Seuraa 
Viestejä45973

Perheen isänä joutuu monenlaisiin toimiin. Nuorimmainen on kovasti kiinnostunut kemiasta ja iski kysymyksen:

Miten Iskä tehdään rikkivetyä kun se haisee mädältä kananmunalta?

Löytyisikö tähän apuja?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tossa on yks kaava.
FeS + 2 HCl --> H2S + FeCl2
Suolahappoa saa apteekista ja toi FeS on Magneettikiisua.
Tarkemmin:

author="<a href="http://www.gsf.fi/domestic/opas9-27.html">http://www.gsf.fi/domestic/opas9-27.html</a>" kirjoitti:

Magneettikiisu FeS
Magneettikiisu on usein magneettista. Väri pronssinkeltainen ja viiru musta. Kovuus 4 ja ominaispaino 4,5. Sellaisenaan mineraali on vailla merkitystä, mutta emäksisissä syväkivissä se voi joskus sisältää nikkelipitoista pentlandiittia.

Esiintyy Fe8S9 muodossa, mutta FeS muotoa on löydetty meteoriiteista ja sitä kutsutaan troiliitiksi. Epäilen että tuo Fe8S9 käy. Reaktionopeus voi vaihtua ja reaktio yhtälö ois Fe8S9 + HCl --> H2S + FeCl2

HUOM: Rikkivety on suurissa määrissä vaarallista

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Kemian oppitunnilla rautasulfidi tehdään tavallisesti rauta- ja rikkijauheesta. Moolisuhteessa 1:1 rakennetaan keko, joka sytytetään huipustaan. Ihmetellään tulivuorta. Loppujen lopuksi todetaan, että saatu rautasulfidi ei ole magneettista. Rautasulfidi kaadetaan koeputkeen, lisätään suolahappoa, ja lämmitetään pienellä liekillä. Jos halutaan käyttää vetysulfidia johonkin hyödylliseen, niin koeputki varustetaan reiällisellä korkilla, johon työnnetään lasiputki kaasun johtamiseksi haluttuun paikkaan, esimerkiksi analysoitavaan liuokseen, josta halutaan saostaa sulfidina määritettäviä aineita.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat