Seuraa 
Viestejä1809

Cambridge dictionary of philosophy: Albertus Magnus

Spin 1/2 change, kuumuus, kitka
Spin 1 movement, kylmyys
Spin 0 aika, fixed stars = kaonit?

Aika liittyy siis spiniin, joka liikkuu movement, mutta monta kierrosta päällekkäin kuin jousessa kun taas spin 1/2 liikkuu yhden kierroksen ja samoin spin 1. Ajan spin on siis 0 , nolla.

Magnuksen käsitys ajasta edelsi Einsteinin käsitystä, mutta sen pitää olla tulevaisuuden teoria Einsteinin ehkä ylittävä.

Lukemaansa on vaikea ymmärtää. Itse ymmärrän Elämän tiede kirjan Ego filosofian kautta.

Ajan ominaisuuksien tutkiminen siis on kaonien ja spin 0 varassa?

Paljon muutakin kaikkia aikoja ennen olevaa tietoa tässä artikkelissa on valaistuna. Mm. Nesteen väitetään tarvitsevan vain 2 - ulotteisen kulman pysyäkseen paikalla. Kolmas ulottuvuus tuo mukanaan edestakaisen liikkeen?

Nää on väritettyjä mielipiteitä ja ei tartte olla samaa mieltä sisällöstä.

Kommentit (6)

Vierailija

Transendenttaalisen tiedon selitys ei aina ehkä uppoa, mutta avain on Elämän tiede kirjan Ego käsityksen samaistaminen solun tumaan.
Filosofit puhuivat siten Egosta tai tumasta tavalla että hiukset pois. Mutta voipi olla että taas olen mennyt täysin metsään? Vaan ainakin ymmärrän nyt artikkelit täysin. Toinen tekijä on oma transendentaalinen tiedon muru, josta myöhemmin lisää. Vain kaksi ulottuvuutta leveys ja pituus on. Syvyyden voi lisätä ja korkeus on nuo kolme yhteen sitova epämääräinen jatkumo. Kolme on suoraa ja pysyvää, mutta neljäs on kaiken kolmen yhdistävä muodon antaja eli vapaa viiva.
Tuo vapaa viiva on ikään kuin mittabosonit ja kolme pysyvää suoraa: Protoni, neutroni ja elektroni.

Vierailija

Kyllä kaikki muutkin filosofit olivat ikiajassa eli ajattomassa ajassa. Anaxagorasta mainitaan mind-matter dualismin miettijäksi. Hän kertoi että mind on hienojakosempaa kuin elemental stuff eli mittabosonit. Ja lisäksi mieli eli mind ei sekoitu (mix) millään tavoin mittabosoneihin.

Helppo on nähdä että hän tarkoitti mittabosoneita puhuessaan elemental stuff aiheesta. Kirja Cambridge dictionary of philosophy löytyy muistaakseni Internet Archivesta. Filosofit puhuivat fysiikaa, psykologiaa, sosiologiaa ja teologiaa aivan nykyisten ja tulevien tieteen löytöjen yksityiskohdat tuntien. Pyhiä kirjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos filosofit tulivat tulevaisuudesta he tulivat eri ulottuvuudesta kuin omamme. He tunsivat mm. Aikaan ja spiniin liittyvää terminologiaa paremmin kuin oma aikamme, mutta antimateriasta heillä ei näytä olleen paljoa tietoa. Aika siis haaroittunut on jossakin kohden kahdeksi tai useammaksi ulottuvuudeksi, joissa kussakin tiedon taso on eriytynyt. Oma ulottuvuutemme ei tunne aikaa tai spiniä, mutta tuo toinen aika ei tunne antimateriaa.

Elämme toisen filosofian eli Aristoteleen filosofian aikaa ja maailmaa kun taas Platon edusti ensimmäistä filosofiaa ja sen maailmaa.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1815

Tiiä tuosta mutta kalja on kyllä hyvää

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Vierailija

Päässyt sivulle 96 Cambridge dictionary of philosophya ja pääteema on : Kolmen kappaleen ongelma. Aivotutkimuksessa eli kolmen hienojakoisen elementin keskinäisissä suhteissa, fysiikassa, ja itse lakien vaikutus niiden kuvaamiin prosessehin. Itse mietin voiko olla kolme eri kerrosta Lagrangen pisteitä lähekkäin eli 15 pistettä tiheässä. Toivotaan, että filosofia ei rajoitu pelkästään 5+3 elementin pohdintaan sillä jos maailma on vain 3 palan palapeli, jonka kolmevuotiaskin osaa ratkaista niin pelkään aivojen kuluvan hukkaan. Tai niiden vaatiman sokerimäärän muuttavan evoluutiota ja kehon rakennetta - turhaan ja huonoon suuntaan?

Vierailija

Epikuroksen atomioppi on melko hieno tuossa kirjassa esitetyssä muodossa:
Atomeilla on kolmenlaisia ominaisuuksia (properties):

1. Ensisijaiset ominaisuudet: Muoto, Mittasuhteet, Paino

2. Toissijaiset ominaisuudet: Esim. Väri. Nämä ominaisuudet syntyvät eri atomien tai hiukkasten yhdistelmillä.

3. Yleiset ominaisuudet: Vakaus. Suuri joukko hiukkasia muodostaa SÄÄNNÖNMUKAISEN MUODON monimutkaisten liikkeiden ja liikeratojen avulla. Liikeradat ikään kuin lukkiutuvat tiettyyn säännömukaiseen muotoon.

Kuinka sitten voi liikeradat tehdä esim. ympyrän, neliön, pään tai käden tai jalan muodot? Eikö siihen tarvita älyä ja ohjausta sekä jatkuva kontorollia, jotta muoto pysyy samana.  Epikuroksen mukaan Liikeratoja hallitsee kuitenkin:
A. Massa B. Yhteentörmäykset C. Minimaalinen satunnaisliike (Olisiko tuo sitten värähtelyä?) 

MINIMAALINEN SATUNNAISLIIKE LUO KAIKKI UUDET MUODOT JA ESTÄÄ JUMIUTUMISEN VANHAAN MUOTOON.

Mutta onko värähtelyllä sitten äly vai onko se todella täysin satunnaista?

Kysyin asiaa kaverilta, mutta hän vastasi vain: "Massa on niin suuri, että värähtelee". "On niin painava hiukkanen, että värähtelee".

Entä onko Sähkövaraus toissijainen ominaisuus? Siinä tapauksessa sähkövarauksen syntymiseen tarvitaan usemapi kuin yksi hiukkanen ja se syntyy monen hiukkasen yhdistelmän avulla. Tarvitaanko sähkövarauksen takia jonkinlainen entanglement tms. Vai spinin takia tms. En nyt jaksa pohtia asiaa sen enempää. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat