaatteita. Trump ei näistä välitä, aloittaahan US sodatkin sen kummemmin kyselemättä muilta mitään. Jotain hyvää trumppistisesta tavasta oikoa solmut auki? Ehkä, sillä näin Venäjän pr. Putin saa oikeuden liittää Krim itseensä, tosin se otettiin kansanäänestyksellä - ei sodalla, eikä sotauhreilla. Kiovan Maidankin on vielä uskottavasti tutkimatta. 

Ehkä Golanin luovutus virallisestikin Israelille sinetöi Putin-Trump Syyria suunnitelmaa eteenpäin. Kurditkin tulevat saamaan oman autonomian, ehkä valtion - lohkaistuna Syyriasta ja Irakista - Turkin hyväksynnällä. Al-Assad jää lailliseen asemaansa Syyrian presidenttinä ja Israel ja Syyria solmivat lopullisen rauhansopimuksen? Kun Trump sanoi a) Jerusalemille, niin olisi loogista, että b) - Golan Israelille. Entä Länsiranta, sieltä olisi tultava jokin naulaava ratkaisu, jossa palestiinalaisille lukittuu "lopullisesti" se oma, mikä heille kuuluu. Gazan israelilaissaarto päättyy? Ja Gazan ja Länsirannan väliin syntyy palestiinalaiskäytävä?

...

No nyt menee propagandan puolelle, oikaistaanpa: Golanin miehitys ei sinänsä ole laiton vaan perustuu YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmiin 242 & 338. Israelilla on oikeus pitää hallussaan vuoden 1967 kuuden päivän sodassa valtaamiaan alueita kunnes rauhasta ja rajoista on sovittu. Päätöslauselma puhuu Lähi-idän rauhasta joten se velvoittaa kaikkia konfliktin osapuolia eikä vain Israelia.

Israelilla ja Suomella on sama ongelma: naapuri tai naapurit aloittavat aina sotimisen.

...

Ilmeisesti Helsingin Sanomat on propagandatuutti, kun julkistaa näin:

" ... Kansainvälinen yhteisö ei ole hyväksynyt vuoden 1967 miehitystä sen paremmin kuin vuoden 1981 alueliittoakaan. ... "

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006048427.html  - 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä730

Sitä saa mitä tilaa:

Arabien aloittaman Kuuden päivän sodan jäkkeen 19. 6.1967 Israelin hallitus tarjosi koko Länsirantaa Jordanialle takaisin vastikkeeksi rauhasta ja Israelin valtiollisesta tunnustamisesta.Vastaus oli kielteinen. Samoin reagoivat niin Syyria kuin myös Egypti. Sama kielteinen asenne toistui myös Länsirannalla asuvien ja osittain jo PLO:n kannattajiksi ilmoittautuneiden palestiinalaisten kohdalla. Juridisesti katsoen Israelilla ei ollut tuolloin ainoatakaan neuvottelukumppania jonka kanssa olisi voinut keskustella jatkotoimenpiteistä. Arabiliitto kutsui kaikki jäsenvaltionsa sekä PLO:n konferenssiin Sudanin pääkaupunkiin Khartumiin 1.9.1967 siis vajaa kolme kuukautta aselevon jälkeen. Kokous antoi yhteisen päätöslauselman sekä Israelille,YK:lle että kansainväliselle medialle.

EI milloinkaan rauhaa Israelin kanssa.

EI milloinkaan Israelin tunnustamista.

EI milloinkaan neuvotteluja Israelin kanssa.

YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat 242 vuodelta 1967 ja 338 vuodelta 1973 vaativat Israelin asevoimien vetämistä ainakin osalta vuonna 1967 vallatuista alueista.

Turvallisuusneuvoston päätöslauselma 242
22. marraskuuta 1967

Turvallisuusneuvosto
Ilmaisee jatkuvan huolestuneisuutensa Lähi-idän vakavaan tilanteeseen.
Korostaa mahdottomuutta sodan avulla hankkia maa-alueita jakorostaa tarvetta työskennellä oikeudenmukaisen ja pysyvän rauhan puolesta, jossa jokainen alueen valtio voisi elää turvassa.
Korostaa edelleen, että jäsenvaltiot hyväksyessään YK:n perustuskirjan ovat sitoutuneet käyttäytymään yhdenmukaisesti perustuskirjan toisen artiklan mukaan.

1) Vahvistaa, että perustuskirjan periaatteiden toteuttaminen vaatii oikeudenmukaisuuden hyväksymistä ja Lähi-idässä kestävää rauhaa, mikä käsittäisi molempien seuraavien periaatteiden käyttämistä:

a) Israelin asevoimien vetämisen takaisin kuuden päivän sodassa miehitetyiltä alueilta.
b) Kaikkien vaatimusten ja valtioiden välisen sotatilan päättymistä, arvonantoa ja riippumattomuuden tunnustamista, alueen eheyttä ja jokaisen valtion poliittista itsenäisyyttä tällä alueella ja heidän oikeuttaan elää rauhassa turvallisten ja tunnustettujen rajojen sisällä, vapaana uhkauksista tai väkivallanteoista.

2) Vahvistaa edelleen välttämättömän tarpeen:
a) taata merenkulun vapaus kansainvälisten vesialueiden kautta.
b) saada aikaan oikeudenmukainen sopimus turvapaikkaongelmassa.
c) taata alueellinen loukkaamattomuus ja jokaisen valtion poliittinen itsenäisyys alueella sekä saada perustettua demilitarisoitunut vyöhyke.

3) Vaatii pääsihteeriä määräämään erityisedustajan Lähi-itään perustamaan ja ylläpitämään yhteyksiä sen valtioiden kanssa, edistämään sopua ja auttamaan ponnisteluissa saavuttaa rauhallinen ja hyväksytty asutus määräysten mukaisesti ja tässä kirjassa olevat periaatteet.

4) Vaatii pääsihteeriä selostamaan turvallisuusneuvostolle erityisedustajan ponnistelujen edistymisestä niin pian kuin mahdollista.

Sittemmin Israel on luovuttanut Kuuden päivän sodassa saamistaan alueista yli 90 % rauhansopimuksia vastaan.

Syyriaa johtava alaviittidiktatuuri ei ole tehnyt elettäkään noudattaakseen päätöslausetta 242 eikä halua neuvotella Israelin kanssa. 

Assad oli kaatumassa  20115  itse  aloittamassa Syyrian sisällisodassa Putin alkoi  kutenkin tekohengittää Assadia ja diktatuuri on toistaiseksi vallassa venäläisvetoisesti.  Ikuisesti se ei voi jatkua ja on vain ajan kysymys,  kun Assad seuraa Saddamia ja Gaddafia

Seuraava hallinto todennäköisesti on valmiinpi rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa. Assadilaisille se on mahdottomuus.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Tommi Turmiola kirjoitti:
Sitä saa mitä tilaa:

Arabien aloittaman Kuuden päivän sodan jäkkeen 19. 6.1967 Israelin hallitus tarjosi koko Länsirantaa Jordanialle takaisin vastikkeeksi rauhasta ja Israelin valtiollisesta tunnustamisesta.Vastaus oli kielteinen. Samoin reagoivat niin Syyria kuin myös Egypti. Sama kielteinen asenne toistui myös Länsirannalla asuvien ja osittain jo PLO:n kannattajiksi ilmoittautuneiden palestiinalaisten kohdalla. Juridisesti katsoen Israelilla ei ollut tuolloin ainoatakaan neuvottelukumppania jonka kanssa olisi voinut keskustella jatkotoimenpiteistä. Arabiliitto kutsui kaikki jäsenvaltionsa sekä PLO:n konferenssiin Sudanin pääkaupunkiin Khartumiin 1.9.1967 siis vajaa kolme kuukautta aselevon jälkeen. Kokous antoi yhteisen päätöslauselman sekä Israelille,YK:lle että kansainväliselle medialle.

EI milloinkaan rauhaa Israelin kanssa.

EI milloinkaan Israelin tunnustamista.

EI milloinkaan neuvotteluja Israelin kanssa.

YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat 242 vuodelta 1967 ja 338 vuodelta 1973 vaativat Israelin asevoimien vetämistä ainakin osalta vuonna 1967 vallatuista alueista.

Turvallisuusneuvoston päätöslauselma 242
22. marraskuuta 1967

Turvallisuusneuvosto
Ilmaisee jatkuvan huolestuneisuutensa Lähi-idän vakavaan tilanteeseen.
Korostaa mahdottomuutta sodan avulla hankkia maa-alueita jakorostaa tarvetta työskennellä oikeudenmukaisen ja pysyvän rauhan puolesta, jossa jokainen alueen valtio voisi elää turvassa.
Korostaa edelleen, että jäsenvaltiot hyväksyessään YK:n perustuskirjan ovat sitoutuneet käyttäytymään yhdenmukaisesti perustuskirjan toisen artiklan mukaan.

1) Vahvistaa, että perustuskirjan periaatteiden toteuttaminen vaatii oikeudenmukaisuuden hyväksymistä ja Lähi-idässä kestävää rauhaa, mikä käsittäisi molempien seuraavien periaatteiden käyttämistä:

a) Israelin asevoimien vetämisen takaisin kuuden päivän sodassa miehitetyiltä alueilta.
b) Kaikkien vaatimusten ja valtioiden välisen sotatilan päättymistä, arvonantoa ja riippumattomuuden tunnustamista, alueen eheyttä ja jokaisen valtion poliittista itsenäisyyttä tällä alueella ja heidän oikeuttaan elää rauhassa turvallisten ja tunnustettujen rajojen sisällä, vapaana uhkauksista tai väkivallanteoista.

2) Vahvistaa edelleen välttämättömän tarpeen:
a) taata merenkulun vapaus kansainvälisten vesialueiden kautta.
b) saada aikaan oikeudenmukainen sopimus turvapaikkaongelmassa.
c) taata alueellinen loukkaamattomuus ja jokaisen valtion poliittinen itsenäisyys alueella sekä saada perustettua demilitarisoitunut vyöhyke.

3) Vaatii pääsihteeriä määräämään erityisedustajan Lähi-itään perustamaan ja ylläpitämään yhteyksiä sen valtioiden kanssa, edistämään sopua ja auttamaan ponnisteluissa saavuttaa rauhallinen ja hyväksytty asutus määräysten mukaisesti ja tässä kirjassa olevat periaatteet.

4) Vaatii pääsihteeriä selostamaan turvallisuusneuvostolle erityisedustajan ponnistelujen edistymisestä niin pian kuin mahdollista.

Sittemmin Israel on luovuttanut Kuuden päivän sodassa saamistaan alueista yli 90 % rauhansopimuksia vastaan.

Syyriaa johtava alaviittidiktatuuri ei ole tehnyt elettäkään noudattaakseen päätöslausetta 242 eikä halua neuvotella Israelin kanssa. 

Assad oli kaatumassa  20115  itse  aloittamassa Syyrian sisällisodassa Putin alkoi  kutenkin tekohengittää Assadia ja diktatuuri on toistaiseksi vallassa venäläisvetoisesti.  Ikuisesti se ei voi jatkua ja on vain ajan kysymys,  kun Assad seuraa Saddamia ja Gaddafia

Seuraava hallinto todennäköisesti on valmiinpi rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa. Assadilaisille se on mahdottomuus.

...

.

Ed. US-pr. Obama aloitti CIA-salaisen Syyrian kapinallistaistelijoiden aseistamisprojektin jo 2013 - jonka pr. Trump peruutti 2017 - Obaman tavoite oli eliminoida al-Assad, mutta Trump peruutti senkin, ilmaisten, että US' n puolesta Assad voi jatkaa. USAF aloitti ilman mitään kansainvälistä mandaattia Syyrian raskaat ilmapommitukset jo 2014, (kuten teki 2003 Irakin osalta ja 1999 Serbiaa vastaan) - ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. Venäjä tuli Syyriaan ilmavoimineen 2015, kun Syyrian laillinen hallinto kutsui venäläiset apuun ... 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä730

Ilkka Luoma kirjoitti:
Tommi Turmiola kirjoitti:
Sitä saa mitä tilaa:

Arabien aloittaman Kuuden päivän sodan jäkkeen 19. 6.1967 Israelin hallitus tarjosi koko Länsirantaa Jordanialle takaisin vastikkeeksi rauhasta ja Israelin valtiollisesta tunnustamisesta.Vastaus oli kielteinen. Samoin reagoivat niin Syyria kuin myös Egypti. Sama kielteinen asenne toistui myös Länsirannalla asuvien ja osittain jo PLO:n kannattajiksi ilmoittautuneiden palestiinalaisten kohdalla. Juridisesti katsoen Israelilla ei ollut tuolloin ainoatakaan neuvottelukumppania jonka kanssa olisi voinut keskustella jatkotoimenpiteistä. Arabiliitto kutsui kaikki jäsenvaltionsa sekä PLO:n konferenssiin Sudanin pääkaupunkiin Khartumiin 1.9.1967 siis vajaa kolme kuukautta aselevon jälkeen. Kokous antoi yhteisen päätöslauselman sekä Israelille,YK:lle että kansainväliselle medialle.

EI milloinkaan rauhaa Israelin kanssa.

EI milloinkaan Israelin tunnustamista.

EI milloinkaan neuvotteluja Israelin kanssa.

YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat 242 vuodelta 1967 ja 338 vuodelta 1973 vaativat Israelin asevoimien vetämistä ainakin osalta vuonna 1967 vallatuista alueista.

Turvallisuusneuvoston päätöslauselma 242
22. marraskuuta 1967

Turvallisuusneuvosto
Ilmaisee jatkuvan huolestuneisuutensa Lähi-idän vakavaan tilanteeseen.
Korostaa mahdottomuutta sodan avulla hankkia maa-alueita jakorostaa tarvetta työskennellä oikeudenmukaisen ja pysyvän rauhan puolesta, jossa jokainen alueen valtio voisi elää turvassa.
Korostaa edelleen, että jäsenvaltiot hyväksyessään YK:n perustuskirjan ovat sitoutuneet käyttäytymään yhdenmukaisesti perustuskirjan toisen artiklan mukaan.

1) Vahvistaa, että perustuskirjan periaatteiden toteuttaminen vaatii oikeudenmukaisuuden hyväksymistä ja Lähi-idässä kestävää rauhaa, mikä käsittäisi molempien seuraavien periaatteiden käyttämistä:

a) Israelin asevoimien vetämisen takaisin kuuden päivän sodassa miehitetyiltä alueilta.
b) Kaikkien vaatimusten ja valtioiden välisen sotatilan päättymistä, arvonantoa ja riippumattomuuden tunnustamista, alueen eheyttä ja jokaisen valtion poliittista itsenäisyyttä tällä alueella ja heidän oikeuttaan elää rauhassa turvallisten ja tunnustettujen rajojen sisällä, vapaana uhkauksista tai väkivallanteoista.

2) Vahvistaa edelleen välttämättömän tarpeen:
a) taata merenkulun vapaus kansainvälisten vesialueiden kautta.
b) saada aikaan oikeudenmukainen sopimus turvapaikkaongelmassa.
c) taata alueellinen loukkaamattomuus ja jokaisen valtion poliittinen itsenäisyys alueella sekä saada perustettua demilitarisoitunut vyöhyke.

3) Vaatii pääsihteeriä määräämään erityisedustajan Lähi-itään perustamaan ja ylläpitämään yhteyksiä sen valtioiden kanssa, edistämään sopua ja auttamaan ponnisteluissa saavuttaa rauhallinen ja hyväksytty asutus määräysten mukaisesti ja tässä kirjassa olevat periaatteet.

4) Vaatii pääsihteeriä selostamaan turvallisuusneuvostolle erityisedustajan ponnistelujen edistymisestä niin pian kuin mahdollista.

Sittemmin Israel on luovuttanut Kuuden päivän sodassa saamistaan alueista yli 90 % rauhansopimuksia vastaan.

Syyriaa johtava alaviittidiktatuuri ei ole tehnyt elettäkään noudattaakseen päätöslausetta 242 eikä halua neuvotella Israelin kanssa. 

Assad oli kaatumassa  20115  itse  aloittamassa Syyrian sisällisodassa Putin alkoi  kutenkin tekohengittää Assadia ja diktatuuri on toistaiseksi vallassa venäläisvetoisesti.  Ikuisesti se ei voi jatkua ja on vain ajan kysymys,  kun Assad seuraa Saddamia ja Gaddafia

Seuraava hallinto todennäköisesti on valmiinpi rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa. Assadilaisille se on mahdottomuus.

...

.

Ed. US-pr. Obama aloitti CIA-salaisen Syyrian kapinallistaistelijoiden aseistamisprojektin jo 2013 - jonka pr. Trump peruutti 2017 - Obaman tavoite oli eliminoida al-Assad, mutta Trump peruutti senkin, ilmaisten, että US' n puolesta Assad voi jatkaa. USAF aloitti ilman mitään kansainvälistä mandaattia Syyrian raskaat ilmapommitukset jo 2014, (kuten teki 2003 Irakin osalta ja 1999 Serbiaa vastaan) - ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. Venäjä tuli Syyriaan ilmavoimineen 2015, kun Syyrian laillinen hallinto kutsui venäläiset apuun ... 

Mitäpä salaista tuossa on:

Monet länsimaat tunnustivat  Assadin vainoaman oppositiokoalition Syyrian viralliseksi edustajaksi marras-joulukuussa 2012

Vuonna 2014 länsi alkoi toimia aktiivisestimaailmanlaajuiseen kalifaattiin tähtäävää Isis-järjestöä vastaan ilmaiskuin.

Putin alkoi taas pommittaa maailmanperintökohdetta Aleppoa ja muita siviilkohteita jättäen Isiksen lähes täysin rauhaan. Ilman venäläisiä sekä assadilainen että Isiksen diktatuurit olisivat kaatuneet jo 2015.

CIAn aseistusväite 2013 ontuu:  Turkin hallituksella on ollut keskeinen osa kuljetusten valvonnassa ja aseita on kuljetettu saudiarabialaisilla, qatarilaisilla ja jordanialaisilla sotilaskuljetuskoneilla. Kuljetusten pääkohde on ollut Ankaran lähellä sijaitseva Esenbogan lentokenttä, josta ne on kuljetettu maateitse eteenpäin.

Kosovossa oli menossa kansamurha, jossa ehti kuolla jo 13 tuhatta serbia, kosovolaista ja albaania, ennen kuin länsi lopetti verimassut ja laittoi sotarikolliset oikeuteen.

Irakissa Saddam taas rikkoi rauhansopimusta potkaisemalla asetarkastajat ulos maasta 1998.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Tommi Turmiola kirjoitti:
Ilkka Luoma kirjoitti:
Tommi Turmiola kirjoitti:
Sitä saa mitä tilaa:

Arabien aloittaman Kuuden päivän sodan jäkkeen 19. 6.1967 Israelin hallitus tarjosi koko Länsirantaa Jordanialle takaisin vastikkeeksi rauhasta ja Israelin valtiollisesta tunnustamisesta.Vastaus oli kielteinen. Samoin reagoivat niin Syyria kuin myös Egypti. Sama kielteinen asenne toistui myös Länsirannalla asuvien ja osittain jo PLO:n kannattajiksi ilmoittautuneiden palestiinalaisten kohdalla. Juridisesti katsoen Israelilla ei ollut tuolloin ainoatakaan neuvottelukumppania jonka kanssa olisi voinut keskustella jatkotoimenpiteistä. Arabiliitto kutsui kaikki jäsenvaltionsa sekä PLO:n konferenssiin Sudanin pääkaupunkiin Khartumiin 1.9.1967 siis vajaa kolme kuukautta aselevon jälkeen. Kokous antoi yhteisen päätöslauselman sekä Israelille,YK:lle että kansainväliselle medialle.

EI milloinkaan rauhaa Israelin kanssa.

EI milloinkaan Israelin tunnustamista.

EI milloinkaan neuvotteluja Israelin kanssa.

YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat 242 vuodelta 1967 ja 338 vuodelta 1973 vaativat Israelin asevoimien vetämistä ainakin osalta vuonna 1967 vallatuista alueista.

Turvallisuusneuvoston päätöslauselma 242
22. marraskuuta 1967

Turvallisuusneuvosto
Ilmaisee jatkuvan huolestuneisuutensa Lähi-idän vakavaan tilanteeseen.
Korostaa mahdottomuutta sodan avulla hankkia maa-alueita jakorostaa tarvetta työskennellä oikeudenmukaisen ja pysyvän rauhan puolesta, jossa jokainen alueen valtio voisi elää turvassa.
Korostaa edelleen, että jäsenvaltiot hyväksyessään YK:n perustuskirjan ovat sitoutuneet käyttäytymään yhdenmukaisesti perustuskirjan toisen artiklan mukaan.

1) Vahvistaa, että perustuskirjan periaatteiden toteuttaminen vaatii oikeudenmukaisuuden hyväksymistä ja Lähi-idässä kestävää rauhaa, mikä käsittäisi molempien seuraavien periaatteiden käyttämistä:

a) Israelin asevoimien vetämisen takaisin kuuden päivän sodassa miehitetyiltä alueilta.
b) Kaikkien vaatimusten ja valtioiden välisen sotatilan päättymistä, arvonantoa ja riippumattomuuden tunnustamista, alueen eheyttä ja jokaisen valtion poliittista itsenäisyyttä tällä alueella ja heidän oikeuttaan elää rauhassa turvallisten ja tunnustettujen rajojen sisällä, vapaana uhkauksista tai väkivallanteoista.

2) Vahvistaa edelleen välttämättömän tarpeen:
a) taata merenkulun vapaus kansainvälisten vesialueiden kautta.
b) saada aikaan oikeudenmukainen sopimus turvapaikkaongelmassa.
c) taata alueellinen loukkaamattomuus ja jokaisen valtion poliittinen itsenäisyys alueella sekä saada perustettua demilitarisoitunut vyöhyke.

3) Vaatii pääsihteeriä määräämään erityisedustajan Lähi-itään perustamaan ja ylläpitämään yhteyksiä sen valtioiden kanssa, edistämään sopua ja auttamaan ponnisteluissa saavuttaa rauhallinen ja hyväksytty asutus määräysten mukaisesti ja tässä kirjassa olevat periaatteet.

4) Vaatii pääsihteeriä selostamaan turvallisuusneuvostolle erityisedustajan ponnistelujen edistymisestä niin pian kuin mahdollista.

Sittemmin Israel on luovuttanut Kuuden päivän sodassa saamistaan alueista yli 90 % rauhansopimuksia vastaan.

Syyriaa johtava alaviittidiktatuuri ei ole tehnyt elettäkään noudattaakseen päätöslausetta 242 eikä halua neuvotella Israelin kanssa. 

Assad oli kaatumassa  20115  itse  aloittamassa Syyrian sisällisodassa Putin alkoi  kutenkin tekohengittää Assadia ja diktatuuri on toistaiseksi vallassa venäläisvetoisesti.  Ikuisesti se ei voi jatkua ja on vain ajan kysymys,  kun Assad seuraa Saddamia ja Gaddafia

Seuraava hallinto todennäköisesti on valmiinpi rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa. Assadilaisille se on mahdottomuus.

...

.

Ed. US-pr. Obama aloitti CIA-salaisen Syyrian kapinallistaistelijoiden aseistamisprojektin jo 2013 - jonka pr. Trump peruutti 2017 - Obaman tavoite oli eliminoida al-Assad, mutta Trump peruutti senkin, ilmaisten, että US' n puolesta Assad voi jatkaa. USAF aloitti ilman mitään kansainvälistä mandaattia Syyrian raskaat ilmapommitukset jo 2014, (kuten teki 2003 Irakin osalta ja 1999 Serbiaa vastaan) - ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. Venäjä tuli Syyriaan ilmavoimineen 2015, kun Syyrian laillinen hallinto kutsui venäläiset apuun ... 

Mitäpä salaista tuossa on:

Monet länsimaat tunnustivat  Assadin vainoaman oppositiokoalition Syyrian viralliseksi edustajaksi marras-joulukuussa 2012

Vuonna 2014 länsi alkoi toimia aktiivisestimaailmanlaajuiseen kalifaattiin tähtäävää Isis-järjestöä vastaan ilmaiskuin.

Putin alkoi taas pommittaa maailmanperintökohdetta Aleppoa ja muita siviilkohteita jättäen Isiksen lähes täysin rauhaan. Ilman venäläisiä sekä assadilainen että Isiksen diktatuurit olisivat kaatuneet jo 2015.

CIAn aseistusväite 2013 ontuu:  Turkin hallituksella on ollut keskeinen osa kuljetusten valvonnassa ja aseita on kuljetettu saudiarabialaisilla, qatarilaisilla ja jordanialaisilla sotilaskuljetuskoneilla. Kuljetusten pääkohde on ollut Ankaran lähellä sijaitseva Esenbogan lentokenttä, josta ne on kuljetettu maateitse eteenpäin.

Kosovossa oli menossa kansamurha, jossa ehti kuolla jo 13 tuhatta serbia, kosovolaista ja albaania, ennen kuin länsi lopetti verimassut ja laittoi sotarikolliset oikeuteen.

Irakissa Saddam taas rikkoi rauhansopimusta potkaisemalla asetarkastajat ulos maasta 1998.

...

"

Trump lakkauttaa Syyrian kapinallisia tukevan CIA:n ohjelman - "Putin voittanut Syyriassa"

20.07.2017 klo 14:38:

Yhdysvaltojen hallinto on kouluttanut ja varustanut Syyrian kapinallisia, jotka ovat taistelleet presidentti Bashar al-Assadia vastaan. ... "

~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201707202200276212  - 

...

https://www.dailymail.co.uk/news/article-3676847/I-responsibility-mistak...

" ... Tony Blair apologises for the bloody consequences of Iraq War but refuses to say sorry for initial invasion in 2003 ... "

...

"

Raportti: Tony Blair esitteli virheellistä tiedustelutietoa varmana ennen Irakin sotaa

Britanniassa julkaistiin tänään keskiviikkona niin sanottu Chilcot-raportti, joka perkaa maan osallistumista Irakin sotaan ja pääministeri Tony Blairin osuutta päätöksissä.

Ulkomaat 6.7.2016 klo 13:21 ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-9006171  - 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Tommi Turmiola kirjoitti:
Sitä saa mitä tilaa:

Arabien aloittaman Kuuden päivän sodan jäkkeen 19. 6.1967 Israelin hallitus tarjosi koko Länsirantaa Jordanialle takaisin vastikkeeksi rauhasta ja Israelin valtiollisesta tunnustamisesta.Vastaus oli kielteinen. Samoin reagoivat niin Syyria kuin myös Egypti. Sama kielteinen asenne toistui myös Länsirannalla asuvien ja osittain jo PLO:n kannattajiksi ilmoittautuneiden palestiinalaisten kohdalla. Juridisesti katsoen Israelilla ei ollut tuolloin ainoatakaan neuvottelukumppania jonka kanssa olisi voinut keskustella jatkotoimenpiteistä. Arabiliitto kutsui kaikki jäsenvaltionsa sekä PLO:n konferenssiin Sudanin pääkaupunkiin Khartumiin 1.9.1967 siis vajaa kolme kuukautta aselevon jälkeen. Kokous antoi yhteisen päätöslauselman sekä Israelille,YK:lle että kansainväliselle medialle.

EI milloinkaan rauhaa Israelin kanssa.

EI milloinkaan Israelin tunnustamista.

EI milloinkaan neuvotteluja Israelin kanssa.

YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat 242 vuodelta 1967 ja 338 vuodelta 1973 vaativat Israelin asevoimien vetämistä ainakin osalta vuonna 1967 vallatuista alueista.

Turvallisuusneuvoston päätöslauselma 242
22. marraskuuta 1967

Turvallisuusneuvosto
Ilmaisee jatkuvan huolestuneisuutensa Lähi-idän vakavaan tilanteeseen.
Korostaa mahdottomuutta sodan avulla hankkia maa-alueita jakorostaa tarvetta työskennellä oikeudenmukaisen ja pysyvän rauhan puolesta, jossa jokainen alueen valtio voisi elää turvassa.
Korostaa edelleen, että jäsenvaltiot hyväksyessään YK:n perustuskirjan ovat sitoutuneet käyttäytymään yhdenmukaisesti perustuskirjan toisen artiklan mukaan.

1) Vahvistaa, että perustuskirjan periaatteiden toteuttaminen vaatii oikeudenmukaisuuden hyväksymistä ja Lähi-idässä kestävää rauhaa, mikä käsittäisi molempien seuraavien periaatteiden käyttämistä:

a) Israelin asevoimien vetämisen takaisin kuuden päivän sodassa miehitetyiltä alueilta.
b) Kaikkien vaatimusten ja valtioiden välisen sotatilan päättymistä, arvonantoa ja riippumattomuuden tunnustamista, alueen eheyttä ja jokaisen valtion poliittista itsenäisyyttä tällä alueella ja heidän oikeuttaan elää rauhassa turvallisten ja tunnustettujen rajojen sisällä, vapaana uhkauksista tai väkivallanteoista.

2) Vahvistaa edelleen välttämättömän tarpeen:
a) taata merenkulun vapaus kansainvälisten vesialueiden kautta.
b) saada aikaan oikeudenmukainen sopimus turvapaikkaongelmassa.
c) taata alueellinen loukkaamattomuus ja jokaisen valtion poliittinen itsenäisyys alueella sekä saada perustettua demilitarisoitunut vyöhyke.

3) Vaatii pääsihteeriä määräämään erityisedustajan Lähi-itään perustamaan ja ylläpitämään yhteyksiä sen valtioiden kanssa, edistämään sopua ja auttamaan ponnisteluissa saavuttaa rauhallinen ja hyväksytty asutus määräysten mukaisesti ja tässä kirjassa olevat periaatteet.

4) Vaatii pääsihteeriä selostamaan turvallisuusneuvostolle erityisedustajan ponnistelujen edistymisestä niin pian kuin mahdollista.

Sittemmin Israel on luovuttanut Kuuden päivän sodassa saamistaan alueista yli 90 % rauhansopimuksia vastaan.

Syyriaa johtava alaviittidiktatuuri ei ole tehnyt elettäkään noudattaakseen päätöslausetta 242 eikä halua neuvotella Israelin kanssa. 

Assad oli kaatumassa  20115  itse  aloittamassa Syyrian sisällisodassa Putin alkoi  kutenkin tekohengittää Assadia ja diktatuuri on toistaiseksi vallassa venäläisvetoisesti.  Ikuisesti se ei voi jatkua ja on vain ajan kysymys,  kun Assad seuraa Saddamia ja Gaddafia

Seuraava hallinto todennäköisesti on valmiinpi rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa. Assadilaisille se on mahdottomuus.

...

.

Wiki:

" ... Israel liitti Golanin kukkulat itseensä vuonna 1981, mutta liitoksella ei ole kansainvälistä tunnustusta. Alueen strateginen merkitys on suuri. Syyrian pääkaupunki Damaskos sijaitsee vain 60 kilometrin päässä pohjoiseen Golanin kukkuloilta. Kukkuloilta käsin on helppo tarkkailla mahdollisia Syyrian armeijan liikkeitä ja kukkulat muodostavat myös maantieteellisen esteen mahdolliselle syyrialaishyökkäykselle. Alue on myös tärkeä vesihuollon kannalta. Alue tuottaa noin kolmasosan Israelin juomavedestä. Syyria on asettanut Golanin kukkuloiden palauttamisen rauhansopimuksen ehdoksi. Yhdysvaltojen välittämien rauhanneuvottelujen aikana vuonna 1999 Israel oli valmis palauttamaan suurimman osan alueesta, mutta se halusi pitää rajan muutama sata metriä Genesaretinjärvestä itään turvatakseen tämän vesilähteensä. Syyria taas vaati Israelia perääntymään kokonaan vuoden 1967 rajojen taakse. Israel ja Syyria kävivät neuvotteluja turkkilaisten välittäjien kautta myös vuonna 2008, mutta ratkaisua kiistaan ei syntynyt tuolloinkaan.[1] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Golanin_kukkulat  - 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä730

Ilkka Luoma kirjoitti:
Tommi Turmiola kirjoitti:
Sitä saa mitä tilaa:

Arabien aloittaman Kuuden päivän sodan jäkkeen 19. 6.1967 Israelin hallitus tarjosi koko Länsirantaa Jordanialle takaisin vastikkeeksi rauhasta ja Israelin valtiollisesta tunnustamisesta.Vastaus oli kielteinen. Samoin reagoivat niin Syyria kuin myös Egypti. Sama kielteinen asenne toistui myös Länsirannalla asuvien ja osittain jo PLO:n kannattajiksi ilmoittautuneiden palestiinalaisten kohdalla. Juridisesti katsoen Israelilla ei ollut tuolloin ainoatakaan neuvottelukumppania jonka kanssa olisi voinut keskustella jatkotoimenpiteistä. Arabiliitto kutsui kaikki jäsenvaltionsa sekä PLO:n konferenssiin Sudanin pääkaupunkiin Khartumiin 1.9.1967 siis vajaa kolme kuukautta aselevon jälkeen. Kokous antoi yhteisen päätöslauselman sekä Israelille,YK:lle että kansainväliselle medialle.

EI milloinkaan rauhaa Israelin kanssa.

EI milloinkaan Israelin tunnustamista.

EI milloinkaan neuvotteluja Israelin kanssa.

YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat 242 vuodelta 1967 ja 338 vuodelta 1973 vaativat Israelin asevoimien vetämistä ainakin osalta vuonna 1967 vallatuista alueista.

Turvallisuusneuvoston päätöslauselma 242
22. marraskuuta 1967

Turvallisuusneuvosto
Ilmaisee jatkuvan huolestuneisuutensa Lähi-idän vakavaan tilanteeseen.
Korostaa mahdottomuutta sodan avulla hankkia maa-alueita jakorostaa tarvetta työskennellä oikeudenmukaisen ja pysyvän rauhan puolesta, jossa jokainen alueen valtio voisi elää turvassa.
Korostaa edelleen, että jäsenvaltiot hyväksyessään YK:n perustuskirjan ovat sitoutuneet käyttäytymään yhdenmukaisesti perustuskirjan toisen artiklan mukaan.

1) Vahvistaa, että perustuskirjan periaatteiden toteuttaminen vaatii oikeudenmukaisuuden hyväksymistä ja Lähi-idässä kestävää rauhaa, mikä käsittäisi molempien seuraavien periaatteiden käyttämistä:

a) Israelin asevoimien vetämisen takaisin kuuden päivän sodassa miehitetyiltä alueilta.
b) Kaikkien vaatimusten ja valtioiden välisen sotatilan päättymistä, arvonantoa ja riippumattomuuden tunnustamista, alueen eheyttä ja jokaisen valtion poliittista itsenäisyyttä tällä alueella ja heidän oikeuttaan elää rauhassa turvallisten ja tunnustettujen rajojen sisällä, vapaana uhkauksista tai väkivallanteoista.

2) Vahvistaa edelleen välttämättömän tarpeen:
a) taata merenkulun vapaus kansainvälisten vesialueiden kautta.
b) saada aikaan oikeudenmukainen sopimus turvapaikkaongelmassa.
c) taata alueellinen loukkaamattomuus ja jokaisen valtion poliittinen itsenäisyys alueella sekä saada perustettua demilitarisoitunut vyöhyke.

3) Vaatii pääsihteeriä määräämään erityisedustajan Lähi-itään perustamaan ja ylläpitämään yhteyksiä sen valtioiden kanssa, edistämään sopua ja auttamaan ponnisteluissa saavuttaa rauhallinen ja hyväksytty asutus määräysten mukaisesti ja tässä kirjassa olevat periaatteet.

4) Vaatii pääsihteeriä selostamaan turvallisuusneuvostolle erityisedustajan ponnistelujen edistymisestä niin pian kuin mahdollista.

Sittemmin Israel on luovuttanut Kuuden päivän sodassa saamistaan alueista yli 90 % rauhansopimuksia vastaan.

Syyriaa johtava alaviittidiktatuuri ei ole tehnyt elettäkään noudattaakseen päätöslausetta 242 eikä halua neuvotella Israelin kanssa. 

Assad oli kaatumassa  20115  itse  aloittamassa Syyrian sisällisodassa Putin alkoi  kutenkin tekohengittää Assadia ja diktatuuri on toistaiseksi vallassa venäläisvetoisesti.  Ikuisesti se ei voi jatkua ja on vain ajan kysymys,  kun Assad seuraa Saddamia ja Gaddafia

Seuraava hallinto todennäköisesti on valmiinpi rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa. Assadilaisille se on mahdottomuus.

...

.

Wiki:

" ... Israel liitti Golanin kukkulat itseensä vuonna 1981, mutta liitoksella ei ole kansainvälistä tunnustusta. Alueen strateginen merkitys on suuri. Syyrian pääkaupunki Damaskos sijaitsee vain 60 kilometrin päässä pohjoiseen Golanin kukkuloilta. Kukkuloilta käsin on helppo tarkkailla mahdollisia Syyrian armeijan liikkeitä ja kukkulat muodostavat myös maantieteellisen esteen mahdolliselle syyrialaishyökkäykselle. Alue on myös tärkeä vesihuollon kannalta. Alue tuottaa noin kolmasosan Israelin juomavedestä. Syyria on asettanut Golanin kukkuloiden palauttamisen rauhansopimuksen ehdoksi. Yhdysvaltojen välittämien rauhanneuvottelujen aikana vuonna 1999 Israel oli valmis palauttamaan suurimman osan alueesta, mutta se halusi pitää rajan muutama sata metriä Genesaretinjärvestä itään turvatakseen tämän vesilähteensä. Syyria taas vaati Israelia perääntymään kokonaan vuoden 1967 rajojen taakse. Israel ja Syyria kävivät neuvotteluja turkkilaisten välittäjien kautta myös vuonna 2008, mutta ratkaisua kiistaan ei syntynyt tuolloinkaan.[1] ... "

~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Golanin_kukkulat  - 

Tämä on aika simppeli juttu. Periaatteessa Israel ja Syyria ovat edelleen keskenään sodassa, mikä näkyy paikallisena sapelinkalisteluna.

Jo 1993 Jitzhak Rabin lupasi syyrialaisille Israelin luovuttavan koko Golanin - eli palaavan kuuden päivän sotaa edeltäville rajoille - vastineena rauhasta. Ei kelvannut assadilaisille eikä kelpaa vieläkään.

Venäjä on tekohengittänyt Assadin diktatuuria ja menee vielä jonkin aikaa, ennen kuin Assad seuraa Saddamia ja Gaddafia. Sen jälkeen rauha syntynee uuden Syyrian seuraavan kanssa.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat